Norsholms Rehab

 
 
 
 
Idag var det dags för första besöket (av 10) på Norsholms Rehabavd.  Millie skulle få prova på att simma i bassäng för första gången.
Sen blev det även genomgång av hur vi ska mjuka upp och tänja i tåleden. Även genomgång av massage samt träningsprogram fram till nästa vecka då det är dags för ett nytt besök.
 
 
 
                                                       Lite skeptisk till rampen i början.
 
 
                                   men sen simmade vi på och fick låna en rolig anka
 
 
 
 
 
 
                                                   Liten vilopaus vid bassängkanten.
 
 
Idag var det Lotta som tog hand om oss men vi kommer även träffa Marie och Lotta under de 10 gånger vi ska vara här till att börja med. Därefter kommer det troligtvis bli egen simning under vintern då tån förhoppningsvis har läkt.
 
Idag blev det mest att vänja sig vid allt nytt och lära oss hur allt funkar.  Millie tyckte det var skönt att simma och var väldigt lugn. Något avvaktande mot Lotta till en början men jobbade på bra i vattnet. 
Hon fick simma 3 x 2 min. med pausar vid bassängkanten emellan. Ville nog helst till mig i pausarna men "hängde" snällt på Lottas arm och vilade.
 
 
 
                                                Många vändningar fram och tillbaka blev det.
 
 
 
 
 
 
                                                                   Paus igen.
 
 
 
                                                          Slut för idag, tack för idag !!! :D
 
 
 

Bad och Apportering

 
 
 
 
Idag när vi vaknade vid lunch åkte vi ner till sjön för att simträna.  Millie blev först ut i vattnet och fick simma 3 min. Hon tar i rejält. Idag blåste det dessutom lite vågor så hon blev rätt trött av dessa tre minuter men tycker det är så roligt att det småpiper om henne medan hon simmar. För att inte tala om hur det låter om henne medan Ebba får simma ;D
 
Medan Millie vilade fick Ebba oxå simma 3 min. Går mycket bättre nu när hon går i från stranden så hon slipper gå i och ur båten. Även hon tar i rejält och oroar sig lite för att Matte ska åka ifrån henne så det räckte med tre minuter för hennes del.
 
Efter Ebba fick Millie tre minuter till innan det fick räcka för idag. På onsdag blir det bassängbad på Rehab för första gången. Ska bli spännande att se hur det går.
 
 
 
 
 
Efter badet packade Ebba och jag ryggsäcken och åkte till Klinga för apporteringsträning tillsammans med Annelie och Ancki.
Nytt ställe för oss men Annelie, som varit där innan, hade satt ihop en liten planering. Med några småändringar höll vi oss till samma planering.
 
Blev en "jaktstig" med fotgående, markeringar och linjetag. Gillar verkligen att köra "jaktstig" då man på ett bra sätt får in de flesta delarna i apporteringen.
 
Ebba gick ut som hund nr. två efter Theo.  Först ett kort fotgående innan en markering där Ancki ställt sig dold i skogen innan vi kom. Lite uppstressat så här i början, dessutom gick det runt två märkliga svampplockare och hojtade inte långt från oss.
Ebba markerar kanonbra och spikar den. Då visar det sig att det ligger en kvarglömd dummy så Theo missat. Men Ebba bara springer på sitt eget arbete och trampar nästan på den kvarglömda dummyn :D
 
Medan Ebba och jag går vidare lägger Ancki kvar ett linjetag på samma plats. Nästa stopp är en lång markering in i skogen. Bra markerat igen. Lite trött tror jag för det gick lite sakta på vägen in.Rakt åt andra hållet låg ett dolt linjetag som var utlagt till Theo men som de aldrig använde.
 
Men först blev det två markeringar uppe på stigen. Först en bakåt på stigen som INTE skulle hämtas därefter helt om och en markering åt andra hållet som fick hämtas och sen tillbaka och komma ihåg den föst kastade.  Ebba har väldigt svårt för minnesmarkeringar så det får vi nog köra liote mer av det !!!!
 
