Dirigering

       
 
 
Sen en tid tillbaka har ju Ebba och jag börjat träna på dirigeringar. Vi har tränat i lugn och ro för oss själva här hemma.
Det vi gjort har varit stoppsignal i en massa olika varianter (och den börjar sitta riktigt bra nu) "Ut"-tecken där jag satt Ebba mitt emot mig och skickat bakåt-ut. Sidotecken har jag tränat likadant med Ebba sittandes mitt emot mig och utlagda dummysar till höger eller vänster. Jag har även ibland skickat framåt på ett tomt linjetag, blåst stoppsignal och sedan skickat höger eller vänster på dummy som Ebba varit med och lagt ut. Vid ett par tillfällen (uppe vid Yxbacken) har jag även testat av stoppsignal och sidotecken när vi varit några fler som tränat.
 
 
Idag ville jag prova att sätta ihop det till mer som en hel övning. Så på lunchpromenaden plockade vi med några dummy och gick ner till fälten vid grustaget.
Tänkte använda den lilla traktorvägen som går in mellan fälten för linjetag och skicka på sidotecken ut på vallen ca 20 m. med en ensilagebal som referens.
 
 
Först fick Ebba sitta och titta medan jag la ut  2 minidummys som ett litet närsök till Millie vid ensilagebalen så den blev en känd och lite lockande plats. (fast henne skickade jag bara ca. 5 m ifrån)
Gissa om Millie blev glad att få en liten uppgift !!!! :D La ut ytterligare 2 till Millie, nu lite mer gömda och bakom balen och hon blev lika glad en gång till.... ;D
 
Därefter gick vi traktorvägen bort en bit så Millie fick vänta en bit ifrån när det var Ebbas tur. På tillbakavägen la jag sedan ut 3 dummy på vägen medan Ebba var med ca. 50 m från utgångspunkten.
Nu hade vi 3 dummy 50 m rakt fram på vägen och rakt ut på vallen ca 20 m fram på vägen låg 2 dummy vid balen 20 m ut. Ebba visste om allihop.
 
 
Började med att skicka rakt fram på ett linjetag och en av de tre dummyna kom in. (Lite sug mot balen gjorde att det blev en liten båge på tillbakavägen.
 
Andra skickade jag på linjetag rakt fram men blåste stoppsignal efter 20 m (i höjd med balen) Kanonsnyggt stopp !!! och sedan sidotecken till balen som hon lyssnade på direkt.
 
Tredje skicket blev ett linjetag rakt fram och andra dummyn kom in.
 
Fjärde skicket var tänkt likadant som andra men nu var Ebba fokuserad på balen och verkade förvänta sig en stopp signal, så det fick bli ett linjetag rakt fram där den tredje och sista dummyn på vägen kom in.
 
Gjorde ytterligare ett skick på linjetag rakt fram (där Ebba nu visste att det inte fanns några dummy kvar) Först blev hon tveksam att ge sig ut en gång till så jag skickade om. Nu blev det full fart så i jämnhöjd med balen blåste jag stoppsignal och skickade på sidotecken till balen så den sista minidummyn kom in. Superfint stopp även denna gång !!!! :D
 
Riktigt, riktigt nöjd med dagens dirigeringsövning där Ebba nu börjar få kläm på vad som gäller och lyssnar bra på mig.
Det enda som kunde varit bättre (om jag ska vara petig) är vägen in från linjetagen rakt fram där det varje gång blev en liten båge pga dragningen till balen. Men det var inte det viktiga idag. Idag var det att lyssna på signalerna som var det viktiga och det funkade kanonbra !!!!
 
 

Limmerhult

 
     
 
 
Idag har Ebba och jag varit på kurs i Limmerhult hela eftermiddagen. :D Länge sedan vi kursade nu. Alltid nyttigt både för Matte och hund. Sen är det så himla skönt att bara komma och få allt serverat. Vi hade önskat att få jobba med markeringar, linjetag och handling bl.a.
 
