Lördag

 
 
Lördag betyder som vanligt hundträning hela dagen !!  På eftermiddagen skulle Ebba och jag vara med när Johanna skulle hålla "kurs" i jaktfot. Innan den satte igång var det meningen att det skull bli lite vanlig träning. Vi valde att ta den träningen tillsammans med Yvonne här hemma i Gårdeby så Millie skulle vara aktiverad och inte behöva följa med och sitta i bilen under eftermiddagen.
 
Inte så lätt att hitta någon bra plats att hålla till på då jaktgubbarna är ute varenda lördag men vi bestämde oss för ett litet fält i kohagen vid Myrgården.
 
Började med att stega ut en tänkt rektangel där fyra stora träd var referens i hörnen. Millie fick börja och vi ställde oss i mitten. Gick och la ut ett linjetag i hörn 4 som hon fick hämta därefter gick jag ut och la linjetag i hörn 3 och hörn 4 som hämtades in. Avslutningsvis linjetag i hörn 3 och 1. På slutet kom det en del skott över skogen som Millie tyckte blev lite jobbigt men hon gjorde vad hon skulle.
 
 
Ebba och Spike fick samma övning innan vi tog fikapaus. Efter fikat blev det Millies tur igen och hon fick följa med och lägga ut ett synligt linjetag. När vi ställt upp kastade Yvonne en störningsmarkering vid sidan innan jag skickade på linjetaget. Himla svårt sa Millie och ville hämta markeringen istället. Gick åt några gånger innan det blev rätt. Lite träning av stoppsignal hann vi oxå med innan vi var tvungna att gå hem.
 
Snabbt hem och packa om ryggsäcken innan det bar av till stan för att träna jaktfot.  Kan säga att något fotgående gjorde vi inte !! Däremot jobbade vi med fyra övningar som förhoppningsvis så småningom ska leda till ett fint fotgående.
Lite annat tänk än vanligt så nu fick man lite att klura på. En hel del bra som vi kommer träna vidare på även om vi kanske inte kommer använda riktigt allt.
Roligt och intressant var det i alla fall och Ebba blev helt slut. Låg t.o.m. och somnade vid det avslutande fikat.
 
 

Rally2

                                           
 
 
Idag var det dags för andra tillfället av rallyträningen.  Åkte lite tidigare och tog en promenad först. Idag var vi några fler på plats än sist och lite mer störning men det är bara nyttigt.
Först banbygge där Cattis lade upp bansträckningen och vi andra hjälptes åt att välja skyltar. Åttans frestelse var med idag efter önskemål. Trodde nog den skulle vara svårare än den var för hundarna. Bra !!
 
Hann köra banan två gånger var med hundarna. Ebba lite ofokuserad och vill gärna kolla in de andra då vi är flera på banan samtidigt.  Millie var riktigt duktig idag !! Fokuserad och noggrann.
 
På en del av ridhuset finns det plats för paus, uppvärmning och träning så det inte blir för trångt på banan. Vi körde några lydnadsmoment och även där var Millie riktigt duktig. Attans vilken fin Fjärr de hade båda två. Nästan så jag blev sugen att damma av tävlingslydnaden, men bara nästan...... ;D
 
 
                                            

Tybble

                                      
 
Idag drog vi iväg till Tybble för att hälsa på Elin tillsammans med Annelie, Gunilla och alla hundarna. Den här helgen är jag hundvakt till Spike. Kändes lite mycket att ta med tre hundar så Millie, som inte är så förtjust i långa bilresor, fick stanna hemma och gå promenad med Simon
.
 
Först skulle vi naturligtvis hälsa på Lille Ludvig och fika lite men sen var det dags att sätta igång. Vi höll till på det stora fältet alldeles vid huset för enkelhetens skull och där finns mycket roligt att hitta på.
 
Ebba och Älva fick komma ut först. Gunilla och jag enades om ett upplägg med markeringar och kvarlagt linjetag i det höga gräset alldeles i kanten av den stora björkdungen.
Men först la vi ett närsök med fyra mindre dummysar på en liten kulle åt andra hållet.
 
Ebbas första markering blev lite för lätt då den råkade hamna i kanten ute på fältet istället för i det höga gräset, men då fanns det ju ingen anledning att det skulle bli fel heller ;D  Efter två markeringar och två linjetag var gick vi upp till närsöket.
 
