Bästa Grannen


 Grannen och jag har haft likadana bilar samma märke och årsmodell. VW Passat-96. Nu har grannen bytt upp sig till ett annat märke och sisådär 10 årsmodeller. ;D

Eftersom jag varit utan hundbur sedan i höstas då jag blev tvungen att skrota gamla bilen skänkte han sina Jeppe-grindar till mig och dessutom monterade dem på plats !!!!!!!!! Tänk vilka grannar det finns !!!
Har letat som en tok efter grindar hela våren utan att hitta några som passat. Nu när värmen kom har det varit jobbigt utan men tack vare bästa grannen blev det jättefint bak hos hundarna. :D             
                                   
                                        Nu har jordgubbarna mognat i trädgårdslandet !!!!!! :D


Lördagsträning förstås....


               


Trots att hundarna var rätt trötta efter träningen i onsdags och besök hos Gunilla torsdag-fredag ville vi naturligtvis inte avstå från lördagsträningen med Annelie och grabbarna. Tycker det är extra viktigt att vi håller igång och är aktiva så här efter löpet så Tjejerna inte går in i "valpkoma". Däremot försöker jag lägga ribban och kraven på rätt nivå när huvudet ibland inte hänger med.
Dessutom hade Sofia med Potter hört av sig och ville hänga med. Kul !!! Inte ofta vi träffas och nyttigt för hundarna att det dyker upp lite fler.


Vi bestämde oss för att hålla till i Auroraparken igen där det finns mycket att hitta på.  Först skulle det bli markeringar i skidbacken (barnbacken då så mattarna orkade ;D) och sedan inne i "parken".
Kände att backträningen nog skulle bli lite mycket så vi avstod den. Istället var jag med och knäppte med kameran. 
Extra lyxigt idag när vi var många och även Rebecca hängt med som extra kastare. Det fick bli två kastare uppe i backen.                
                                                 Sofia redo som kastare uppe i backen. 
                                                 ............ och även Rebecca.         
                Jisses vad folk överallt tänkte Theo och funderade på om han skulle till Rebecca. ;D
      
                                                     .... men det skulle han inte. :D 
                                                              Här kommer den !!!!!  
                                                                      Martins tur. 
                                                Oj, ibland är dummyna lite bråkiga !!! ;DNär grabbarna jobbat färdigt i backen var det dags för Millie och Ebba, men först lite fika. Millie blev först ut och vi körde i stort sett samma upplägg som sist. Även idag blev Millie akut törstig på väg in med första markeringen över bäcken !! ;D
Lite trötta Tjejer men Milllie taggar oftast igång så det inte märks så mycket mer än att stadgan blir alldeles förskräckligt bra. På Ebba märks det mer att hela hon blir "seg" och det hela går lite i slow motion, men hon gör vad hon ska och gör rätt.
Att de blir lite "off" så här efter löpet spelar mig inte så stor roll. Vi försöker se till att hålla igång och istället för att bli frustrerad över att allt inte går som vanligt blir jag nöjd att det blir noggrant och fina detaljer.              
                                                     I skogen var Annelie kastare.                   
                                               Sofia och Potter har fullt fokus. :DBlev en rätt lång dag. Det tar lite tid när det var 5 hundar som vi körde en och en. Sen tog även allt babblande en väldans tid. ;D men det är ju bara trevligt när vädret är fint och ingen har bråttom.
Idag blev det en blogg helt utan mina Tjejer på bild, inte ofta det händer !!!!


Minisemester med valpmys


 


Nu har vi varit iväg på en tvådagarstripp ner till Gunilla och Solberga i Gryts skärgård. Sommaren bjöd på ett strålande väder. Vi har njutit av solen, badat (i alla fall de fyrbenta), slappat, tränat, babblat och framför allt VALPMYYYYST med en underbar liten Älva !!!! 

Här kommer ett helt bildregn på den söta Lilla Tjejen.  Tusen tack Gunilla för att vi fick komma och njuta av ert sällskap !!


 
                                                          Up Swing's Forest Angel.
                                                              10 veckor gammal.           