4 stycken blev vi vilket var alldeles lagom. Annelie med Theo, Ancki med Agnes, Lotta med Enzo och så Ebba och jag. Bara kända ansikten även om det var väldigt länge sen vi träffade Lotta (och då var det på lydnadskursande).
 
Vi började med samling vid bilarna. Cinna pratade om sina tankar kring fotgående och handling. Visande en del med "Olle" som var med.
Ebba var på ganska hög stressnivå i starten och hade väldigt svårt att sitta still och vara tyst även om hon inte skällde.  Därefter förflyttade vi oss ner bakom huset och fick nu praktisera det Cinna pratat om, alltså fotgående i samlad tropp ner till gräsmattan vid hundgården (där vi fick lite skäll av några hundar ;D)
Nu blev det mer fotgående en och en med kommentarer av Cinna. "sitt-stanna kvar" samt störningsträning.
Ebba var fortfarande på en ganska hög stressnivå men höll ihop förvånansvärt bra och gjorde vad hon skulle.
 
Sen flyttade vi oss vidare ut till gruspaddocken där det blev fotgående runt på utsidan av staketet.
Ebba hade fortfarande för hög stressnivå men Cinna tycket hon såg samlad och mest avslappnad ut. Kändes ganska bra faktiskt att hon håller ihop trots att hon inte är avslappad.
 
Sen var det dags för varsinn enkelmarkering som landade i höga gräset. Ebba var sist ut och vi passade på att ta en kisspaus medan vi väntade så hon inte varvade upp sig. Inga problem med markeringen. Därefter varsinn enkelmarkering på grusbanan. Samma ordning som innan. När Ebba stack iväg på sin tänkte även Enzo hänga på. En tillsägelse stoppade honom och Ebba tog inte åt sig alls utan ökade snarare farten. ;)
 
Nu hade grusbanan blivit en känd plats och vi satte ihop de två mrkeringsställena. Först fick hunden se när Cinna la ut ett linjetag på gruset. Därefter kom en markering 90 grader åt vänster vid det höga gräset som tidigare som inte fick hämtas utan först vände man upp och tog linjetaget och avslutade sen med markeringen. En viss svårighet låg i att hunden var på den "öppna" sidan mot markeringen. Det här har vi tränat en del på så det blev ingen svårighet för Ebba. (fick faktiskt lite beröm för att jag var tydlig och lugn i min handling där, blev jag lite stolt över för jag jobbade verkligen på det)
 
Här blev det lite paus för hundarna som fick gå in i bilarna. (Ebba slumrade till en stund vilket var tur annars hade hon nog inte orkat till slutet) Mattarna tog en snabbfika.
 
Efter fikat blev det ett par markeringar med terrängbyte och skott.  Här stod Cinna uppe på banvallen och kastade dummyn ner på nästa vall. Hundarna skulle alltså springa över gräsmattan, förbi den tidigare markeringsplatsen i det höga gräset, upp på grusvallen, ner på andra sidan och ut på nästa vall där det blev ett dolt nedslag av dummyn. Första skicket gick vi fram halva gräsmattan för att sen backa till utgångspunkten på andra skicket.
 
Ebba sist ut igen och hon reagerade på skotten så att hon ville kolla vad som hände (och hade nog gärna sprungit och hämtat) men brydde sig inte mer när det inte var hennes tur.
När det var hennes tur krånglade startpistolen så vi fick köra utan skott, vilket inte gjorde något alls. Inga problem att ta sig förbi tidigare markeringsplatsen, och ner på andra sidan men sen fick hon lite bekymmer att hitta den och kom upp på grusvallen och letade sen ner igen och flöt ut en del så Cinna hjälpte till lite.
Vi gjorde om. Ebba var nu rätt trött och tog sig en funderare på om hon skulle ta sig ner i dammen (som låg alldeles intill) för ett bad. Det fick man ju inte så vi började om igen. Nu gick det bättre och vi avslutade med en markering på fullt avstånd oxå innan vi avslutade för idag.
 