När dessa två markeringar kommit in vände vi tillbaka mot bilen där det fanns två linjetag att hämta. Första var utlagt innan Ebba och jag kom ut. Inga som helst problem. Rakt ut, lyssnade bra på närsöksignalen. Önskar dock lite bättre fart vid inleverering, och bättre greppAvslutningsvis fick hon hämta den kvarglömda dummyn vid första markeringen. inte heller den gav några problem. :D
 
När alla hundar jobbat klart blev det fika till oss tvåbenta. Verkligen supernöjd med dagens insats av Ebba och jag tror vi var rätt nöjda allihop med dagens träning

Spårhundar

  
 
 
Nyslagen vall är alldeles perfekt att använda när man ska aktivera en liten sjukling som bara får gå på mjukt underlag.
Så på förmiddagen la jag ut två person/bruks spår.  Ett till Millie (och även ett till Ebba för rättvisans skull ;D eller kanske för att Matte skulle spara tid och göra det lite enkelt för sig)
 
 
Millies spår blev 550 m långt med två hö-vinklar och liggtid på två timmar. Ungefär som ett apellspår men istället för spårpinnar la jag ut små leksaker.  Klantade mig lite när jag la ut Millies spår eftersom jag glömt ta med ett spårslut (när man lägger viltspår behöver man inte tänka på det eftersom man drar klöven med sig)
Hittade som tur var en hög med Frolic i fickan som fick duga som slut :D
 
Första raksträckan var på 250 m med en grej vid 100 m och vid 150 m. Så fort selen kom på satte Millie nosen i backen och hittade själv spårstarten.
Superkul med lite aktivering sa Millie och satte full fart. Hon är ju intränad på apellspår en gång i tiden som liten även om det var VÄLDIGT länge sen sist, Inga problem alls att ha full koll på spåret så då kan man passa på att även försöka hålla koll på ALLT som hänt på detta fält de senaste 24 timmarna !!!
Om Millie fått bestämma skulle hon kryssat som en vindrutetorkar över fältet för att inte missa någonting men se det gick ju inte alls sa Matte !!!!
 
Första grejen var helt ointressant då det var mycket roligare att spåra men när Matte bjöd på godsaker om man hittade alla saker blev det genast intressantare och alla grejer plockades upp (ja utom Lilla tiger som Matte fick plocka upp själv när Millie visat var den låg.
 
 
 
                                                      Hittar spårstarten på direkten.
 
 
 
                        Första grejen var inte så intressant förrän det vankades godsaker i utbyte. ;D
 
 
 
                                                                         Tuffar på
 
 
 
                                                                        Högervinkel !!
 
 
        
 
 
Andra sträckan var bara 50 meter med en grej på halva vägen. Ny vänstervinkel och sedan 250 m rakt fram till slutet med en grej efter 50 m och en grej efter 150 m.
 
 
           
                                                                   Bollen hittad !!!!!
 
 
 
                                                               Närmar oss målgång............
 
 
                       
                                             Sista grejen upplockad...... då kör vi i mål !!! :D
 
 
                
                                    Ganska nöjd och trött Fröken som tog sig till slut utan problem.
 
 
Ebba fick ett liknande spår 550 m långt men med en extra böj på sista sträckan så det blev tre vänstervinklar. Liggtid 2 timmar.
Nu hade jag varit duktig och kommit ihåg ett spårslut, en isburk med lock. Även här 5 saker utlagda istället för spårpinnar. Första sträckan 150 m med en grej efter 100 m, vä vinkel, andra sträckan 100 m med en grej mitt på, ny vä vinkel, tredje sträckan150 m med en grej efter 50 m  och en efter 125 m, vä vinkel och sedan sista sträckan på 100 m med grej efter 25 m.
 
Ebba har oxå kört personspår tidigare men bara ett par enstaka tillfällen. Hon såg VÄLDIGT oförstående ut i starten och hade problem att ta upp spåret (tror hon letade efter något annat än Mattes fotspår ;D)
Till slut kom vi igång och alla saker hittades utan problem.
På andra sträckan fick vi stopp för vad jag tror var viltstörning där hon låste sig lite och ville byta spår. Även på tredje sträckan fick vi ett stopp då hon återigen verkade ganska oförstående för vad vi höll på med.
 