  
                                                                 På bushumör !!! :D 
                                          Brorsan, och stora idolen, Svante ställer förstås upp. ;D      
                                                          ......inte titta !!!!!! ;D   
                                                 Hjälp Matte !!!!!! De är två mot en !!!!!!!!! 
                                                      Hittat en rolig boll.......... 
                                          ........... men då är det bättre att mysa med Matte. Hussen fanns hemma så när Lillan slog ihop pepparkornsögonen passade vi på att gå till skogen tillsammans med de stora och några dummysar.  Första dagen blev det sökträning där vi skickade växelvis. Tyckte Tjejerna skötte sig helt okej även om de nog tyckte promenaden efteråt var både intressantare och roligare. ;D
Andra dagen blev det en lite längre runda med stopp på ett par ställen där det blev både markeringar och linjetag.  Nu märktes det att hundarna var rejält trötta av att sova borta (inte ofta vi gör det) och allt nytt. Visst gjorde de rätt och vad de skulle men varken huvudet eller benen orkade riktigt. 
                                      Svante väntar på att vi ska bli klara för att gå till skogen.Bägge dagarna gick vi även ner till vattnet.  Bada i havet med saltvatten är de inte vana vid (om Ebba ens har gjort det alls) men det var precis lika härligt och skönt som i vilken sjö som helst. ;D   
                                                Svante har hämtat en dummy.  
                                               Här var det Millie som tog med den hem. 
                                                   Ebba på väg upp ur badet.    
                                               Det vankas godsaker på bryggan !!!! ;D


 
                      På kvällen satt vi på den nya, nästan färdiga, altanen och njöt av solen.
 


På natten hade vi hela gäststugan och en stor dubbelsäng för oss själva, ha ha ha bättre om plats än hemma t.o.m. ;D.  Riktigt, riktigt sköna dagar har vi haft !!! En härlig liten minisemester men det var nog bara jag som var skönt utvilad när vi kom hem igen. Hundarna var helt slut av att bo borta och valpmysa så det var säkert nyttigt !!! :D


Mitt i veckan

 


Idag blev det träning så här mitt i veckan. :D Annelie och jag tog hundarna och åkte till Auroraparken vid Hults Bruk. Så länge sen vi var där senast att det nog får räknas som nytt ställe, i alla fall för den här tränings-säsongen.
Mysigt ställe med många möjligheter till olika övningar. Dessutom kan man ha bilen nära men utom syn och hörhåll. 


Fortfarande kör vi hundarna en och en med Annelies grabbar först. Vi hade i stort sett samma upplägg för allihop men med ev. några extra markeringar här och där när det behövdes.

Vi började inne i skogen. Först ett par enkla markeringar på stigen innan vi vände upp mot skogen och fick ett par markeringar över bäcken in bland träden. Inga problem men Millie som fått väntat till sist blev visst törstig och var tvungen att stanna och dricka i bäcken vid första markeringen....


Därefter flyttade vi oss men lät en dummy ligga kvar vid bron.  Det blev en markering uppför en backe där det sen lades dit en linjetag, men först hämtning av dummyn vid bron. Innan bron låg det även ett hinder i form av ett nedfallet träd som man skulle ta sig över.


  
                                       Här är det dags för Ebba att ta linjetaget upp i backen.
                       (VÄLDIGT svårfotat inne bland träden så där blev det inte många kort tagna)


Därefter blev det fikadags innan vi bestämde oss för att vi nog ville jobba lite till innan vi åkte hem. Alldeles bredvid Auroraparken ligger Yxbacken där man oxå kan hitta på roliga övningar.
Mattarna orkade dock inte de svarta nerfarterna utan det fick bli barnbacken. :D Det hade visst pågått några aktivitetrdär tidigare så i det höga gräset fanns det en klippt utstakad "bana" som passade utmärkt att använda.


