Förmiddagsträning och eftermiddagsjobb

 
 
 
Numera jobbar jag eftermiddag varannan tisdag istället för natt. Men då jag inte åker hemifrån förrän kl 13.00 hinner vi med hundträning hela förmiddagen.
Idag var dessutom Yvonne ledig så vi tog bilarna ner till ängen vid grustaget.
 
 
Idag blev Ronja introducerad i "rutan" för första gången. Dessutom var koncentrationen på topp och då blir det så himla bra !
Nu körde jag ju inte hela "rutan" utan valde att utgå från pinne 1 och därifrån använda pinne 2 och pinne 4 så vi fick jobba åt två håll i vinkel. Startade med att lägga ut en dummy vid pinne 2 tillsammans med Ronja och skicka på linjetag. Vid andra utlägget fick hon träna på "sitt-stanna-kvar" och jag gick och lade ut dummyn själv.
Därefter samma sak vid pinne 4 innan vi avslutade med att Ronja fick följa med och lägga ut både vid 2:an och 4:an så fick vi in lite minnesträning.
Fina linjer, snygga upptag och fina avlämningar. Avståndet mellan pinnarna var ca 15 m. Det som vi nu ska lägga lite extra fokus på är fotgående och fotposition som behöver bli mycket, mycket bättre. Men man kan inte kunna sån't man inte tränat på ;D
 
 
Därefter fick Millie komma ut men innan vi satte igång hade jag lagt ut två dolda linjetag vid pinne 1 och 2 i Ronjas "ruta" medan Yvonne gick upp och ställde sig i tallplanteringen för att kasta markeringar. Linjetagen låg nu rakt till höger om oss.
Först en markering som hon fick hämta, sedan ett av linjetagen, ytterligare en markering som nu INTE fick hämtas förrän det andra linjetagen hämtats in. Och avslutningsvis ytterligare några enkelmarkeringar.
Markeringarna kastades omväxlande åt höger och vänster inne bland tallarna och om Millie inte hittar en markering direkt drar hon gärna iväg till andra sidan där det gått en markering tidigare istället för att ligga kvar och jobba i området, så det får vi träna mer på. Annars gjorde hon ett fint arbete både med markeringarna och de dolda linjetagen !!!
 
 
Ebba och Spike hade vi planerat att träna med på ett annat ställe men innan vi flyttade oss dit ville Yvonne köra några skick i Ronjas "ruta" när den ändå var uppställd. Blev ett bra tillfälle att även ta ut Ronja och träna passivitet. Tyckte hon skötte sig bra. Tyst och riktigt lugn även om hon nog gärna hade velat vara med och leka med Spike.
 
 
Till sist var det Ebba och Spikes tur. Vi höll till i det höga gräset i björkdungen. Jättebra terräng för Ebba som ska träna på att använda näsan istället för ögonen. Vi stod kanske på 40 - 50m avstånd från varandra och kastade markeringar växelvis. Provade även att kasta en markering när första hunden var på väg in. Ebba blev lite tveksam först men sen funkade även det. Vi bytte även plats och körde oxå över det stora diket så många markeringar blev det som hundarna skötte kanonbra.
Nu var alla hundar nöjda och jag kunde åka och jobba i lugn och ro. En bra dag !!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0