Uj uj uj vad trötta vi var både Ebba och jag efter en intensiv eftermiddag men jag är verkligen supernöjd med både min och Ebbas insats. Oftast brukar inte Ebba klara att hålla ihop när stressnivån blir så här hög men idag gick det kanonbra och hon lugnade sig vartefter tiden gick. Nu fick vi mycket att fundera på och är peppade som bara den !!!
 
 

Mer träning

 
 
 
Idag skulle det bli apportering på fält här i Gårdeby. Det är klart att vi passade på att hänga med !! Nya ansikten och nya hundar är alltid trevligt och väldigt, väldigt nyttigt. Dessutom skulle det skjutas några skott vilket är alldeles förfärligt länge sedan för Ebba.
 
 
Först bestämde vi lite upplägg och först ut blev Ebba och Spike. Spike började med en övning med terrängbyte. Den övningen skulle inte vi göra så det blev lite passivitets träning för oss innan vi fortsatte bort till andra sidan av fältet.
Tyckte Ebba var mer än nödvändigt uppskruvad men det gick över förväntan. När kopplet sen åker av går det genast ännu bättre.
Det blev markeringar med två kastare, samma nedslagsplats och ökat avstånd. Först fick Ebba två markeringar därefter fick Spike samma innan vi backade och ökade på avståndet. En markering på nya avståndet och sedan avslutningsvis en till med ännu längre avstånd.
Ebba har inga som helst problem att gå ut långt och jobba på avstånd från mig. Det är mer jag som tycker hon kommer väldigt långt bort ;D
 
 
Sen fick Ebba vila en stund i bilen medan jag var kastare till de andra.  Sen var det dags för några markeringar med skott. Även nu ganska långt avstånd. Ebba blev först ut igen. Kastaren ute på fältet och Annelie som skytt till höger om oss samt Spike och ytterligare en hund passiv ute samtidigt.
Ingen referenspunkt och lite svårmarkerat men Ebba jobbade på bra. Ringade ut lite långt någon gång men letade sig snabbt tillbaka.  Det tog en stund men hon varken gav upp eller bad om hjälp. Brydde sig inte nämnvärt om skottet mer än att hon blev lite mer taggad och funderade oxå på om hon kanske skulle springa med dummyn till Annelie :D
 
Det blev en jättebra träning idag och jag har inte mycket att klaga på.  Nu längtar vi till lördag då det ska bli kurs på Limmerhult !!!!
 

Onsdagsträning

 
 
 
Idag bar det av till Auroraparken och Yxbacken igen. Trevligt ställe och jag kände att det fanns övningar som inte hanns med i lördags som jag ville göra.Det blev bara Annelie och jag,men ibland kan det vara bra att bara vara två oxå.
 
Ebba blev först ut och vi startade inne i "parken".  Först en övning som jag blev sugen på sist men inte hann med. En ganska lång markering över bäcken där hunden skulle upp en bit på land på andra sidan.  Annelie missuppfattade mig lite så markeringen hamnade alldeles vid vattnet på andra sidan men det gick ju bra det med. Men jag ville gärna se hur hon gjorde när hon skulle upp en bit oxå så vi gjorde om en till som blev som jag tänkt. Inga problem och innan vi gick därifrån la Annelie kvar ett dolt linjetag.
 
Vi fortsatte bort till stora eken. En ganska lång markering i liet uppförslut som de andra gjorde i lördags men inte vi. Funkade bra men liiite lätt i rumpan.
 
Därefter ställde sig Annelie på stigen framför oss och kastade en markering till vänster om oss och därefter en enkelmarkering till höger snett över bäcken. 
Över bäcken blev det sedan en annan väg tillbaka bland träden och över bron istället för tillbaka över bäcken. Där är jag nästan säker på att det var en ekorre som lockade och gjorde att hon tog en extra omväg och kollade lite. ;D
 
Sen var det dags för det dolda linjetaget (som jag höll på att glömma bort, tur Annelie påminde mig) Inga funderingar utan hon löste uppgiften bra.
 
