Linjetag

 
 
 
Söndagar brukar vara träningsfria dagar här hemma. Nu måste ju hundarna ut på promenad ändå. Strålande solsken och grannen ville gärna följa med. Det ena gav det andra och under ett par sköna timmar uppe i skogen fick vi till både fin-fin träning och promenad.
 
 
Direkt vi kommit igenom kohagen upp till skogsvägen började Yvonne droppa dummysar på rad i den gräsklädda mittremsan. Hundarna skuttade runt och märkte inte så mycket. Sju dummysar blev "tappade" fast vi egentligen bara tänkt två var till hundarna.
Millie som kommit lite på efterkälken löste det hela med att norpa med sig en i farten när hon sprang förbi. =D
Alltså två var där vi skickade växelvis. Ganska långt avstånd och dolda dummysar i gräset (Millie hade ju full koll förstås som redan sprungit förbi alla ) ;D  Inga som helst problem utan vi fick till snygga, alldeles raka linjer !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                            Millie vet preciiiis och har bråttom ut !!!
 
 
 
                                           Gör lite reklam för Spikes snygga dummysar !!! =D
 
 
 
                                                             Ebba en gång till !!!
 
 
Därefter var vi framme vid det igenväxta kalhygget och vi bestämde oss för en ganska lång markering rakt upp i terrängen med ett kvarlagt linjetag.
Allra först la vi ut ett kort linjetag rakt fram på vägen som skulle hämtas mellan markeringen och linjetaget på hygget. Riktigt duktiga hundar i den lite snåriga terrängen och snygga raka linjer. (Millie fick avstå den här övningen för att inte belasta sin tass för mycket)
 
 
 
                                                   Spike först ut och liiiite snårigt är det !
 
 
 
                                                  ......... men skam den som ger sig =D
 
 
 
                                                Duktig Ebba som oxå hade fin-fin fart in idag !!
 
 
 
                                Med Yvonne och Spike som referens var ju övningen inte så svår! ;D
 
 
 
 
 
 
Vi fortsatte vidare upp i skogen men nu hade solen försvunnit och kameran fick vila resten av dagen. Hundarna ägnade i stort sett all tid att leta älgtryffel !!! Verkar finnas extremt mycket i år för var och varannan meter ska det grävas och ätas. =D
 
Uppe vid bordet var det dags att samla ihop sig igen för en ny övning. Även den blev med linjetag på rad men nu rakt ut i terrängen. Hundarna fick titta på medan Yvonne gick och la ut. Den längst ut ställdes upp och blev därmed synlig från startplatsen. De övriga doldes i blåbärsriset.
Millie blev först ut och tog direkt sikte på den synliga, sprang längst ut och hämtade in den. Spike och Ebba skötte det hela mer på rätt sätt, sprang, lyssnade på närsöksignal och tog "rätt" dummyn.
 
 
Därefter traskade vi vidare hittade ytterligare ett ställe för linjetag på rad ut i terrängen. Nu med längre avstånd och lite klurigare men fortfarande fick hundarna titta på när jag la ut. MYCKET fint jobb av alla tre !!!!
 
Nu började vi kännas oss rätt nöjda men allra allra sist avslutade vi med markeringar längst upp i skogen. Tre enkelmarkeringar uppför ett berg med ökat avstånd så man sprang över tidigare nedslagsplats. Även här kanonfint arbete av alla tre hundarna !!!!!  Tänk så himla bra träning det kan bli av en alldeles vanlig promenad en alldeles vanlig träningsfri söndag !! =D
 

Kommentarer
Postat av: thina

De tränings fria träningarna är bäst.

2013-10-28 @ 06:00:26
Postat av: Yvonne

Ja jag håller med dig Thina.Det blev kanon idag och effektivt.
Det är häftigt när man går o pratar o bara promenerar och helt plötsligt så är det någon av oss som får en ljus idé.
Så kör man på det.Kul.,

2013-10-28 @ 07:47:31
URL: http://askrikes-spike.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0