Jag skickade som linjetag och blåste närsökssignal. Fint jobbat av båda hundarna som vi skickade växelvis.
 
Därefter gick vi ner till björkdungen igen. Den här gången skickade vi från andra hållet. Bara enkelmarkeringar en bit in i den ganska eländiga terrängen och med ganska dålig sikt vid kasten.
 
 
 
                                                            Linjetag mot björkdungen.
 
 
 
                                                                          Iväg !!
 
 
 
 
 
Jättefint markeringsarbete av Ebba !! Är verkligen supernöjd med henne då det var svårt att se, nedslagsplatserna blev dolda och terrängen var ganska besvärlig.
 
 
 
                                    Matte verkar gilla att lura in mig i besvärlig terräng. ;D
 
 
Efter Paus, fika och matning av bebis var det dags för Spike och Theo att komma ut.  Några markeringar ut i björkdungen blev det för Spikes del som han skötte hur bra som helst.
jag har ju vid några tillfällen tidigare haft med honom så han har fått köra apportering med mig och det brukar inte vara några problem. Men på första markeringen idag tror jag att han glömde bort att han inte hade matte med för på tillbakavägen blev han så himla förvånad att jag stod där och började leta efter Yvonne istället. Han såg så rolig ut att jag inte kunde hålla mig för skratt.
 
 
 
 
 
Innan vi åkte hem fick Ebba och Älva komma ut igen, nu tillsammans med Troy. Blev några markeringar på öppna fältet utan referenser. Första gick riktigt, riktigt bra och hon tog sig utan problem hela vägen ut direkt. Sen vet jag inte riktigt vad som hände för på nästan hade hon plötsligt jättesvårt att ta sig hela vägen ut. Tror hon började bli trött och de andra hundarna hade sprungit i det området men det var bara att göra om och göra rätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Allra sist ville Gunilla prova sin nya apportkastare med tillhörande dummy.  Ebba, Älva och Alfons fick hämta två ivägskjutna dummysar var. Lite extra taggande med skotten annars inga problem.
En härlig träningsdag och alltid trevligt i Tybble !!! Helt klart värt den långa resan !!
 

Svamp

 
 
 
Även idag drog vi skogen men idag alldeles för oss själva. Hela sommaren och tidigare i höst har vi haft det FRUKTANSVÄRT torrt. Inte många regndroppar som fallit över Gårdeby inte.
Men de senaste veckorna har det regnat en del både nu och då. Och tänk när regnet kommer då kommer tydligen svampen trots att det nästan är i mitten på november  och det faktiskt även varit en del frostnätter.
 
En hel del, både gula och trattkantareller fick vi med oss hem efter ett par timmars strosande kors och tvärs i skogen där jag har mina små ställen. Får bli en varm smörgåstårta av detta.
 

Besök

 
 
 
Idag dök Johanna upp med Majken och Ester på eftermiddagen. Härligt soligt väder men vi bestämde oss ändå för en sväng upp i skogen. Några dummysar och kameran fick följa med.
Nu räcker ljuset inte riktigt till inne i skogen för att fånga springande hundar. Så vi passade på att ta en massa olika gruppfoton, med lite olika resultat, i solskenet på kalhygget och ute i kohagen innan.
 
 
 
                                     Från vänster har vi Majken, Ebba, Ester och Millie.
 
 
Tog vägen lite "off-road" genom skogen. Hundarna skuttade runt, grävde tryffel och vi babblade. Vid första stoppet blev det markeringar och linjetag. Först fick hunden titta på när det lades ut ett linjetag på stigen till vänster. Därefter en markering rakt fram upp i skogsbacken. Sen fick linjetaget hämtas och avslutningsvis ytterligare en enkelmarkering upp i skogen. Inga större konstigheter.Millie var lite ivrig och småslarvade lite men det vara bara att göra om och göra rätt.
 
 
 
 
 
Andra stoppet blev allra längst upp i skogen (eller i alla fall längst upp där skogsvägen tar slut) Nu la vi ut en hel hög dummysar på rad (närmare bestämt 8 st) Den längst ut ca 50m bort. Därefter turades vi om att skicka växelvis en hund i taget på linjetag. Duktiga hundar allihop !!!
 
Till slut blev det ett sista stopp vid bordet på tillbakavägen för att fika. Bra att vi sparade det till sist för mörkret kommer fort nu men ganska mysigt att sitta där medan skymmningen föll.
En skön, härlig eftermiddagspromenad som vi uppskattade både jag och hundarna.
 