Avslutningsvis en markering uppför en slänt. Tyvärr hamnade dummyn på kanten och rullade ner för backen men vi gjorde en gång till så blev det rätt och sist en hörselmarkering med både Annelie och dummyn dold som hämtades in.  Mycket, mycket nöjd med Ebbas arbete men som oftast blev det en del fibbel i munnen och dålig fart in.
Klurar lite på om det hänger ihop det där med farten och fibblet. När hon börjar fibbla tappas farten för att inte tappa dummyn. Hmmmmm får klura på en lösning där....
 
Efter fikat blev det ett pass till. Nu uppe i knattebacken för Ebbas del. Först en enkelmarkering i kanten uppför backen.  Sen en till markering med både oss och Annelie på samma ställe men nu kastades dummy nästan tvärs över till andra sidan backen.
Tack vare nedförslutet (och smarrig köttkorv i Mattes ficka) blev farten lite högre in, då hanns det inte med att fibbla och då sackades inte farten !!!! Är nästan övertygad om att det hänger ihop
Till sist skickade jag på ett "tomt" linjetag till första markeringen (där det alltså inte låg någon ute) Halvvägs dit blåste jag stoppsignal som hon lyssnade på direkt !! Kastade bollen och lite bus som belöning. Blev ett riktigt kanonavslut och jag är så nöjd med dagen !!!
 

Halvtid

 
 
 
Idag var det dags för 5:e gången på simmet och vi är då halvvägs på våra 10 rehabgånger. Är så nöjd med alla framsteg och nu känner vi oss hemtama både Millie och jag med hela proceduren.
 
 
Idag ökade vi på ytterligare 1 min x 3 så simtiden blev 6 + 6 + 6 minuter. Andra och tredje passet blev dessutom med en storlek mindre på flytvästen så Millie fick jobba lite extra. Inga problem och hon skjuter på bra med bakbenen så belastningen inte blir för stor i fram. Nu ska vi fortsätta med den mindre flytvästen framöver får vi se.
 
Det blev stretching och Sussi kände även igenom henne och allt kändes bara bra !!! Idag gick vi oxå igenom städningen som vi ska göra efter oss när vi börjar frisimma.
 
Har en hel del funderingar på hur jag ska lägga upp hösten så vi får en bra fördelning på alla aktiviteter. Tanken är att både Ebba och Millie ska simma två gånger i veckan. Apporteringen kommer vi givetvis fortsätta med 1-2 gånger / vecka. Sen ska det även bli Rallylydnad i ridhus men då bara varannan vecka. Så ska Matten jobba lite däremellan. ;D Nu gäller det att försöka få ihop en bra planering av det hela. Gillar att ha fasta dagar för olika aktiviteter men kanske skulle det passa bättre att ha det rullande (typ simma var 3:dje eller var 4:de dag) Det är ju så mycket annat som ska klämmas in emellan oxå
 
 
     
                                                            Paus på rampen !!!
 
 
 

Samträning.....

 
 
 
.......skulle det varit idag men dålig uppslutning = ingen som hört av sig och ville vara med. Lite synd men det verkar vara svårare att få ihop folk så här på hösten.
Men träning blev det förstås som vanligt när det är lördag. :D  Annelie, Ancki, Ewa och jag samlades vid Auroraparken och Yxbacken.
 
 
Tokglada hundar och en riktigt rolig dag blev det.  Vi började inne i "parken" med diverse övningar, lite olika för varje hund idag.
Först ut blev Agnes och Theo som körde ihop. Därefter blev det Ebbas tur. På första övningen ville jag ha tre kastare så Ebba fick komma ut som ensam hund.
 
