WT på Lönö

 
 
 
Idag var det dags för tränings WT igen, inbokat sedan länge. Vi är redan inne i november och när vi planerade in detta datum hade vi igen aning om vintern redan skulle ha slagit till. Nu fick vi istället en kanonhärlig höstdag med många plusgrader.
 
Samling kl 10.00 med lite fika och snabbgenomgång (rutorna var planerade sedan tidigare) Ut och lägga upp rutorna utmed vägen ner till sjön. Alla hade ansvar för varsinn ruta eller delade två och två. Jag hade ruta 2 som var linjetag. Vi var även uppdelade i två grupper om 4 st. Jag var i grupp 1 som började medan grupp 2 var funkisar, skrivare, fotograf m.m.. Eftersom vi var så många hundar idag fick Millie bara hänga med runt och vara passiv samt allmänt störningsmoment.
 
 
 
                                                   Grupp 1 efter avslutat arbete.
 
 
Ruta 1 :   Här var det två markeringar, den första till höger som inte skulle hämtas sedan en rakt fram som hämtades direkt och därefetr skickade man på den först kastade. Ebba skötte sig helt ok. Genomgående i de flesta rutor (och för det mesta i apporteringen) är det lite låg fart in (framför allt sista biten) samt att hon inte håller dummyn stilla på vägen in.
 
Ruta 2 :  "Min ruta" som bestod av linjetag. Här kunde man välja upplägg själv efter sin hund. 1,2 eller 3 linjetag på rad. lägga ut själv. synliga eller dolda dummysar.  Mycket, mycket dumt gjort valde jag 3 dummysar på rad utlagda i förväg när jag istället borde ha låtit Ebba titta på när någon lade ut. Första skicket hade Ebba noll koll på vad hon skulle ut och göra utan stannar och ser mest förvirrad ut. Tar in henne igen och skickar om. Nu går det bättre och alla tre kommer in snyggt och bra.
 
Ruta 3 :   Var ett närsök. Först ett fotgående i koppel och sedan fotgående utan koppel där man valde själv hur nära man ville stå. runt en stor tall fanns 5 minidummysar gömda, man bestämde själv hur många man ville få in. Ebba jobbade på bra men dummysarna var väl gömda så de var tvungna att krafsas fram för att hittas. Det är Ebba inte van vid så efter ett fint jobb att få in två stycken var jag nöjd.
 
Ruta 4 :  En markering med kvarlagt linjetag där man kunde välja om hunden skulle se när linjetaget lades ut. Den här övningen är Ebba van vid så vi valde att linjetaget lades ut när Ebba var på väg in med markeringen. Fint jobb som jag är nöjd med och mycket bra stadga då man skulle vänta på startnummer innan man fick skicka.
 
Ruta 5 :   Först ett fotgående i koppel därefter fortsatt fotgående utan koppel. En markering snett till höger som föraren skulle hämta och en längre markering till vänster som hunden skulle hämta. Nöjd med fotgåendet även om det med koppel på behöver jobbas mycket mer med. Fin stadga och inga som helst problem att sitta kvar på mattes markering
 
 
                              
                                                                          Linjetag.
 
 
 
                                                    En minidummy på väg in från närsöket.
 
 
 
 
 
 
 
 
Så himlans roligt det är med dess tränings-WT !!!!! Idag satte vi inte poäng på varandra men skrev upp positiv och negativ kritik vid varje ruta som vi sedan gick igenom vid fikat.
Man får så mycket inspiration och saker att klura på. 
 
Tre saker har vi nu som vi behöver ta tag i ordentligt. Saker som funnits mer eller mindre alltid utan att vi fått till det. 
# Att inte fibbla med dummyn i munnen !!!! # Höja farten in !!! # Fotgående både med och utan koppel men framförallt kopplad !!!!
 
Ancki, Ewa och Annelie turades om att vara fotografer under dagen. Tack för fina bilder !!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0