Helg på Lönö

 
 
 
I helgen tillbringade vi ett par sköna dagar ute på underbara Lönö. Jag, Yvonne, Lotta och Ewa hade planerat in en apporteringshelg tillsammans med alla hundarna. Ingela och Adelia fanns oxå på plats men mest för att njuta av dagarna för sig själva.
 
 
 
 
 
Vi kom dit tidigt på fredageftermiddagen och efter lite fika och planering hann vi med ett träningspass ute i hästhagen.Enkelmarkeringar med två kastare samt dubbelmarkering som hundarna skötte alldeles utmärkt !!! Sedan ett svalkande dopp i värmen innan det var dags att ta kväll.
 
 
 
 
 
 
 
 
En trevlig kväll med god mat, mycket prat och många skratt ända fram på småtimmarna.
På lördagen var vi uppe med tuppen (eller i alla fall kl.8.00) Idag var upplägget ett B-prov Nkl. Millie körde dummy medan Ebba fick köra med vilt. Första gången för hennes del med ett helt provupplägg, annars får hon ju prova vilt enstaka markeringar någon gång ibland.
Millie var väl lite småtjafsig med inlevereringarna och lite lätt i rumpan. Tror hon var trött efter gårdagen. Hon verkade ändå tycka det var roligt och med ålderns rätt får det ibland bli lite som det vill ;D
 
 
       
                               Ibland kan det behövas både hängslen och livrem på en liten Iller.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ebba skötte vilthanteringen alldeles utmärkt. Först två enkelmarkeringar på vatten med and. Därefter två enkelmarkeringar på land. En med and och en med kråka. Här hade vi två kastare så markeringarna gick på var sida om stigen så det blev även en vända-om-övning. Därefter blev det ett avslutande sök med sex vilt. två änder, en kråka, en duva, en trut och en kanin. Truten var väl ingen höjdare och krävde lite extra hjälp men annars är jag supernöjd !!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter lunch åkte halva gänget hem och kvar blev jag, Yvonne och Ewa. Vi packade ihop och städade efter oss. Sen ett svalkande bad innan det var dags för lite aktivering hemma hos Ewa under eftermiddagen.
 
 
Ronja som hittills bara badat, busat och varit söt fick nu helgens första och enda aktivering. Ett släpspår med Sven Duva. Ca 25 m tror jag i en böj. Inga problem alls och Ronja som inte så gärna velat bära fågel innan tyckte duvan var väldigt fin.
 
 
                      
 
 
                      
 
 
Ebba fick jobba vidare med vilt. Tre linjetag på olika stället. Ett med truten, ett med kråkan och ett med kaninen. Vet inte riktigt vad hon styrde med men första skicket på alla tre sprang hon ut och bara nosade utan att vilja ta upp. Skickade om och då sprang hon ut och gjorde kanonfina upptag på alla tre. Ibland kanske det inte är någon idé att ens försöka förstå........
 
 
Millie fick prova på något som vi aldrig gjort tidigare, nämligen äggapportering. Jätteroligt men lite konstigt tyckte Millie. Vi hann med en hel massa gånger innan ägget "råkade" gå söder. ;D Det här får vi absolut göra fler gånger.
 
 
      
 
Avslutningvis blev det grillat och en massa babbel innan vi tackade för två helt underbara dagar och styrde hemåt.
 
 
 
 

RSS 2.0