Vi började med 3 enkelmarkeringar med tre kastare. Kastarna var utställda som en solfjäder. Snett upp till vänster på en kulle, rakt fram på stigen där dummyn landade vid sidan av i ormbunkarna, snett till höger över bäcken med dold kastare.
Bra fart ut, bra fart även in och inga konstigheter med dessa markeringar.
 
Flyttade oss lite till "gräddhyllan" 1 markering och ett kvarlagt linjetag ställde inte heller till några bekymmer.
 
Flyttade oss lite till och det blev en ganska lång markering uppför en slänt, samt två enkelmarkeringar av samma kastare, en till höger och en till vänster.
Avslutningsvis en hörselmarkering uppför en kort brant backe.
 
 
          
 
          
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter fika och babbel blev det ett pass till, nu ute i knattebacken.  Nu testade vi av lite dirigering som vi tränat på här hemma en hel del.  Alltid kul att testa av och kolla hur väl det sitter när det blir mycket störning.
Skickade först rakt ut för att kolla stoppsignalen. Därefter ett skick rakt fram, stopp på halva vägen och sedan skick till vänster och plocka upp dummyn.
Det här gick MYCKET bättre än förväntat bara att vi tränar vidare här hemma.
 
 
 
 
 
       
 
 
 

Vid sjön

 
 
 
Idag passade vi på att utnyttja det soliga och varma vädret med en tur ner till sjön. Tycker annars det börjar bli för kallt för att simträna nu.
Även om mina hundar (och de flesta retrievers) gärna badar medan isen nästan fortfarande ligger är det inte optimalt med för kallt vatten när det gäller simträning som rehabilitering, i alla fall inte enligt mig.
Men idag var det varmt och skönt både i vattnet och luften så vi tog en tur ner till sjön. :D
 
 
 
 
Millie blev först ut och har numera full koll på hur allt ska gå till. Idag fick hon simma 3 + 3 + 4 minuter med paus emellan. Numera tar vi paus hängandes på Mattes arm vid båtkanten så blir det inte riktigt lika blött i båten ;D
 
 
 
                             Vilopaus vid båtkanten och inte ens Matte tycker det är kallt i vattnet :D
 
 
 
 
Därefter var det Ebbas tur, vilket Millie tycker är alldeles förfärligt orättvist. ;D När det gäller Ebba är det där med hur simning med båt ska gå till en helt annan sak !!! Hon vill helst sitta hon Matte i båten och inte riskera att Matte kanske åker ifrån henne.......hmmmm........Himla tur att jag garderat mig med regnbyxor !!!!!  Att försöka fota samtidigt var liksom inte ens att tänka på. ;D
 
 
Hade planerat 2 + 2 + 2 minuter. Även om pausen vid båtkanten gick bra slutade det med 2 + 4 minuter innan vi gick upp på land igen.  Blir det någon mer simning av igen får det nog bli som apportering med Simon som kastare ute i båten istället.
Vi får väl se hur det kommer gå när Ebba ska börja simma bassängsim i Norsholm till vintern..............
 
 
       
                                                          Dags att torka sig !!!!!!!!!!!!!! ;D
 
 
 

Lilla Ester....en gång till


 
 
 
När Millie var klar på simmet åkte Ebba och jag, även idag, in till stan för att träffa Johanna och lilla Ester.
Idag blev det miljöträning genom att strosa runt i industrilandskapet i Norrköping. Så underbart vackert och avkopplande !!!!
 
Ebba, som ofta är lite skrajsen och kan stressa upp sig för allt möjligt, är alltid väldigt cool inne i stan. Trots att hon inte alls har fått miljöträna där lika ofta som Millie fick som liten tycker hon det är roligt.
Hur som helst är det alltid nyttigt med nya miljöer i alla fall.
 
 
 
 
 
                                        Vår vackra industristad där det forsar och brusar.
 
 
             
                                                            Mycket att titta på !!
 
 
 
 
 
                                                    Hittade några trappor att prova. :D
 
 
 
 
 
                                                         Mera trappor.............
 