Det var soligt och ganska varmt i backen men hundarna kändes VÄLDIGT pigga och glada. Nu blev det markering och sedan linjetag med ökat avstånd till samma plats.
Full sprutt på Millie som gjorde ett kanonjobb !!!!! ....och inte sämre jobbat av Ebba !!!! Kändes riktigt bra då de här hemma är ganska sega så här efter löpet. 
                                               Ebba på väg på ett linjetag i skidbacken.      
                                                                  Där låg den !!! 
                                                             En till........... 
                                                          Mattes bästa Ebba !!!! :D 
                                                          Efter Ebba var det Millies tur.  
                          Mycket spring i benen på Illern idag så dummyn snubblade lite hit och dit.... 
                                .......... och matte kunde inte göra annat än storskratta åt TokFian 
                                                              Mattes bästa Millie !!!!! :D Uppdatering


 Oj oj oj så länge bloggen har fått vila !!!!! ....... men nu försöker jag sparka liv i den igen får vi se. ;D
Bägge Tjejerna har löpt. Millie är på slutklämmen och Ebba färdiglöpt sen ett par veckor.

Det har blivit lite si och så med träningen även om vi hängt i med lördagsträningarna tillsammans med Annelie och grabbarna. (får se om jag kanske får till ett par uppdateringar om det med)


Idag hittade vi ett, för oss, nytt ställe. Alltid lika roligt och inspirerande att komma till nya fina marker, hit åker vi säkerligen fler gånger !!! Fanns både vatten och skog med bra terräng.
Idag fick allihop jobba VID vattnet men INTE I vattnet. Inga problem alls trots att vattenpassionen är stor hos alla fyra. :D

Det där var inte riktigt, riktigt sant för Ebba fick faktisklt avsluta med ett flertal vattenmarkeringar och var den enda som fick lite vattenjobb. Hon har inte badat på flera veckor pga löpet så det blev en bra belöning efter väl utfört arbete !!


Eftersom Millie doftar alldeles väldigt gott just nu tog vi ut och körde en hund i taget. Annelies först och sen mina. Funkar kanonbra och blir väldigt fokuserat och effektivt för allihop. (vi kör ju ganska ofta så även när det inte är löp på G)


 Vi började med markeringar på ett par stigar som låg som i ett V i ganska rejält uppförslut. Idag hade vi Rebecca med som extra kastare. Kanonbra !!!  Förts en markering hos Rebecca. Inga referenspunkter och lite dolt nedslag. Både Ebba och Millie sprang lite för långt men jobbade sig tillbaka bra och löste det hela. :D
Därefter en markering hos Annelie lite synligare och lätt som en plätt ;D

Sen blev det en markering hos Annelie som INTE fick hämtas, vända upp mot Rebecca och få en ny markering som hämtades först och därefter hämtades minnesmarkeringen hos Annelie. Inte svårt men funkar bra som träning av stadga på mina tjejer, som idag var aningens lätta i rumpan. (Nu gjorde det mig inte så mycket då jag var väldigt nöjd med att de var pigga, glada och lite "på". De har nämligen varit lite allmänt off och inte helt i ordning i kontoret så här under löpet.)


Därefter blev det två enkelmarkeringar ut i skogen där Annelie och Rebecca stod på varsitt håll men kastade till samma nedslagsplats. Funkade bra !!


Sen flyttade vi oss till en lång stig utmed vattnet där Annelie stod åt ena hållet Rebecca åt andra och vi i mitten och vände runt växelvis på markeringar och minnesmarkeringar.
Är sååå himla nöjd med både Ebba och Millie. Bra fokus, fina upptag och snygga avlämningar. (Ebba kunde väl haft lite bättre ordning på greppet ibland om jag ska vara petig) Där avslutade vi för en fikapaus. Efter fikat bestämde vi oss för ytterligare lite jobb. Nyttigt det där att träna på att ladda om en gång till även för oss tvåbenta. ;D
Nu höll vi till på en stig på andra sidan vattnet där det blev markeringar (och för Ebbas del då även vattenmarkeringar som avslut) Nu fick även Annelies kamera komma fram en stund för första gången under dagen. Stot TACK för de fina bilderna !!!


 
                                          MYCKET nöjd med dagens avlämningar i vattnet idag !!! 


 


 


 


 


 
                               Liiiite blött och slemmigt blir det med Ebba och vattenapportering ;D 
                                 ....och ibland blev det lite si och så med greppet även i vattnet En riktig toppendag och ett roligt sätt att komma igång med träningen igen efter en riktigt slö vecka. Nu är det snart dags för två veckors ledighet så ska vi försöka få upp lite kondis oxå. RSS 2.0