Summa summarum lite svajigt och osäkert bitvis men däremellan väldigt snyggt spårarbete.  Kanske skulle vi backat i träningen och gjort ett enklare spår men idag var det bara för aktivering och jag tror inte vi kommer hålla på med detta tävlingsmässigt ändå.  Ebba var i alla fall både nöjd och trött när vi kom till slutet
 
 
        
                                        Till slut kom spårarbetet igång även för Ebba. :D
 
 
 
                                                                 Första grejen hittad !!!
 
 
                
                                                          Nalle blev oxå upphittad !!
 
 
 
                                                               Sista vä-vinkeln.........
 
 
               
                                                    En minidummy låg det i spåret.
 
 
 
                                                               Närmar oss spårslut !!!
 
 
 
                                              ............... där det fanns en smaskig godisburk.
 
 
        
                                                 En ganska nöjd Fröken efter avslutat spår
 
 
 
                                      Försöker svalka sig i en lerpöl på vägen hem ;D
 
 
 

Simträning

 
 
 
 
Idag var det dags för simträning nere i sjön igen.  Idag skulle även Ebba få prova på att använda flytvästen och simma. Hon var ju med i onsdags oxå men då fick hon bada och busa som hon ville och medan Millie simmade fick hon sitta i båten och vänta.
 
 
Båda två har riktigt usel kondis just nu. Inte så konstigt för Millies del som bara fått gå korta koppelpromenader i en hel månad.
Men även Ebba har tappat i kondition under den här tiden. Visserligen har hon fått långa promenader men jag kom av mig lite så det har inte blivit riktigt som det brukar. Nu är hon lite lättare att få upp flåset på igen eftersom hon får röra sig fritt men det är nyttigt för henne med att simma och bra träning inför vintern då tanken är att båda ska få simma i bassäng
 
Millie fick börja och simma ett pass på 2-3 min. Lite trixit att få i henne från båten men sen simmar hon bra vid sidan av båten med kraftiga tag.
 
 
 
 
 
Sen var det Ebbas tur att försöka. Hon som är lite skrajsen av sig gillade inte att gå i från båten sen stressade hon upp sig över att alla vi andra var kvar i båten och verkade tro att vi skulle åka ifrån henne. Millie ville simma mera och tyckte Ebba kunde komma upp.
 
Allt blev lite smått kaotiskt. Jag blev totalt dyngsur och Ebba blev uppfiskad i båten igen. Det blev till att lägga om strategin lite men innan vi rodde in till land fick Millie köra ett pass till på 2-3 min.
 
När Millie simmat klart rodde vi in till land och satte henne att vänta på stranden  medan det blev Ebbas tur en gång till.
Den här gången valde vi att hon fick gå i vattnet själv från stranden medan vi rodde ut. Nu gick det mycket, mycket bättre och hon simmade fint bredvid båten.
 
 
 
 
 
                
 
Millie som ALDRIG säger ett ljud när hon får sitta uppbunden och vänta protesterade högljutt !!!!
Ebba simmade bara en kort stund men blev ganska flåsig. Kanske pga av sin dåliga kondis eller för att hon oroade sig för att vi skulle ro ifrån henne ;D
 
 
 
                       Jobbigt att simma även med flytväst om man tar i för kung och fosterland !!!
 
 
 
                                                      ....... och väldigt blöt blir man !!!! :D
 
 
                      
                                  Men sen orkade hon minsann springa sig torr i gräset. :D
 
 
               
                                          Medan Millie fick nöja sig med att gå i koppel.
 
