Samträning


                                        Idag var det dags för samträning igen med GRK Östergötland/Sörmland.  Planeringen var att hålla till i Kolmården men när min bil hastigt blev sjuk, och det bara var tre till som skulle komma, var de snälla och planerade om och kom ut hit till oss i Gårdeby istället. Tack snälla !!! Nu kunde vi oxå vara med idag. :D Då vi bara blev 4 stycken samt sex hundar passade det utmärkt att hålla till nere på Lindängen. Är man för många blir det annars lite för trångt där.

Härligt soligt väder blev det, vitsipporna stod i full blom och hasselbuskarna hade börjat slå ut. Sååå vackert !!!Ebba fick börja med att vänta i Annelies bil tillsammans med Theo medan jag var kastare till Annelie och Ulla.  Annelie körde Martin och Ulla en av sina två hundar som jag pinsamt nog måste erkänna att jag inte kommer ihåg namnen på.

Det blev i alla fall markeringar där de skickade varannan gång samt några dolda linjetag bakåt mot vattnet. 
                                                      Martin som hämtat ett linjetag. 
                              En av Ullas hundar (som jag inte kan namnet på) med en markering.
                                                               ....och ett linjetag.

Därefter var det Saras tur med Torres innan det var dags för Ebba att få komma ut.  Lite uppe varv av att ha suttit i bilen och väntat men hon kunde samla ihop sig bra tycker jag.

Vi körde markeringar växelvis tillsammans med Ulla och hennes andra hund. och så bröt vi av för ett par dolda linjetag mot vattnet.
Mycket bra markerat av Ebba och inga problem att jobba tillsammans med en ny hund utan koppel.  När det sen var dags att skicka på första linjetaget kvackade precis en av kanadagässen (som vi hade sällskap av nere i vattnet)  Ebba trodde nog att jag skickade på den för hon satte full fart rakt ut i vattnet !!! :D
Bara att göra om och göra rätt.
                                     En som kvackade nästan lika bra som GRK:s kastare ;DDärefter blev det gott fika (och en massa babbel förstås) innan det avslutningsvis var dags för Theo att få komma ut och fortsätta träna lite på sina läxor.  Attans vad de gör framsteg !!!!! Duktiga Theo och Matte !!!
                            "Sitt-stanna-kvar" är lätt som en plätt när matte lägger ut ett linjetag.       
                                                Inget fel på farten och glädjen !!! :D         
                                                 Det blev även en markering. Riktigt bra träning tycker jag vi fick till idag. Ibland gör det inte så mycket att man inte blir så många för då kunde alla köra tillsammans och hjälpas åt och vi hann mycket. 
Nöjd över Ebbas passivitet idag igen. (även om hon själv nog tyckte att det fanns roligare saker att göra.)  Det går sakta men säkert framåt. :D 
                                              Hur kul är det här egentligen !?!?!?!?! ;DNär de andra åkt hem stannade jag och Annelie kvar en stund till. Theo behövde en shamponering eftersom han ska iväg och vara snygg i morgon.  
                                                               Välsköljd kille !!! ;D        
                                 Martin hittade visst en borttappad dummy i vattnet. :D

Regn


       Idag hade vi bokat date med Annelie och Grabbarna här i Gårdeby, även Rebecca hängde på.  Hörde på radion redan i morse att de lovade regn under eftermiddagen / kvällen men hoppades på att det skulle vänta tills vi var klara.
Vi hade bestämt att hålla till nere i kohagen mot sjön.  Jag hade inspirerats av Hannas blogginlägg om "fyrkanten" på Kennel Blågul och ville köra en egen variant i öppen terräng.  Annelie hade lite "läxor" att träna på med Theo från deras kurs.
Som vanligt ville vi oxå kunna köra hundarna en och en med de övriga väntandes i bilarna.  Nu hann vi inte mer än komma dit förrän regnet kom. Till en början i form av duggregn men rejält blåsigt.