 
 
 
 
 

Klinga

Som vanligt lördagsträning idag.  Lite gråmulet och regnigt men vad gör väl det en härlig höstdag. ;D Vi samlades ett gäng uppe i Klinga och planen var ett liknande upplägg som sist vi var här, nämligen "Walk-up" fast på linje efter varandra.
 
 
Många hundar som skulle vara med och då är det svårt att hinna med att ha två hundar. Så jag och Yvonne åkte en timma tidigare för att köra Millie och Spike. Även Gunilla dök upp tidigare och körde Svante.
Började med att lägga ut ett stort sök med 12 dummy medan hundarna satt och tittade på. Sedan gick vi över på andra sidan om stigen, ställde upp oss i en stor triangel och kastade enkel markeringar till varandra. Kanon duktiga hundar !!!!!
Innan de övriga kom skulle även söket hämtas in. Turades om att skicka hundarna växelvis. Mycket nöjd med Millie där som hämtade in sina fyra fint !!!
 
 
Kl. 11.00 hade hela gänget samlas och vi drog igång den planerade träning. Tre som körde hund och tre som agerade kastare på var sida om stigen. Vi började först med fotgående och lite uppvärmning på vägen upp i skogen och sedan markeringar på tillbaka vägen.
Ebba var alldeles för mycket uppe i varv och jag kände mig inte alls nöjd med dagens träning !! Visserligen gjorde hon vad hon skulle och hämtade sina markeringar men där emellan var hon alldeles för uppskruvad och jag hade ingen bra känsla.
Tyckte det var ett bra upplägg som borde ha kunnat bli himla bra träning men så kändes det inte alls.
 
Nåja sen fick jag vara kastare till de andra och fika i regnet hanns förstås med. Och hur det än gått är det alltid härligt att ha fått varit ute i skogen hela dagen och träffat träffat trevliga människor så det kändes nog rätt bra trots allt när vi åkte hemåt i mörkret.

Lång dag

Oj vilken lång dag det blev idag. Tror faktiskt aldrig hundarna varit så trötta som när vi kom hem framåt kvällen.
 
Vi började dagen med ett besök på Alpha Ohm kl 10.00.  Ebba fick börja på vattenbandet. Idag fyllde Cissi på rejält med vatten (mesta vi haft hittills tror jag) Jobbigt att hålla balansen och koncentrera sig i allt vatten sa Ebba men sprang på bra i drygt 7 min. och sen skrittade fint i 3-4 min. Duktig Tjej !!!
 
Därefter var det Millies tur. Även hon fick hög vattennivå och fick ta i rejält. Något stel i början som släppte snabbt och även hon sprang på fint i drygt 7 min. och sen fin skritt i några min.
Efteråt somnade båda skönt på vibben.
 
När vi var klara på Alpha Ohm åkte vi hem till Annica för att fika och vila en stund innan vi skulle träffa Annelie och grabbarna.
Så mycket vila vet jag inte om det blev då hundarna blir alldeles tokigt glada i Annicas katter och att vara och hälsa på Annica.
 
Efter någon timme drog vi vidare till Skiren där vi mötte Annelie och grabbarna för en promenad. Fikat var packat och ett par timmar strosade vi runt sjön. (Attans vilken dålig kondis jag har upptäckte jag) Tror vi haft alldeles för lite riktiga långpromenader sista tiden ;D
När vi kom tillbaka till bilarna var det redan mörkt. Sen hade jag lite ärenden att uträtta och klockan blev framåt 20.00 innan vi var hemma igen.
Efter kvällsmat klappade hundarna ihop totalt och rörde sig inte mer förrän det blev morgon.
 
 

Rally

Idag satte inomhusträningen i rallylydnad igång igen efter sommar uppehållet.  Vi tävlar inte i rally och lägger inte direkt någon träning på det. Men hundarna tycker det är roligt och jag tycker det är en perfekt sysselsättning under vintern.
Dessutom ger det så mycket mer. Att få träna i ridhus, träna med olika mer eller mindre kända hundar, träna i grupp, vänta på sin tur och komma ut och socialisera sig för både matte och hund.
 