 
 
                  Tur vi åkte i skruttbilen för det här gänget stod flockade runt bilen när vi kom dit
 
 

Telefonsamtal

 
 
Idag ringde Arne Adolfsson från Norsholms Djursjukhus för att höra hur det går för oss. Jag har hunnit samla på mig en hel del frågor under de här dagarna så det kändes bra att få prata.
Har oroat mig för att jag inte tyckt tån/tassen sett bra ut, att tåleden varit tjock och bred, att Millie är lite ovillig att gå promenad och helst valat gå hem så fort hon kissat, ja en hel massa saker som gjort mig övertygad om att allt inte är bra och att tån inte läker som den ska. Tankarna far lätt iväg när man börjar oroa sig !! :(
 
 
Efter samtalet känns allt MYCKET bättre !!!!  Nu har jag fått svar på alla frågor, Arne har förklarat allt jag undrat över och allt verkar bra och går åt rätt håll. Att tån känns tjock och bred är precis som det ska nu i början för att den ska bli stabil. Sen ska vi sakta tänja ut tån så den blir smalare men det kommer ta många månader innan den blir som de andra tårna.
 
Rimadylen ska hon klara sig utan nu så det gjorde inget att vi var tvungna att ta bort den när hon blev dålig i magen förra veckan.
Vi ska fortsätta simma här hemma varannan dag fram tills vi ska till rehab den 22/8
Vi ska utöka promenaderna succesivt med ca 100-200 m två gånger i veckan. Att Millie är lite ovillig att gå beror nog mer på lite stelhet och att hon är lite uttråkad än att hon har ont. Hon varken haltar eller är stel när hon vilat och reser sig så jag får nog hålla med om att hon inte verkar ha ont.
 
Utan belastning ser tårna ut nästan som vanligt (bortsett rakningen som inte växt ut än) men vid belastning pekar tån fram en bra bit vilket troligtvis är så det kommer vara enligt Arne men inget hon kommer besväras av.
 
 
 
 
 
                                 
                                       Så snygg är den inte "sprettån" men vad gör det bara
                                                                allt blir bra !!!!
 
 

Mera simning

 
 
 
Idag var det dags för simträning igen. Samma procedur som sist men idag blev det 2 min simmande ! ;D
Kan säga att hon inte "slösimmar" precis utan kör full fart (vilket är jättebra)  Kondisen är ju inte på topp så hon blev rätt flåsig.
 
På kvällen åkte vi till distriktveterinärernas Drop in för vaccination av både Millie och Ebba. Skönt att få det gjort. Ebba fick även en koll av öronen eftersom jag upptäckte att hon såg ganska ful ut i öronen under helgen.
Det var ingen fara med öronen, lite kladdiga och svag rodnad uppe i örat. Trumhinnan och hörselgången såg fin ut så det skulle räcka att köra med öronrens (Epiotic) några dagar.
 
 

Hemma igen

   
 
 
Då var vi hemma igen från Goldenspecialen. Ganska skönt att ha en extra ledig dag för vi var ganska trötta, Ebba och jag, efter helgens bravader.
 
Här hemma har Millie och Simon bara haft det bra. De har gått sina 500 m-promenader (tagit bilen hit och dit för att variera ställen) och gjort sjukgymnastik. Millies mage börjar komma iordning igen med en diet på ris och kokt fisk. Idag började jag även blanda i lite hundmat.
 
Eftersom allt ser bra ut var det även dags att få börja simträna här hemma i sjön. Oj oj oj vad Millie gick upp i varv när vi åkte ner till sjön. Kanske trodde hon att det skulle bli fullt ös som vanligt när vi kommer dit men det gick ju inte alls ;D
 
Det blev en koppelpromenad på ca 250 m ner till vattnet som uppvärmning, lite sjukgymnastik av tån och sen ut i båten.
Vi har ju ganska stenig och tråkig "strand" där Millie inte kan gå i. Det blev istället att lyfta i henne i vattnet från båten med hjälp av flytvästen som vi köpte hos Marie på rehab. (rätt tungt faktiskt trots ett bra bärhandtag)
 
Så här första gången fick Millie bara simma 1 min. men jag tror hon var riktigt nöjd ändå :D
 
När vi simmat klart blev det sjukgymnastik och promenad tillbaka till bilen som nedvarvning och sedan åkte vi hem. Tror det tog lite på krafterna ändå för Millie somnade när vi kom hem. ;D
 
 
 
                                                          Nöjd liten badfröken !!!
 