Lite hastigt planerade vi om och gick istället in i skogen där det var lä och man inte kände av regnet så mycket. Men då var vi tvungna att ha alla hundar med ute samtidigt.  Nåväl det blev väldigt bra och nyttig träning det med !!!  Lite lättare oxå när Rebecca är med som kastare.                    Theo blev först ut. Kul att se deras framsteg så jag vet att de lär sig något på kursen i Limmerhult !! ;D  Det var fotgående, påbörjad stoppsignal och påbörjat linjetagstecken.  Mycket bra jobbat av både Matte och hund !!! :D         
                                                               Träning på Linjetagstecken.   
                                          Ebba fick mest träna på detta, vilket gick riktigt bra idag.Nja lite mer blev det allt för Ebban.  När Theo var klar var det dags för hennes tur. Tanken med "fyrkanten" funkade inte här inne i skogen så istället blev det markeringar med dolt nedslag varvat med linjetag in bland träden och bakåt på stigen.  Mycket, mycket nöjd framförallt med raka snabba inlevereringar som ibland inte funkat som jag vill.
Martin fick i stort sett samma övning och nu fick Ebba vara med mig när jag var kastare.                 
                            Millie hade full koll och tyckte att det där hade hon fixat bäst av alla !!!! ;DOch visst blev det även Millies tur till sist. Även hon fick samma övningar som Ebba och Martin som hon löste utan problem. Lite snabb i vändningarna är hon ibland så matte inte riktigt hinner med att styra upp, men hon gör det hon ska och gör rätt.

Nu behövdes det lite fika trots att regnet strilade ganska rejält.  Men det var inte kallt så det gjorde inte så mycket.


Innan vi avslutade för dagen fick Theo och Ebba varsitt kort pass till. Märktes att de började bli trötta i huvudet men vi fick ett bra avslut.
Sen var det bara att ge hem och torka allt som var helt dyngsurt. Hundarna somnade gott på soffan kan jag säga !!!

Fotoregn


Efter att (i stort sett) vilat oss i form hela veckan bar det idag av på långtur med Annelie, Rebbecca och Grabbarna. :D  Åh vad länge sen sist !!! En helt träningsfri vandring med prat, fika, slappa mattar, glada hundar som fick göra (nästan) vad de ville och naturligtvis även FOTOGRAFERING !! Blev en himla massa kort och en bråkdel av alla dessa låter jag regna ner över bloggen idag. :D
Mattes finaste EBBA !!
.....letar sork !?!?!?
En till som grävt efter godsaker. ;D
Martin dyker upp bakom en stubbe.
Full fart i skogen !!Vi startade dagen uppe vid Ekmon och tog en tur på milspåret.  Måååånga timmar tog det för mattarna var ganska slappa och höll ett uselt tempo. ;D  Kanske berodde det oxå på att vi hela tiden stannade så kameran fick komma till användning. Titt som tätt hamnade jag på efterkälken när det kliade i avtryckarfingret. Ibland var hundarna upptagna med sitt och ibland kom de rusande och undrade vad jag egentligen hade för mig. :D
Hallå Matte vad gör du ??? Törs du inte gå över här ? Det är inte farligt alls !!!
Martin på språng över spången.
Ebba har oxå full koll på balansen. ;)
Lilleman han tar den enkla vägen han !!! ;D
Äsch, hon var inget kul !! Tar bara en massa kort. Kom vi drar igen !!!
Fiskat upp en storfångst. :DNär vi var tillbaka vid Ekmon bestämde vi oss för att ta en sväng till för att kolla till Annelies båt. Så in i bilen och iväg till andra änden av Sörsjön. Båten mådde alldeles utmärkt och vi kunde njuta ännu mer av naturen denna härliga dag.  Och hundarna blev glada att det inte var slut på äventyr ännu.
Finns det något att fiska upp i den här sjön ???


