Goldenspecialen

 
 
 
 
I helgen drog Annelie och jag iväg med husvagn till Goldenspecialen, som i år gick av stapeln i Kyrkekvarn utanför Jönköping.  Med på resan hade vi Ebba och Theo.
Ända in i det sista var det oklart om vi skulle komma iväg. Millie var skadad och Annelies bil trasig men på torsdagkvällen kom vi iväg i min gamla skruttbil och Annelies husvagn där bak.
 
 
 
                                                            Vårat boende under 3 nätter.
 
 
Har väl inte mycket att säga om den så kallade "campingen" som nog mer får betecknas som uppställningsplats. Nu låter varken Annelie eller jag vårt goda humör störas av sådana smådetaljer.  Vi fick en riktig kanonhelg trots allt !!!!
Eftersom vi inte var framme förrän sent på torsdagkvällen fick förtältet vänta till dagen därpå.
 
Varken Ebba eller Theo har bott i husvagn tidigare och när vi skulle krypa isäng första natten (ganska snart efter vi kommit dit) kändes det trångt, trångt, trångt. Hundarna styrde runt och hade svårt att komma till ro, jisses hur skulle det här gå ?!?!
Men redan nästa dag kändes allt mycket större och när förtältet kom upp blev det rena lyxsviten ;D Hundarna blev snabbt hemtama och skötte sig toppenbra hela helgen.
 
 
        
                                          Vi hade i alla fall toppengrannar runt oss........
 
 
 
                                              Inget fel på vårt lilla krypin.................
 
 
  
                                   ............... men gräset är oftast grönare på andra sidan ;D
 
 
 
                       "kolla Ebba, om man sätter nosen här och går framåt kommer man ut !!!!!"  :D
 
 
På fredagen var det dags att ge sig av för att kolla in WT.  Skönt väder men småregn av och till så regnkläderna kom på större delen av dagen.
Ca ett sjuttiotal startande så det fanns många hundar att titta på. Lite kluriga rutor som låg VÄLDIGT tätt inpå varandra med skott från flera håll. Vi placerade oss på ett kalhygge där vi hade koll på både ruta 1, 2 och till viss del även ruta 3. Många kända ansikten och trevlig stämning gjorde att vi fick en härlig dag.
För Ebba och Theos del blev det passivitet, passivitet och ytterligare lite passivitet vilket de klarade alldeles utmärkt.
Det enda som fortfarande grämer mig lite är att jag bara fick med mig lilla objektivet till kameran !!!!! Kameran fick i alla fall vara med lite under lördagens WT och söndagens utställning men jag hade gärna velat fota MYCKET mer !!!  :(
 
 
            
                                                     Passivitet, passivitet..........
 
 
                  
                                             ..........och ännu mera passivitet !!! :D
 
 
             
                      Bästa Brorsan Eddie med husse vilar sig under lördagen efter en fin insats
                                      och ett 2:a pris under fredagens WT. GRATTIS till er !!!!
 
 
  
                    Brorsan Eddie med Matte Ann-Sofie som gjorde en insats i utställningsringen som
                                till slut gav en delad 3:dje plats i Dual purpose under söndagen.
                                                          MEGAGRATTIS till er allihop !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
            
 
 
 
                                   Den här körde runt och servade funktionärer och domare.
 
 
Fredagen avslutades med ost och kex inne hos Pia, Marianne och Maria i granntältet. Mysigt och trevligt avslut på dagen !!!
Under lördagen gav vi oss ut till rutorna igen men nu var det soligt och riktigt varmt därute på kalhygget. Efter ett par timmar bestämde vi oss för att åka tillbaka till husvagnen och vila och låta hundarna bada i Tidan istället. Bra förslag tyckte både Theo och Ebba !!! ;D
 
 
  
                                Varmt, varmt på kalhygget !!! Då får man gräva sig en grop...........
 
 
  
                                      ....... och hitta lite skön svalka tyckte Theo. :D
 
 
  
                              Då var det mycket skönare med ett bad i Tidan som rann förbi på campingen.
 
 
Kyrkekvarn kanske är mest känt för kanottrurer på Tidan och ridning på islandshäst som jag tror är deras största verksamheter. Så på ena sidan tältet fanns vattnet med kanotister och på andra sidan tältet töltade islänningar som dessutom vid varje ritt stannade och hade genomgång på tältplatsen. Mycket att titta på för hundarna !!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På söndagen var det sedan dags för final i eliten, utställning och prisutdelning. Annelie och Theo skulle vara med och springa vänstervarv i två klasser på utställningen och det kändes som Ebba och jag mest skulle vara ett störande moment så vi stannade kvar i husvagnen.
Vi slappade, tog en långpromenad, badade och hade en skön förmiddag. Klockan tolv var det avbrott för Elitens final så då begav vi oss till samlingsplatsen och mötte upp Annelie och Theo. De hade jobbat ihop två fina 4:de placeringar under förmiddagen. Stort GRATTIS !!!
Tyvärr var det stekande varmt nere vid finalplatsen så vi stannade bara en kort stund. Eftermiddagen tillbringade vi på utställningen och prisutdelningen som var förlagt i ett ridhus.
Blev en lång dag innan allt var klart och vi kunde packa ihop tält och grejer och vända hem mot Norrköping.
 
 
             
 
 
                   
 
 
 
 
 
Det blev en riktigt framgångsrik helg för Kennel Combine med hela 4 hundar (av 7) på 1-3 plats i dual purpose !! Linda och Toddy blev Dp-vinnare stort GRATTIS till er !!!!!!!!!!! Brorsan Eddie och Ann-Sofie, Boel med Nova och Anna med Hera kom på delad 3:dje plats. Kanonbra jobbat !!!!! Dessutom placerade sig samtliga Combinehundar i utställningsringen. Jättekul att träffa så många av Ebbas släktingar.
 
 
Sammanfattningsvis fick vi en toppenhelg med massor av bra träning. Nu har vi ett år på oss till nästa gång. Vi får se om vi satsar på att vara med och delta då. Hur det än blir kommer vi absolut åka dit igen !!!!!
 

Kommentarer
Postat av: Annelie

Tack för ett par toppen dagar, tänk vad vi kan! KRAM

2012-08-16 @ 11:33:37
URL: http://gyllenliv.blogg.se
Postat av: Ann-Sofie

Det var såååååå skoj att ses o få prata lite hälsar jag o lyxigt med sån supporterklubb hälsar Eddie. Klart ni startar nästa år. Kraaam

2012-08-16 @ 13:56:44
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0