 
 

Goldenspecialen

 
 
 
 
I helgen drog Annelie och jag iväg med husvagn till Goldenspecialen, som i år gick av stapeln i Kyrkekvarn utanför Jönköping.  Med på resan hade vi Ebba och Theo.
Ända in i det sista var det oklart om vi skulle komma iväg. Millie var skadad och Annelies bil trasig men på torsdagkvällen kom vi iväg i min gamla skruttbil och Annelies husvagn där bak.
 
 
 
                                                            Vårat boende under 3 nätter.
 
 
Har väl inte mycket att säga om den så kallade "campingen" som nog mer får betecknas som uppställningsplats. Nu låter varken Annelie eller jag vårt goda humör störas av sådana smådetaljer.  Vi fick en riktig kanonhelg trots allt !!!!
Eftersom vi inte var framme förrän sent på torsdagkvällen fick förtältet vänta till dagen därpå.
 
Varken Ebba eller Theo har bott i husvagn tidigare och när vi skulle krypa isäng första natten (ganska snart efter vi kommit dit) kändes det trångt, trångt, trångt. Hundarna styrde runt och hade svårt att komma till ro, jisses hur skulle det här gå ?!?!
Men redan nästa dag kändes allt mycket större och när förtältet kom upp blev det rena lyxsviten ;D Hundarna blev snabbt hemtama och skötte sig toppenbra hela helgen.
 
 
        
                                          Vi hade i alla fall toppengrannar runt oss........
 
 
 
                                              Inget fel på vårt lilla krypin.................
 
 
  
                                   ............... men gräset är oftast grönare på andra sidan ;D
 
 
 
                       "kolla Ebba, om man sätter nosen här och går framåt kommer man ut !!!!!"  :D
 
 
På fredagen var det dags att ge sig av för att kolla in WT.  Skönt väder men småregn av och till så regnkläderna kom på större delen av dagen.
Ca ett sjuttiotal startande så det fanns många hundar att titta på. Lite kluriga rutor som låg VÄLDIGT tätt inpå varandra med skott från flera håll. Vi placerade oss på ett kalhygge där vi hade koll på både ruta 1, 2 och till viss del även ruta 3. Många kända ansikten och trevlig stämning gjorde att vi fick en härlig dag.
För Ebba och Theos del blev det passivitet, passivitet och ytterligare lite passivitet vilket de klarade alldeles utmärkt.
Det enda som fortfarande grämer mig lite är att jag bara fick med mig lilla objektivet till kameran !!!!! Kameran fick i alla fall vara med lite under lördagens WT och söndagens utställning men jag hade gärna velat fota MYCKET mer !!!  :(
 
 
            
                                                     Passivitet, passivitet..........
 
 
                  
                                             ..........och ännu mera passivitet !!! :D
 
 
             
                      Bästa Brorsan Eddie med husse vilar sig under lördagen efter en fin insats
                                      och ett 2:a pris under fredagens WT. GRATTIS till er !!!!
 
 
  
                    Brorsan Eddie med Matte Ann-Sofie som gjorde en insats i utställningsringen som
                                till slut gav en delad 3:dje plats i Dual purpose under söndagen.
                                                          MEGAGRATTIS till er allihop !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            
 
 
 
                                   Den här körde runt och servade funktionärer och domare.
 
 
Fredagen avslutades med ost och kex inne hos Pia, Marianne och Maria i granntältet. Mysigt och trevligt avslut på dagen !!!
Under lördagen gav vi oss ut till rutorna igen men nu var det soligt och riktigt varmt därute på kalhygget. Efter ett par timmar bestämde vi oss för att åka tillbaka till husvagnen och vila och låta hundarna bada i Tidan istället. Bra förslag tyckte både Theo och Ebba !!! ;D
 
 
  
                                Varmt, varmt på kalhygget !!! Då får man gräva sig en grop...........
 
 
  
                                      ....... och hitta lite skön svalka tyckte Theo. :D
 
 
  
                              Då var det mycket skönare med ett bad i Tidan som rann förbi på campingen.
 