Theo som idag passade på att fira sin 11-månadersdag. GRATTIS !!!Koppelpromenader


En hel vecka med koppelpromenader är väl inte riktigt Millies stil.....Men har man tur får man nog, nästan alldeles säkert, tröstegodis av snälla Farbror Arne !!!!  ;DGRK Linköping


 Goldenklubben har under våren apporteringssamträning i både Norrköping och Linköpingsområdet. Idag hade jag ledig torsdag och möjlighet att vara med "Linköpingsgänget".  Ca tio stycken var vi på plats och ett par nya ansikten och hundar för våran del, alltid trevligt. :D


Tyckte Ebba skötte sig skapligt trots att hon stressade upp sig lite i början.  Lite pipig och frustrerad men inget skällande i alla fall. Får väl se det som små framsteg. :)

Alla hade lite olika önskemål om vad man ville göra så vi delade upp oss i olika grupper.  Min egen tanke var att Ebba skulle få vara med men bara hämta dummy om hon lugnade ner sig och var tyst. 
Ebba och jag valde att gå tillsammans med Carina och Zingo samt Annelie Svenssom och Sam på en Walk up träning. Med på linjen gick oxå Nina med Yes och ställde upp som kastare. :D 
Att vara med och inte behöva vara helt passiv brukar funka bäst för Ebba. Efter en stund åkte kopplet av och då går det ännu bättre. Ebba skötte sig t.o.m. så bra att hon även fick hämta några dummy !!
Vid ett tillfälle gick jag även och la ut en dummy bakåt innan linjen fortsatte framåt och det kom ett kast.  Där var Ebba lite för lätt i rumpan och tjuvade men stannade på min tillsägelse och fick då i stället först hämta linjetaget bakåt innan markeringen fick hämtas.


Efter Walk up:en blev det även några enkelmarkeringar upp på en liten stenig trädklädd kulle i kohagen där vi höll till.  Ebba fick hämta in ett par markeringar (himla duktig på att markera har hon blivit!!!) Sen märkte jag att hjärnan började ta slut och vi var nöjda för idag.
Avslutade med fika och trevligt prat innan vi vände hemåt. 
                                                                    Sam 
                                     Den här underbara Lilla Tjejen dök upp och miljötränade.
                                                     Sally ( Combine Sing On Line ) 
                                          En som vaknat efter vintern och tittade fram i gräset.


En toppenkväll med bra träning.  Stort TACK Nina som ordnat fin-fina marker, ställde upp som kastare och hjälpte till och tog hand om oss som var där !!!!

Påskdagen


            Även idag blev det apporteringsträning. :D  Annelie, Rebecca och grabbarna dök upp hos oss här i Gårdeby. Idag höll vi till på vallen nere vid grustaget.
Både för Ebba och Millie blev det markeringar med terrängbyte. Ebba ut i en mindre tallplantering från vallen. För Millies del fick jag äntligen det där "riktiga" terrängbytet där man går från öppet fält in i tät skog så det nästan blir som en "mur" för hunden att ta sig igenom.


Som oftast hade vi hundarna ute en i taget med Rebecca som kastare och den som inte körde hund var fotograf. 
                                             Två som jobbar ihop sig bättre och bättre !!!                       
                                                    Ebba redo för en markering. 
                                                    Oooops, tror nästan den lever !!! ;D 
                                                               Här kommer den !!                      
                                    Snor Mattes mössa för lite bus som belöning. :D 
                                                         Jippiiiieeee, jag vann !!!!!!!! ;D 
                                      Efter avslutat arbete blev man förpassad till bilen.                   
                                          Millie redo för en markering in i skogen.
                                   Inga problem alls att ge sig in i den täta skogen !!! :D   
                                                                Hittade den !!!    
                                                           Här kommer en till !!! 
                             Millie är oxå på bushumör men snor kopplet istället för min mössa. ;D     
                            Pigg och glad Martin fick ungefär samma övningar som Millie.När alla jobbat färdigt blev det fikapaus i solen, babbel och även lite bus och lek för hundarna.  Alla var på ett strålande humör och sprallade runt och lekte.
Millie kunde inte hålla sig utan tog en repa i full fart uppför berget och ner igen. :/  Vet inte riktigt vad som hände men hon var något halt på vänster framben. Eller vid en närmare titt verkade det vara vänster framtass. Inget sår men troligtvis trampat på något. Blir att ta det lite lugnt för Lilla Fröken under veckan. 
                                            Theo och Ebba gillar att jaga varandra. :D   
                                                            "Bröderna Bus" ;D 
                                                            "Utvikningsbruden" Millie !!!
Samträning igen

