Regn


       



Idag hade vi bokat date med Annelie och Grabbarna här i Gårdeby, även Rebecca hängde på.  Hörde på radion redan i morse att de lovade regn under eftermiddagen / kvällen men hoppades på att det skulle vänta tills vi var klara.
Vi hade bestämt att hålla till nere i kohagen mot sjön.  Jag hade inspirerats av Hannas blogginlägg om "fyrkanten" på Kennel Blågul och ville köra en egen variant i öppen terräng.  Annelie hade lite "läxor" att träna på med Theo från deras kurs.
Som vanligt ville vi oxå kunna köra hundarna en och en med de övriga väntandes i bilarna.  Nu hann vi inte mer än komma dit förrän regnet kom. Till en början i form av duggregn men rejält blåsigt.


Lite hastigt planerade vi om och gick istället in i skogen där det var lä och man inte kände av regnet så mycket. Men då var vi tvungna att ha alla hundar med ute samtidigt.  Nåväl det blev väldigt bra och nyttig träning det med !!!  Lite lättare oxå när Rebecca är med som kastare.



                    



Theo blev först ut. Kul att se deras framsteg så jag vet att de lär sig något på kursen i Limmerhult !! ;D  Det var fotgående, påbörjad stoppsignal och påbörjat linjetagstecken.  Mycket bra jobbat av både Matte och hund !!! :D



         
                                                               Träning på Linjetagstecken.



   
                                          Ebba fick mest träna på detta, vilket gick riktigt bra idag.



Nja lite mer blev det allt för Ebban.  När Theo var klar var det dags för hennes tur. Tanken med "fyrkanten" funkade inte här inne i skogen så istället blev det markeringar med dolt nedslag varvat med linjetag in bland träden och bakåt på stigen.  Mycket, mycket nöjd framförallt med raka snabba inlevereringar som ibland inte funkat som jag vill.
Martin fick i stort sett samma övning och nu fick Ebba vara med mig när jag var kastare.



                 
                            Millie hade full koll och tyckte att det där hade hon fixat bäst av alla !!!! ;D



Och visst blev det även Millies tur till sist. Även hon fick samma övningar som Ebba och Martin som hon löste utan problem. Lite snabb i vändningarna är hon ibland så matte inte riktigt hinner med att styra upp, men hon gör det hon ska och gör rätt.

Nu behövdes det lite fika trots att regnet strilade ganska rejält.  Men det var inte kallt så det gjorde inte så mycket.


Innan vi avslutade för dagen fick Theo och Ebba varsitt kort pass till. Märktes att de började bli trötta i huvudet men vi fick ett bra avslut.
Sen var det bara att ge hem och torka allt som var helt dyngsurt. Hundarna somnade gott på soffan kan jag säga !!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0