Specialsök lektion 2

 
 
 
Idag var det dags för lektion 2 i vår nya aktivitet för Ronja, specialsök. När vi kommer är allt förberett. Ronja blir superglad och verkar känna igen golvbanan men först börjar vi med att gå igenom träningsjournalen.
 
Sedan startar vi upp med en "smeller" dvs Ronja får lukta på en burk med te som inte är med i golvbanan och får *klick* och godis. Därefter går vi över till golvbanan. Ett schema med 8 olika placeringar av preparatet (i det här fallet te) är bestämt i förväg ( burk 1, 2, 4, 2, 6, 3, 5 och 4) Vi bestämmer innan vi börjar att vi ska bryta för vila efter 4 ggr.
 
Ronja jobbar på jättebra och får *klick* varje gång för rätt burk. Ett par gånger har jag lite dålig timing men då kör vi bara om så det blev ett par gånger extra innan vi tog paus.
Efter en kort paus körde vi de resterande 4 ggr. vid några tillfällen stannar hon upp lite längre vid rätt burk, jippie det går framåt ! Även nu missar jag ett par gånger som vi gör om. Därefter tar vi en längre paus och Ronja slår ihop som ett korthus på köksgolvet och sover en lång stund.
När hon vilat klart repeterar vi alla 8 gångerna och får ett riktigt bra flyt och även jag får till det bättre ;D
Efter det avslutar vi för dag och Ronjar somnar som en stock medan vi tar en fika och babblar.
 
Innan vi åkte hem tog vi vägen via goda vänner där jag lämnat grejer för att få hjälp att göra en egen golvbana. Så nu har vi med oss en egen golvbana hem att träna vidare på för nu ska vi försöka klara oss själva några veckor även om vi har blivit lovade back-up via telefon om det skulle behövas.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0