                  Idag var det dags för samträning med GRK igen och vad passar bättre en tråkig långfredag än hundträning med trevliga människor.  Vädret var väl inte riktigt på vår sida idag. När jag närmade mig Sörsjön och Ekmon där vi skulle hålla till vräkte snön ner och la sig som ett vitt täcke på marken.  Men inte spelar vädret någon roll när man har roligt och vi höll oss varma hela dagen. Kameran däremot fick stanna hemma i blötvädret.
 
Tio stycken var vi som dök upp, en del med två hundar.  Jag hade både Millie och Ebba med idag.


Vi delade upp oss i lite olika grupper och först var Ebba och jag med och körde lite lydnad och stadga i en ring med några av de övriga.  Därefter körde vi markeringar ihop med Maria och Torkel samt Sofia med Mimmi.  Första övningen var en enkelmarkering ut i skogen där man först lagt ut ett linjetag till höger om sig på stigen medan hunden tittade på men där dummyn inte syntes när den var nedlagd.  Först hämta den kastade markeringen och sedan skicka på det utlagda linjetaget.


Därefter ställde vi oss i en triangel och kastade markeringar omväxlande till varandra. Valde att ha Ebba lös under tiden och det var inga problem när jag kastade. (det går alltid mycket bättre när hon slipper kopplet) För att försvåra det hela lite på slutet så istället för att varva kastare skulle samma kasta till båda de andra hundarna. Där blev Ebba allt lite lurad och trodde att när det var samma kastare var nog även andra kastet till henne, men så var det ju inte. ;D Hon stannade dock direkt jag sa att det inte var hennes.


Mycket nöjd med Ebba under dagen. Visst pep hon lite när vi bara stod vid sidan och tittade på men när vi var med i övningarna eller det var vår tur var hon alldeles tyst och jobbade bra !!


Avbrott för fika och en eld som värmde. Sedan hjälpte jag till lite som kastare innan det även var Millies tur att få komma ut lite.  Hon fick jobba som ensam hund med både Annelie och Sofia som kastare. Både enkelmarkering, dubbel och linjetgag blev det för hennes del.När alla åkt hem avslutade Annelie och jag dagen med en timmes promenad i skogen och jag tror alla var riktigt nöjda med dagen.

Rallyträning


 Nu är Rallyträningen i NORF:s ridhus över för den här säsongen och vi har istället flyttat utomhus till måndagar på Söderköpings Bruksa.  Förra måndagen hade jag med en av banorna från vår kursavslutning med Brita. Idag hade jag knåpat ihop en egen bana. Riktigt roligt att tänka ut lite kluriga banor. Blev blandad kompott med både nybörjar- och fortsättningsskyltar. Först blev det en hel del tråkig passivitet. Inte för att tjejerna behöver det när vi är på bruksa utan för att Katarina var med och skulle träna Musse på att hålla sig tyst och lugn bland en massa andra hundar. Det går väl sisådär men vi plockade fram fika och en stor portion tålamod och så småningom lär han sig nog han med. ;D En hel del folk på plats idag då måndagar är träningsdag för agilitygänget. Dessutom pågick en kurs i vardagslydnad samt några som bara var där och tränade. Så det blev en hel del störning. Ett par timmar var vi där och fikade och tittade på alla hundar.
Millie och Ebba fick förstås även köra rallybanan.  Vi hann t.o.m. några gånger var. Banan var rolig och jag tyckte det gick riktigt bra för båda två. Inga större problem med någon av skyltarna men visst märks det att Ebba har kört betydligt mer än Millie och därmed får bättre flyt i banan.              
                                  Trots all störning har Musse riktigt bra kontakt med matte........
                                                   (och belönas då med korv ;D )    
                                     .....men ibland kom det någon "fuling" för nära..... 
                                            ........... som högjlutt försökte jagas bort ;D


RSS 2.0