Lördag

 
 
Lördag betyder som vanligt hundträning hela dagen !!  På eftermiddagen skulle Ebba och jag vara med när Johanna skulle hålla "kurs" i jaktfot. Innan den satte igång var det meningen att det skull bli lite vanlig träning. Vi valde att ta den träningen tillsammans med Yvonne här hemma i Gårdeby så Millie skulle vara aktiverad och inte behöva följa med och sitta i bilen under eftermiddagen.
 
Inte så lätt att hitta någon bra plats att hålla till på då jaktgubbarna är ute varenda lördag men vi bestämde oss för ett litet fält i kohagen vid Myrgården.
 
Började med att stega ut en tänkt rektangel där fyra stora träd var referens i hörnen. Millie fick börja och vi ställde oss i mitten. Gick och la ut ett linjetag i hörn 4 som hon fick hämta därefter gick jag ut och la linjetag i hörn 3 och hörn 4 som hämtades in. Avslutningsvis linjetag i hörn 3 och 1. På slutet kom det en del skott över skogen som Millie tyckte blev lite jobbigt men hon gjorde vad hon skulle.
 
 
Ebba och Spike fick samma övning innan vi tog fikapaus. Efter fikat blev det Millies tur igen och hon fick följa med och lägga ut ett synligt linjetag. När vi ställt upp kastade Yvonne en störningsmarkering vid sidan innan jag skickade på linjetaget. Himla svårt sa Millie och ville hämta markeringen istället. Gick åt några gånger innan det blev rätt. Lite träning av stoppsignal hann vi oxå med innan vi var tvungna att gå hem.
 
Snabbt hem och packa om ryggsäcken innan det bar av till stan för att träna jaktfot.  Kan säga att något fotgående gjorde vi inte !! Däremot jobbade vi med fyra övningar som förhoppningsvis så småningom ska leda till ett fint fotgående.
Lite annat tänk än vanligt så nu fick man lite att klura på. En hel del bra som vi kommer träna vidare på även om vi kanske inte kommer använda riktigt allt.
Roligt och intressant var det i alla fall och Ebba blev helt slut. Låg t.o.m. och somnade vid det avslutande fikat.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0