 
Kyrkekvarn kanske är mest känt för kanottrurer på Tidan och ridning på islandshäst som jag tror är deras största verksamheter. Så på ena sidan tältet fanns vattnet med kanotister och på andra sidan tältet töltade islänningar som dessutom vid varje ritt stannade och hade genomgång på tältplatsen. Mycket att titta på för hundarna !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndagen var det sedan dags för final i eliten, utställning och prisutdelning. Annelie och Theo skulle vara med och springa vänstervarv i två klasser på utställningen och det kändes som Ebba och jag mest skulle vara ett störande moment så vi stannade kvar i husvagnen.
Vi slappade, tog en långpromenad, badade och hade en skön förmiddag. Klockan tolv var det avbrott för Elitens final så då begav vi oss till samlingsplatsen och mötte upp Annelie och Theo. De hade jobbat ihop två fina 4:de placeringar under förmiddagen. Stort GRATTIS !!!
Tyvärr var det stekande varmt nere vid finalplatsen så vi stannade bara en kort stund. Eftermiddagen tillbringade vi på utställningen och prisutdelningen som var förlagt i ett ridhus.
Blev en lång dag innan allt var klart och vi kunde packa ihop tält och grejer och vända hem mot Norrköping.
 
 
             
 
 
                   
 
 
 
 
 
Det blev en riktigt framgångsrik helg för Kennel Combine med hela 4 hundar (av 7) på 1-3 plats i dual purpose !! Linda och Toddy blev Dp-vinnare stort GRATTIS till er !!!!!!!!!!! Brorsan Eddie och Ann-Sofie, Boel med Nova och Anna med Hera kom på delad 3:dje plats. Kanonbra jobbat !!!!! Dessutom placerade sig samtliga Combinehundar i utställningsringen. Jättekul att träffa så många av Ebbas släktingar.
 
 
Sammanfattningsvis fick vi en toppenhelg med massor av bra träning. Nu har vi ett år på oss till nästa gång. Vi får se om vi satsar på att vara med och delta då. Hur det än blir kommer vi absolut åka dit igen !!!!!
 

Magbesvär

 
 
 
Jäklar oxå !! Idag pajade Millies mage ihop, troligtvis pga Rimadylen :(  Ringde och rådfrågade Norsholm. Det blev att sätta ut Rimadylen direkt, vila magen och sedan ge skonkost.
 
Vi som ska iväg på Goldenspecialen om två dagar !! Nu skulle ju Millie ändå inte följa med men det blir lite extra jobb för Simon att fixa med medan jag är borta. Tror han löser det utan problem och i värsta fall är vi inte längre bort än att jag får åka hem om det behövs.
 
 

Återbesök

 
 
 
 
Dagarna rullar på, vi har haft dottern med pojkvän på besök. Kul när det händer lite annat tyckte både jag och hundarna. Vi har grillat, spelat kubb, firat sonens födelsedag (lite i förskott), spelat bowling, gått i skogen, plockat svamp och bara haft det skönt.
 
Idag var det dags för återbesök och stygntagning i Norsholm. Lite skavsår efter att ha varit bandagerad i över två veckor.(ja vi har förstås bytt med jämna mellanrum men det blir ganska instängt ändå)  I övrigt var Arne nöjd. Han klämde och kände och tror att det hela nog ska bli bra igen. Tån kommer troligtvis alltid peka ut lite men ligamentet som var det viktiga verkade stabilt och fast.
 
Nu har vi fått med oss sjukgymnastik-övningar och instruktioner hem så vi ska nog fixa det här. Innan vi åkte hem gick vi även in på rehabavdelningen och fick träffa Marie som kommer hjälpa oss att komma igång igen.
Bokade in oss till den 22 aug. och ska sammanlagt gå där 10 gånger. Vi ska även ta simkörkort så vi kommer fortsätta simma hela vintern.
Fram till den 22:e ska vi börja simma här hemma i sjön, göra sjukgymnastik samt öka på promenaderna så sakta. Nästa vecka ska vi komma upp i en längd på 500 m !!!! Ha ha ha lite skrattretande tycker Millie som är van att promenera 1½ mil om dagen men man får vara glad för det lilla ;D
 
 

RSS 2.0