Varannan onsdag träffas vi klockan 18.00. Först är det banbygge 20 min där vi hjälps åt. Därefter 45 min träning innan nästa grupp dyker upp och kör sin träning och sedan plockar ihop banan. Perfekt upplägg och kanonbra ordnat på alla vis. För detta betalar vi dessutom endast 80 kr. för 10 gånger !!!
 
Idag var banbygget redan igång när vi kom. En ganska klurig bana för oss som är lite ringrostiga och inte har tränat sedan förra vintern.  Tyckte ändå det mesta satt efter lite uppvärmning !!
Varvade Ebba och Millie och hann köra igenom banan tre gånger var med lite paus emellan.  Svårast idag tror jag var alla "svängskyltar" där man ju utför momentet framför skylten. Hundarna blev liksom lite för fixerade vid skylten och hängde inte riktigt med i svängarna.
Klurigt var oxå hoppet som var med, där det direkt efter kom en vänstersväng.
 
Ska försöka se till att jag skriver upp och sparar banorna framöver. Alltid bra att ha lite banförslag liggande. ;D

Klicka

 
Idag har vi tillbringat en härlig eftermiddag i skogen.  Tänk så fantastiskt bra vi har det som kan ge oss ut och vandra i naturen. Kliva i mossan in bland träden.
TÄNK OM SKOGEN FÖRSVANN !!!!!! Ett enkelt och alldeles gratis sätt att hjälpa till och bevara gammelskog i Sverige är att KLICKA  varje dag !!!!! Tack till de sponsorer som går in och bidrar varje gång vi går in och klickar.
 
 
 
 
 
Förutom Ebbas korta "hålla fast"-träning blev det mest balansövningar och andra små trix samt en himla massa "kliva runt hur som helst" och leta tryffel !! ;D
Vi har en sten och en stubbe där vi ibland syselsätter oss. Ett antal gånger har det tagit men övning ger färdighet och nu klarar hundarna det mesta på denna stubbe. :D
 
 
 
                                                Detta är INTE någon balansövning !!!!!
                                  Utan bara Ebba som inte kan låta bli att gräva i alla hålor
 
 
 
                                                  Nu har vi kommit till vår sten och stubbe.
 
 
              
                                                          Attans vad trångt !!!!
                                    Gäller att klämma in tassarna så man får plats. ;D
 
 
 
                                                           Annars kan vi både stå.........
 
 
 
                                                              ......... och sitt.
                                  Matte tycker visst det är ett bra sätt att träna fjärrdirigering. ;D
 
 
 
                                                                      Millies tur !!!
 
 
                                   
                                                       ....som oxå kan sitt.....
 
 
 
                                                    ....... och stå och snurra runt.
 
 
 
                                           Annars var det mest ett himla letande efter godsaker.
 
 
 
                                                  Här är det eftertraktade bytet, Hjorttryffel !!!!!!
 
 
 
                                                                   MUUUUMS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
                                                      Slut för idag och dags att gå hem.
 
 
 

Hålla fast

 
 
Då har vi satt igång då !!!!! Att ta tag i träningen "att inte fibbla med dummyn i munnen".  Det Ebba ( oftast) gör på vägen in med dymmyn är att hon har ett väldigt löst grepp och "flyttar" dummyn så att hon till slut håller i ena kanten. Självklart vill jag att hon greppar på mitten och sedan håller stilla där hela vägen in. Så det har vi tagit tag i lite extra nu.
 
 
Vi kör en hel massa olika små övningar som går ut på att "hålla stilla". Både stillastående och i rörelse. Vi tränar upptag, att bära, korta linjetag och inkallningar med dummy.  Små korta övningar som vi tänker köra varje dag nu ett tag framöver får vi se om det kan ge resultat.
 

Söndagspromenad

 
 
En riktigt gråruskig, småregnig söndag idag. Precis sådana som vi älskar !!!!! Fick sällskap av Yvonne och Spike på eftermiddagspromenaden. För säkerhets skull plockade vi med oss några dummy.  Vilken himla tur för ett par gånger under vägen blev vi förstås jätteträningssugna !! ;D
 
Första stoppet blev dubbelmarkering upp i tallplanteringen. Lite klurigt med dolda nedslag men allihop löste uppgiften. Sen tränade vi fotgående i koppel på vägen under överinseende av varandra och även med lite störningspurr och kastade dummysar. avslutningsvis fick ett linjetag hämtas.
 