 
              
 
 
 
 
 
       
                                                             Sötaste Lilla Ester !!!!!!!!!!!
 
 
      
                                         Tack Johanna och Ester för en trevlig liten tur !
 

Bassängsim...en gång till

 
 
 
 
Idag var det dags för simning på Norsholms Rehab igen.  Idag var det Sussi som tog hand om oss. Det gick ju precis lika bra det men liiiite saknade vi allt "våran" Lotta. ;D
 
Just när vi skulle hoppa i badet kom en annan kund och behövde lite snabb hjälp så Sussi tyckte att vi kunde starta upp själva när det har gått så bra. Inga problem så vi satte igång. Millie går i lugnt själv nu och så simmade vi på i 3 min. Visste inte hur länge vi körde sist så efter 3 min tog vi en paus och då kom Sussi tillbaka.
 
Tydligen hade vi kört lite längre sist så idag var det meningen att vi skulle simma 5 min så det fick bli 3 + 5 + 5 minuter med 1-2 min paus emellan.
 
Millie älskar att simma !!! Hon simmar på så fint påhejjad av en liten badanka. ;D  Idag kom hon på hur det var meningen att vändningarna ska gå till, åt höger vid ena sidan och åt vänster vid en andra. Bravo !!!
 
 
 
                                                                  Gör oss redo.....
 
 
 
                                                      Badankan är med och hejjar på !!!! :D
 
 
 
 
 
                                                 Fina vändningar till vänster idag !!!!
 
 
 
                                        Dags för lite paus. Då kan man få låna ankan en stund.
 
 
 
                                           Glad, nöjd och lite trött Tjej efter avslutat bad.
 
 

Samträning          
 
Idag åkte vi iväg på GRK:s samträning i Klinga. Inte många som anmält sitt intresse så även Yvonne med labradoren Spike hängde på.
Annelie och grabbarna var förstås med eftersom hon håller i det hela. ;D Sen dök även Angelica med Thorsten upp.
 
 
Efter koll av terrängen och taktiksnack blev det ett upplägg med 3 "stationer" innan fikat och ett kortare pass efter. Vi bestämde att köra 2 och 2 med i stort sett samma upplägg för alla hundarna. Theo och Spike blev först ut medan jag och Angelica var kastare. Sen var det Ebba och Thorstens tur.
 
 
1:a "stationen" bestod av först en ganska kort markering till höger som landade i en blåbärstuva. Där lades sedan ett dolt linjetag ut innan kastaren flyttade sig upp på en kulle till vänster för två lite längre markeringar. Mellan markeringarna backade man några steg och fick en ändring av målbilden
 
 
Lördag och fint väder gjorde att det var många svamp-och bärplockare ute. När vi vände upp mot kullen efter 1:a markeringen fick vi vänta en stund medan en blåbärsplockande kvinna sakta tog sig förbi utan att alls bry sig att hon hamnade mitt i vår övning.
 
Ebba stördes inte alls av avbrottet utan satt lugnt redo och väntade. Första kastet blev lite lågt och nedslagsplatsen lite "bakom" kullen gjorde att Ebba sprang lite för kort men jobbade ut sig bra utan hjälp och hittade snart apporten.
Avslutningsvis hämtades det dolda linjetaget in.
 
 
                          
 
 
Därefter fick Ebba sitta passiv medan Thorsten jobbade. Hon varvade upp sig lite men höll sig tyst.
 
Andra stationen var hörselmarkeringar. Kastaren försvann bakom en kulle där det sedan kastades några enkelmarkeringar. Nyttigt för oss förare att hunden jobbade utom synhåll.
 
 
 
 
Tredje stationen blev en dubbelmarkering. Den första på stigen som inte fick hämtas. Den andra ut i terrängen hämtades och sen vända runt och ta den först kastade.
Här följde jag inte planeringen att använda luringen som hjälp för att hålla ordning runt fötterna. Ebba tjuvade på första kastet men var inte svår att hejda och ta tillbaka.
 
