Specialhunden.se

 
 
 
 
Ja bloggar gör jag verkligen inte för mycket just nu !!!!! Mest beror det på att mitt bästa objektiv till kameran gått sönder och blogga utan bilder gillar jag INTE. (dagens bilder är tagna av Susanne på Specialhunden).
Sen är det en hel del tidsbrist med i bilden oxå när det gäller att ta sig an bloggen.
 
Ronja och jag har i alla fall börjat kursa en del. En unghundskurs har vi hunnit med och efter att ha fått hjälp av vännen Maria att komma igång med specialsök har vi nu börjat en grundkurs för Susanne på Specialhunden i Åby.
 
4 gånger (av 7) har vi hunnit med. Fokus ligger på att träna upp Ronja att söka te, till att börja med, men då hon behöver pausa mellan momenten får alla tre hänga med och Ebba och Millie får lite träning de med. (med andra ord ingen paus för Matten men hon är den som behöver träna mest så det är väl bara bra ;D )
 
 
 
 
 
Här är Ronja uppe på "plattformen" och väntar på att få starta. Det blir träning på både stadga, koncentration och nosarbete, mycket nyttigt för en liten Rövardotter !!
 
Hundarna ÄLSKAR när vi åker till Specialhunden och praktiskt taget kastar sig hysteriskt uppför trappen för att få sätta igång, uj uj uj hon är populär Susanne med sitt doftlabb.
Vi kör mycket på plattformen där det finns plats för 9 olika burkar, 1 med tedoft och de övriga med diverse spännande störningar t.ex. kaka, mjölk, kokos, fårull, harbajs, muskadaver m.m. m.m. Mycket lockande dofter men Ronja vet att det är tedoften som ska markeras. :D
 
Ebba har tyckt att det varit lite läskigt att jobba uppe på plattformen och inte riktigt köpt "leken" att hitta tedoft. Men den gången Susanne hade med doften av muskadaver som störningsdoft blev det en helt annan motivation på Ebba. Så nu har vi bestämt att Ebba ska få bli "Råtthund" Dvs. lära sig att markera döda råttor. Jisses vilka framsteg hon gjorde på direkten!!!
Nu har jag dessutom haft turen att hitta en död råtta här hemma så nu har vi bomullspadar med råttkadaver-doft så det räcker i flera år ;)
 
 
 
                                                           Här markerar Ronja tedoft !
 
 
Vi har även kört på golvbanan, provat golvsök med tesilar samt väggbana med tesilar. På senaste tillfället i torsdags fick Ronja och Ebba dessutom prova på rumsök. Två sök till Ronja med tesil. Först vet jag inte om hon förstod eller om det blev väldigt svårt. I alla fall letade hon både länge och väl utan att hitta trots att hon var väldigt nära och jag fick skicka om en gång. MYCKET fint sökarbete och till slut hittade hon den !!! Oj vad vi skrattade Susanne och jag för jag tror aldrig jag sett en hund som blev så paff. Ja PAFF var verkligen rätta ordet hur hon såg ut men överlycklig och markerade superfint!!

Ebba fick först två rum med död-råtta-doft i tesil (satan i gatan vad det stinker om död råtta !!! ) Supersnyggt jobb och fin-fin markering. Så himla roligt att se hur fint hon jobbade att Susanne inte kunde låta bli att preparera ett rum till och bjöd på att vi jobbade lite på övertid.
 
 
Idag har vi äntligen kommit igång även här hemma med våra läxor som vi slarvat med och inte gjort alls innan. Försvarar mig ändå med att det varit ett himla jobb att få ihop allt med burkar, tesilar, bomullspaddar och en massa intressanta störningsdofter. Nu är hela huset fullt av burkar och mer eller mindre goda dofter av allt möjligt och omöjligt.
Ronja fick markera tedoft på golvbanan med störning av doft från benknotor, rävbajs, mandelbiscotti, vildsvinsbajs och älgtryffel. 7 repetitioner med full poäng för Ronja (och även för Matte) Sen blev det även ett rumsök med två tesilar utlagda. Kanonfint sökarbete och markeringar. Duktiga Rövardottern !!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0