Lördag i Herstaberg

 
 
Idag samlades vi ett gäng för att träna hund i Herstaberg. Vi höll till i den nedre Lilla skogen. Absolut ingen stor skog men härlig terräng där man kan hitta på många roliga övningar. Annelie och jag har varit där några gånger tidigare men det var VÄLDIGT länge sedan.
 
 
Vi började med att fundera ut ett upplägg. Bestämde oss för en jaktstig genom skogen. Millie som är lite krasslig i tassen och inte skulle träna fick följa med i koppel under upplägget. Efter lite fika var det sedan dags att sätta igång. Två hundar i taget ute och Ebba kom ut i andra omgången tillsammans med Spike.
 
 
Först en kortare markering (som skulle bli ett linjetag) som inte hämtades. Vända om och en lång markering åt andra hållet som hämtades in först. Därefetr linjetag till första markeringen.
Ett långt fotgående till nästa "station" som var en markering med dolt nedslag uppför en backe och en stor stock som hinder. Från samma plats vände man sedan runt och fick en kort markering med ett kvarlagt linjetag.
Kort fotgående fram till nästa plats där man först fick störningsmarkeringar kastade medans det kvackades innan man vände runt och fick ett par enekelmarkeringar snett upp i en slät där dummysarna försvann bland alla löv. (perfekt för Ebba som behöver träna på att slå på näsan och inte leta med ögonen så mycket)
Avslutningsvis blev det en markering rakt upp i slänten med ett kvarlagt, klurigt linjetag. Den här sista nedslagsplatsen var samma som den första långa markeringen i början av jaktstigen. Fast nu stod vi från andra sidan berget.
 
 
Är så nöjd med Ebba som fixade alla "stationerna" utan problem och hade riktigt bra fotgående däremellan. Hon skötte sig även bra medan Spike körde utan att skälla och gå upp i stress alltför mycket.
 
 
                            
                                               Räkost på tub är en riktig toppenbelöning !!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0