Promenad och inomhuslek

 
 
 
 
Idag fick vi sällskap på dagens längre runda här hemma. Maria kom hit med sin labbetik Bella. Bella är 6 år och lite lagom busig men mest gillar att ströva runt i skogen. Perfekt för Ronja som skulle få följa med utan de andra.
Visserligen blåste det halv storm men vi lyckades hitta en runda där vi inte märkte så mycket av blåsten. Ett par timmar i sakta mak över fält och genom skog lagom för Ronja att klara av. Fikat däremot tog vi inomhus när vi kom hem. Märkligt att fikat kunde ta längre tid än promenaden. ;D
 
 
Nu blir man ju inte så trött av att bara gå promenad men med delade turer i blåsvädret tyckte Matte det räckte med aktivering utomhus. Annars aktiverar vi oss väldigt sällan inne utan är utomhus stor del av dagarna så Ronja är definitivt inte van vid lekar inomhus.
Men som sagt idag var Matte trött på att vara ute samtidigt som Ronja var sugen på att hitta på något roligt.
Det blev ett godissök i vardagsrummet. Ett antal supergoda godisar blev utplacerade lite här och var medan Ronja fick vänta i hallen.
 
 
 
 
 
Först förstod hon ingenting men snabbt fångade näsan upp den goda doften av godis och hon började sniffa sig runt både högt och lågt.
Så här första gången valde jag ganska lätta ställen men vissa tyckte tydligen att det var roligare att krångla till det lite.
 
 
 
 
 
 
                                     Nej granen ville Matte inte riskera så där fanns inget !!!
 
 
 
 
 
Framför och på sidan om TV:n kändes lite enkelt och riskfritt. (ja jag har en gammal "tjock-TV") Jag tänkte naturligtvis att när den framför hittats så skulle hon ganska snabbt få nos på den som ligger på sidan till höger men så enkelt tyckte inte Ronja att det skulle vara.......
 
 
 
 
 
........ Lilla Fröken klämmer istället in sig BAKOM TV:n där hon sen trasslar in sig i alla sladdar och sedan bestämt forcerar ut därifrån så sladdarna ryker åt alla håll.
Även om jag nästan aldrig tittar på TV är jag glad att den inte åkte i golvet trots att den svajade betänkligt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0