Årets första träning

 
 
 
Efter att ha jobbat årets första natt var det dags för årets första träning.  Eftersom jag sover fram till lunch och det blir mörkt tidigt bestämde vi oss för att hålla till här hemma i Gårdeby. Ewa med Wiktor dök oxå upp och vi tillbringade några roliga timmar ute i kohagen.
 
Efter en MYCKET slapp nyårsdag var hundarna lite smått tokiga. Ebba fick rycket och rejsade runt som en tok med Spike. Millie studsade runt och försökte sno vantar, koppel, dummys eller vad hon råkade få tag i........
Kanske inte bästa förutsättningarna för lite ordentlig träning.
 
Men vi samlade ihop oss och när arbetet satte igång skötte sig alla utmärkt !!!!!!
 
 
Vi startade upp med "fyrkanten" eller egentligen två fyrkanter som satt ihop med sidor på ca 20 m, vilket gjorde långsidan till ca 40 m.
För Ebba och Millies del ville jag träna på stoppsignal och höger/vänster skick. Utgick från ena långsidans mittpinne. La ut ett linjetag rakt över till andra långsidan medan Ebba tittade på. Detta linjetag hämtades in. Därefter ställde vi oss där linjetaget legat medan Ewa och Yvonne la ut en dummy vid hörnpinnarna åt höger och åt vänster. Lade även ner en dummy där vi stod och gick sedan tillbaka till utgångspunkten.
 
Skickade på linjetag rakt fram precis som innan. Skickade sedan en gång till där det nu var tomt. Blåste stoppsignal och sedan hö/vä.
Ebba stannade bra på stoppsignalen men var lite låst på dummyn till höger. Jag blev tveksam och funderade på att jag då skulle skicka henne till vänster men min tvekan gjorde att hon blev osäker och istället sprang undrande halvvägs till mig. Bröt och började om. Fortfarande lite låst och dragning till höger så nu skickade jag dit och det var inga problem alls. Därefter inga problem till vänster heller. MYCKET NÖJD !!!!! Det här har vi tränat väldigt lite och jag kunde blåsa stoppsignal och dirigera på 20 m avstånd från att tidigare bara stått ett par meter ifrån.
 
Samma övning med Millie som blir lite väl ivrig när hon vet PRECIS var dummyna finns (varför springa omväg med stoppsignal och dirigering när man kan springa hö/vä direkt ?!?!?!?!?) men hon är lätt att hejda, göra om och göra rätt !! Då blir det dessutom klockrent !!!!!!!
 
 
Det blev ytterligare en övning på fyrkanten innan det var dags för fika. Samma utgångspinne som tidigare men nu ett utlagt linjetag snett ner till höger hörnpinne. Därefter en markering ut på fältet till höger om linjetaget. Den markeringen hämtades först. Därefter en markering till på samma plats men där linjetaget skulle hämtas innan.
Sååååå himla snyggt av båda två !!! Är så himlans nöjd !!!!!
 
 
Efter fikat traskade vi iväg till lite mer kuperad terräng.  Började med att lägga ut ett linjetag bakåt och ett långt linjetag framåt. Därefter var Ewa och Yvonne kastare som stod på linje med Wiktor och Spike hos sig. (den bakre kastaren blev lite dold) Först ett par enkelmarkeringar till vänster in bland lite träd över ett dike. Finfint markeringsarbete !!! Därefter en enkel markering till höger nästan i linje med det långa linjetaget. Markeringen hämtades och sen skickade jag på linjetaget bakåt (inga problem) och sen även linjetaget framåt där man fick springa ganska nära kastare och hundar. Lite svajjig linje och en koll i farten om det möjligtvis kunde vara så att linjetaget låg där markeringen fallit (men så var det ju inte) men sen rakt på rätt plats.
Avslutningsvis en dubbelmarkering med den först kastade till vänster in bland träden. Snyggt markerat av båda två.
 
 
Det hann nästan börja skymma innan alla hundar jobbat klart. Sen satt vi och fikade medan mörkret föll därute i kohagen.  En riktig kanonstart på det nya året !!!!!!!
 

Kommentarer
Postat av: Ewa & Wiktor

Det var en otroligt givande, glädjefylld och energigivande eftermiddag som du delade med dig av till Wiktor & mig! Du är ett stort föredöme som förare Lena! Med tydlighet, de "rätta verktygen" för Ebba/Millie lockar du fram de bästa egenskaperna hos dem, utmanar dem .........allt under glädje både hos dig och hundarna.

2014-01-04 @ 07:07:11
URL: http://fanniewiktor.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0