Simträning

 
 
 
 
Idag var det dags för simträning nere i sjön igen.  Idag skulle även Ebba få prova på att använda flytvästen och simma. Hon var ju med i onsdags oxå men då fick hon bada och busa som hon ville och medan Millie simmade fick hon sitta i båten och vänta.
 
 
Båda två har riktigt usel kondis just nu. Inte så konstigt för Millies del som bara fått gå korta koppelpromenader i en hel månad.
Men även Ebba har tappat i kondition under den här tiden. Visserligen har hon fått långa promenader men jag kom av mig lite så det har inte blivit riktigt som det brukar. Nu är hon lite lättare att få upp flåset på igen eftersom hon får röra sig fritt men det är nyttigt för henne med att simma och bra träning inför vintern då tanken är att båda ska få simma i bassäng
 
Millie fick börja och simma ett pass på 2-3 min. Lite trixit att få i henne från båten men sen simmar hon bra vid sidan av båten med kraftiga tag.
 
 
 
 
 
Sen var det Ebbas tur att försöka. Hon som är lite skrajsen av sig gillade inte att gå i från båten sen stressade hon upp sig över att alla vi andra var kvar i båten och verkade tro att vi skulle åka ifrån henne. Millie ville simma mera och tyckte Ebba kunde komma upp.
 
Allt blev lite smått kaotiskt. Jag blev totalt dyngsur och Ebba blev uppfiskad i båten igen. Det blev till att lägga om strategin lite men innan vi rodde in till land fick Millie köra ett pass till på 2-3 min.
 
När Millie simmat klart rodde vi in till land och satte henne att vänta på stranden  medan det blev Ebbas tur en gång till.
Den här gången valde vi att hon fick gå i vattnet själv från stranden medan vi rodde ut. Nu gick det mycket, mycket bättre och hon simmade fint bredvid båten.
 
 
 
 
 
                
 
Millie som ALDRIG säger ett ljud när hon får sitta uppbunden och vänta protesterade högljutt !!!!
Ebba simmade bara en kort stund men blev ganska flåsig. Kanske pga av sin dåliga kondis eller för att hon oroade sig för att vi skulle ro ifrån henne ;D
 
 
 
                       Jobbigt att simma även med flytväst om man tar i för kung och fosterland !!!
 
 
 
                                                      ....... och väldigt blöt blir man !!!! :D
 
 
                      
                                  Men sen orkade hon minsann springa sig torr i gräset. :D
 
 
               
                                          Medan Millie fick nöja sig med att gå i koppel.
 
 
 
                  Tur vi åkte i skruttbilen för det här gänget stod flockade runt bilen när vi kom dit
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia och Potter

Härligt med alla svart-vita kompisar vid bilen :-D
Skönt också att Millie får börja gymnastisera igång tassen igen! Vi ses väl 1/9?

2012-08-18 @ 13:04:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0