Is på sjön

 
 
 
Ja nu är det verkligen riktigt kallt vinterväder.  Minus 15 grader visade termometern på förmiddagen.  Lite för kallt för tassarna tycker både Millie och Ebba som lätt får köldkramp och hoppar på tre ben i kylan. Millie är ju deesutom förvisad till koppelpromenader nu medan hon löper vilket gör det ännu kallare när man inte kan springa sig varm.
 
 
 
 
 
Rövardottern däremot har inga problem med kylan. För henne brukar det vara värmen som är det största bekymret så hon älskar detta väder. Och Matten.....ja....hon är ju en riktig vintermänniska så det är bara att klä på sig ordentligt och ge sig ut i det härliga solskenet.
 
 
 
 
 
Det blev en långpromenad ner till sjön tillsammans med grannen och de svarta grabbarna. Ännu roligare med sällskap tyckte både jag och Ronja. Jag har dessutom lite fobi för is på sjöar trots det svinkalla vädret. grannen hade dock med sig isborren så han kunde provborra några hål och konstatera att isen var så tjock att det t.o.m. borde gå att köra bil på den.
 
 
 
 
 
Då kunde även jag känna mig lugn så vi promenerade över isen runt hela udden och sedan genom kohagen hem. Drygt två timmar var vi ute och igen av oss frös det minsta.
De fyrbenta höll sig varma genom bus och lek.
 
 
 
                                                 Ibland blir det lite trassligt när man busar ;)
 
 
 
                                           Skönt att svalka huvudet när man sprungit runt och busat.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0