I övrigt skötte hon sig bra genom alla övningarna. Lite fibbligt i munnen men framförallt dålig fart in som jag inte var nöjd med, kanske till viss del beroende på att vi körde ihop med Thorsten som hon inte känner.
 
 
Efter de tre stationerna blev det välbehövlig fika och en del babbel innan vi avslutade med ytterligare en övning på andra sidan vägen.
Först en markering i uppförsbacke med en stock som hinder. Sedan lades ett dolt linjetag kvar i halva backen. (linjetagsdelen valde jag och Ebba bort när det blev vår tur)  Sedan en dubbelmarkering ner i skogen och den här gången använde jag luringen som planerat och fick till bra ordning runt fötterna. :D  Bättre fart in nu oxå när vi körde hundarna en och en.
 
 
Mycket nöjd med det mesta under dagen framför allt Ebbas fina markeringsförmåga !! och jag vet vad vi behöver träna vidare på.
 
 
Även Millie fick komma ut och göra ett litet mininärsök med fyra tennisbollar samt ett litet godissök som Yvonne lade ut.  Sen blev det mer fika och ännu mera babbel innan vi sent om sider vände hemåt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lilla Ester

 
 
 
När Millie var klar på simmet åkte Ebba och jag in till stan för att träffa Johanna, Majken och söta Lilla Ester !!!
Söt som socker och började redan bli en långbent liten Fröken. Attans vad fort de växer och jag har inte hunnit träffa henne tidigare. Vi har lite svårt att få till det Johanna och jag av någon anledning. ;D
 
Det blev en tur till skogen i Klinga, tog en promenad med Ebba och Majken medan Ester fick vila en stund i bilen. Sen blev det mest fika, babbel och lite mys med Lillskruttan. :D
 
 
 
            Vissa hittade även något smaskigt att rulla i sig i och luktade lite mindre gott än vi andra. ;D
 
 
 

Bassängsim

 
 
 
Idag var det dags för Millies 3:dje simtillfälle på Norsholm rehab. Nu har Millie verkligen kommit på hur roligt det är med både Lotta och simningen !!!
 
Inga tveksamheter alls att gå i från rampen längre. Idag tog vi även bort sista linan (förra veckan åkte den ena bort) och hon fick simma själv, vilket hon gjorde så fint fram och tillbaka.
Fina vändningar men helst bara åt höger......hmmmm.....lite "högervriden" av all lydnadsträning kanske ???
Även om hon inte slår i kanten vill Lotta helst att hon vänder bort från kanten så vänster sväng åt ena hållet och högersväng åt andra.  Tror säkert det kommer de närmsta gångerna. Vi börjar få in kommandot "vänd" och idag räckte det att Lotta bara stod vid kanten och pekade lite med fingret för att det skulle bli en vänstersväng så det kommer säkert fixa sig.
 
Hemma tränar vi en hel del på fotgående på höger sida så kanske hon blir lite rakare :D
 
Förra veckan gick vi igenom massage och idag blev det genomgång av lite streching.  Vi har även fått träningsprogrammet utökat så det går framåt !! :D Lotta var väldigt nöjd hennes form nu och de sista veckorna har hon hållt sin idealvikt på 26,3 kg. Med andra ord ser det väldigt bra ut just nu !!!!
 
 

Dirigering

 
 
 
 
Dagarna rullar på.  Ebba och jag har varit iväg på några apporteringsträningar. Ett par gånger på fält här hemma i Gårdeby. När vi är flera lägger jag mest fokus på avstånd och terräng samt att jag själv ska hålla ordning runt fötterna.
Tycker i alla fall att Ebba sköter sig bra. Inga större konstigheter, gör bara Matte rätt gör Ebba vad hon ska ;D
 
 
När vi går våra egna promenader blir det oxå en del träning och där har vi påbörjat lite dirigeringar.  Jag har i princip inte gjort det alls med Ebba tidigare. Ja, förutom linjetag då som ju oxå är en dirigering men nu tänkte jag mer på stoppsignal, ut-tecken samt höger och vänster.
I stort sett varje promenad lägger jag in ett kort, kort minipass med teckenträning. Mest har vi fokuserat på ut-tecknet.
 