Andra stoppet blev det återigen dubbelmarkering. Först där båda hämtades som "markering" sedan där hunden valde vilken som skulle hämtas först och den andra skickades som linjetag (så matte fick träna på att markera oxå). Tycket nog Ebba löste uppgiften lika bra med båda sätten.
 
Inte jättemycket träning men desto mer diskuterande och klurande blir det när man varvar långpromenad och träning och försöker hjälpa varandra att hitta lösningar på olika små problem. Själva klurar vi ju naturligtvis på olika övningar för att lösa fibblet i munnen och farten in. Sen är det ju det, alltid aktuella fotgåendet som vi borde träna mycket, mycket, mycket mera på !!!!
 

WT på Lönö

 
 
 
Idag var det dags för tränings WT igen, inbokat sedan länge. Vi är redan inne i november och när vi planerade in detta datum hade vi igen aning om vintern redan skulle ha slagit till. Nu fick vi istället en kanonhärlig höstdag med många plusgrader.
 
Samling kl 10.00 med lite fika och snabbgenomgång (rutorna var planerade sedan tidigare) Ut och lägga upp rutorna utmed vägen ner till sjön. Alla hade ansvar för varsinn ruta eller delade två och två. Jag hade ruta 2 som var linjetag. Vi var även uppdelade i två grupper om 4 st. Jag var i grupp 1 som började medan grupp 2 var funkisar, skrivare, fotograf m.m.. Eftersom vi var så många hundar idag fick Millie bara hänga med runt och vara passiv samt allmänt störningsmoment.
 
 
 
                                                   Grupp 1 efter avslutat arbete.
 
 
Ruta 1 :   Här var det två markeringar, den första till höger som inte skulle hämtas sedan en rakt fram som hämtades direkt och därefetr skickade man på den först kastade. Ebba skötte sig helt ok. Genomgående i de flesta rutor (och för det mesta i apporteringen) är det lite låg fart in (framför allt sista biten) samt att hon inte håller dummyn stilla på vägen in.
 
Ruta 2 :  "Min ruta" som bestod av linjetag. Här kunde man välja upplägg själv efter sin hund. 1,2 eller 3 linjetag på rad. lägga ut själv. synliga eller dolda dummysar.  Mycket, mycket dumt gjort valde jag 3 dummysar på rad utlagda i förväg när jag istället borde ha låtit Ebba titta på när någon lade ut. Första skicket hade Ebba noll koll på vad hon skulle ut och göra utan stannar och ser mest förvirrad ut. Tar in henne igen och skickar om. Nu går det bättre och alla tre kommer in snyggt och bra.
 
Ruta 3 :   Var ett närsök. Först ett fotgående i koppel och sedan fotgående utan koppel där man valde själv hur nära man ville stå. runt en stor tall fanns 5 minidummysar gömda, man bestämde själv hur många man ville få in. Ebba jobbade på bra men dummysarna var väl gömda så de var tvungna att krafsas fram för att hittas. Det är Ebba inte van vid så efter ett fint jobb att få in två stycken var jag nöjd.
 
Ruta 4 :  En markering med kvarlagt linjetag där man kunde välja om hunden skulle se när linjetaget lades ut. Den här övningen är Ebba van vid så vi valde att linjetaget lades ut när Ebba var på väg in med markeringen. Fint jobb som jag är nöjd med och mycket bra stadga då man skulle vänta på startnummer innan man fick skicka.
 
Ruta 5 :   Först ett fotgående i koppel därefter fortsatt fotgående utan koppel. En markering snett till höger som föraren skulle hämta och en längre markering till vänster som hunden skulle hämta. Nöjd med fotgåendet även om det med koppel på behöver jobbas mycket mer med. Fin stadga och inga som helst problem att sitta kvar på mattes markering
 
 
                              
                                                                          Linjetag.
 
 
 
                                                    En minidummy på väg in från närsöket.
 
 
 
 
 
 
 
 
Så himlans roligt det är med dess tränings-WT !!!!! Idag satte vi inte poäng på varandra men skrev upp positiv och negativ kritik vid varje ruta som vi sedan gick igenom vid fikat.
Man får så mycket inspiration och saker att klura på. 
 
Tre saker har vi nu som vi behöver ta tag i ordentligt. Saker som funnits mer eller mindre alltid utan att vi fått till det. 
# Att inte fibbla med dummyn i munnen !!!! # Höja farten in !!! # Fotgående både med och utan koppel men framförallt kopplad !!!!
 
Ancki, Ewa och Annelie turades om att vara fotografer under dagen. Tack för fina bilder !!!!!

Eftermiddagsträning

 
 
Efter en urtrist förmiddag var det äntligen dags att ge sig av till skogen !!!!  Yvonne slutade tidigt på jobbet så vi hade bestämt träning uppe i skogen ett par timmar innan det blev för mörkt.
Planen var att köra ett liknade upplägg som i söndags. Idag hade vi dock inte alls lika soligt väder. Mulet och regningt gjorde att det blev än mörkare upp i skogen. Dessutom skulle fika hinnas med idag.
Snabbt bestämde vi oss för att inte gå hela vägen genom skogen utan köra så många övningar vi hann med och sen avsluta med fika uppe vid bordet.
 
 
Precis som sist började vi med att "tappa" dummysar på skogsvägen fast idag hamnade den första redan ute i kohagen så vi fick lite längre avstånd än sist.  Hundarna for mest runt och grävde tryffel och märkte inte så mycket när dummysarna lades ut. Två dummy var och vi skickade växelvis. Ebba fick 1:an och 4:an. Millie fick 2:an och 5:an medan Spike fick 3:an och 6:an. Snygga raka linjer, fina upptag och bra fart. Duktiga hundar !!!
 
Därefter stannade vi vid kalhygget precis som sist men idag bytte vi ställe och bestämde oss för en lång markering snett över hygget till vänster där det sedan skulle vara ett kvarlagt linjetag. Men innan linjetaget hämtades skulle man göra ett ganska långt fotgående ner på vägen där vi varit innan och ta ett linjetag som lagts ut utan att hundarna var med. Sen fotgående tillbaka och hämta linjetaget på kalhygget.
En ganska klurig övning blev det i den eländiga terrängen. Dålig sikt för hundarna och inte mycket till raka linjer i terrängen men hundarna skötte det supersnyggt alla tre !!!!!
 
 
Därefter var vi kvar på hygget men på högra sidan där vi gjorde ett närsök. Hunden sattes ner bara några meter framför det lilla området och fick titta på medan matte trampade runt och på flera platser låtsades lägga ner en minidummy innan den till slut kördes ner i det höga gräset. Sen ställde sig matte bakom området, ropade på hunden, blåste stoppsignal när hunden var i området och sedan närsöksignal.
 
Mycket, mycket nöjd med Ebba som lyssnade bra på stoppsignalen (och fick belöning för det) samt direkt doppade ner näsan på närsökssignalen. Letade jättefint och uthålligt länge för det var riktigt, riktigt klurigt för alla tre hundarna.Alla tre höll sig fint i området och jobbade på som bara den !!!
 
 
Nu var hundarna ganska trötta och vi avslutade med några markeringar in i skogen. Först två enkelmarkeringar och sedan en dubbelmarkering på samma ställe. Dold kastare och inte helt lätt för hundarna att se dummysarna heller men även den här övningen löste hundarna kanonbra.
En hel del skott fick vi plötsligt inte alltför långt bort i skogen trots att det redan börjat skymma. Ingen aning om vad som sköts eller om det bara var träning för det var många skott. Lite jobbigt tyckte Millie men kunde ändå jobba på. Valde att bara göra enkelmarkeringarna med henne.
 
Nu hade det hunnit bli rejält mörkt och vi fortsatte sista biten upp till bordet och fikade och babblade i mörkret. En riktigt mysig eftermiddag i regnrusket !!

Bakdag

 
 
Idag är Ebba precis som vanligt igen och av gårdagen märks ingenting. :D Vi tog ändå en lugn förmiddag och jag passade på att baka lite av varje.
Det blev både bullar och mandelbiscotti för på eftermiddagen var det planerat fika i skogen (och lite träning till det oxå tror jag) Lite rågbullar hann vi oxå med innan ryggsäcken skulle packas.
 
 
 
                                                     Bästa frukostbrödet !!
 
 
 
 
En ganska super-duper tråkig förmiddag sa hundarna och försökte vara i vägen så mycket som möjligt !! ;D Tur att Matte lovat att eftermiddagen skulle bli desto roligare.
 
 
 
                  T.o.m. den ofta ganska oinspirerade disken känns helt ok med den här utsikten !!
 
 

RSS 2.0