Idag var Annelie och grabbarna här och innan vi avslutade dagens pass kollade jag av vad Ebba kunde med lite mer störning......och Annelie fotade en sekvens när vi gör ut-tecken.
 
 
 
                          Dummyn är utställd ca 5-10m bakom och Ebba sitter och väntar medan jag går
                                                    10-15 m och ställer mig framför.
 
 
 
                                                         Nu snart säger Matte nå't !!!! ;D
 
 
 
                                             Uuut !!!!  Ebba vänder innan rumpan knappt lyft. :D
 
 
 
 
 
 
                                                                       Där var den !!
 
 
 
                                          .............. och här kommer den !!!
 
 
Summa sumarum är jag jättenöjd med Ut-tecknet även om vi kommer fortsätta jobba vidare med det. Resten har vi inte kommit så långt med och där ska vi träna själva ett tag till. Främst lite extra fokus på att befästa stoppsignalen bättre och sen de övriga tecknen. Känns som det kommer gå bra och Ebba tycker det är kul med lite nya övningar.

Familjedag

 
 
 
 
Idag ordnade GRK Östergötland/Sörmland familjedag/goldendag i Sörsjön. Det var Drive-in utställning där vi fick se freestyle-uppvisning i pausen, tipspromenad, trimning, korvgrillning och prova-på både viltspår, apportering och Rallylydnad. Jag hade tagit på mig att hålla i rallylydnaden. Var där till kl 9.00 och satte ihop en ganska enkel nybörjarbana.
 
Det kom en hel del folk även om vi kunde ha varit många fler. Vi som var där fick i alla fall en kanontrevlig dag !! En hel del nya ansikten och många valpar bådar gott för framtiden. :D
Både Ebba och Millie fick följa med och turas om att vara i bilen eller ute hos mig och testa rallybanan. Millie var extra nöjd att få komma ut och träna lite och alldeles lagom för hennes tass.
 
Här kommer en hel hög med bilder från dagen men jag har inte riktigt koll på vilka jag fångat på bild.
 
 
 
                             En ganska enkel och väldigt basic nybörjarbana fanns att prova.
 
 
 
                                                      Millie hade stenkoll på läget.
 
 
                          
                                                 Rally är inte så lätt när man är valp ;D
 
 
                      
                                En liten katt bland hermelinerna kom oxå och provade på rally
 
 
               
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                    Birgitta (i mitten) hade fixat viltspår till alla som ville prova.
 
 
 
                                       Trimning och genomgång innan det var dags för vänstervarv.
 
 
 
 
 
                             
 
 
                             
 
 
 
 
 
            
 
 
            
 
 
 
 
 
             
 
 
             
                                 Kategorin "barn-med-hund" var oxå med på utställningen.....
 
 
 
 
 
       
                                                 ..............och vann pris !!!!!! ;D
 
 
 
                           BIS-vinnare Annette Wennberg med Waterfreak's Sparkling Sun "Stina"
 
 
 
                               Och så träffade vi en liten Combineare "Sally" Combine Sing on Line
 
 
Vi blev klara ganska skaplig tid på eftermiddagen så Annelie och jag drog vidare för en skogspromenad och lite bad för hundarna. Kändes som de behövde få göra av med lite spring i benen efter en ganska stillasittande dag. Det blev en skön tur där vi fyllde några hundbajspåsar med härligt gula kantareller.
 
Även Millie fick komma ut en sväng. För hennes del blev det simning. Lite oplanerat så flytväst var inte med men hon fick hämta en dummy i vattnet och var så nöjd så !!!!
 
 
   
 
 

RSS 2.0