Limmerhult

 
     
 
 
Idag har Ebba och jag varit på kurs i Limmerhult hela eftermiddagen. :D Länge sedan vi kursade nu. Alltid nyttigt både för Matte och hund. Sen är det så himla skönt att bara komma och få allt serverat. Vi hade önskat att få jobba med markeringar, linjetag och handling bl.a.
 
4 stycken blev vi vilket var alldeles lagom. Annelie med Theo, Ancki med Agnes, Lotta med Enzo och så Ebba och jag. Bara kända ansikten även om det var väldigt länge sen vi träffade Lotta (och då var det på lydnadskursande).
 
Vi började med samling vid bilarna. Cinna pratade om sina tankar kring fotgående och handling. Visande en del med "Olle" som var med.
Ebba var på ganska hög stressnivå i starten och hade väldigt svårt att sitta still och vara tyst även om hon inte skällde.  Därefter förflyttade vi oss ner bakom huset och fick nu praktisera det Cinna pratat om, alltså fotgående i samlad tropp ner till gräsmattan vid hundgården (där vi fick lite skäll av några hundar ;D)
Nu blev det mer fotgående en och en med kommentarer av Cinna. "sitt-stanna kvar" samt störningsträning.
Ebba var fortfarande på en ganska hög stressnivå men höll ihop förvånansvärt bra och gjorde vad hon skulle.
 
Sen flyttade vi oss vidare ut till gruspaddocken där det blev fotgående runt på utsidan av staketet.
Ebba hade fortfarande för hög stressnivå men Cinna tycket hon såg samlad och mest avslappnad ut. Kändes ganska bra faktiskt att hon håller ihop trots att hon inte är avslappad.
 
Sen var det dags för varsinn enkelmarkering som landade i höga gräset. Ebba var sist ut och vi passade på att ta en kisspaus medan vi väntade så hon inte varvade upp sig. Inga problem med markeringen. Därefter varsinn enkelmarkering på grusbanan. Samma ordning som innan. När Ebba stack iväg på sin tänkte även Enzo hänga på. En tillsägelse stoppade honom och Ebba tog inte åt sig alls utan ökade snarare farten. ;)
 
Nu hade grusbanan blivit en känd plats och vi satte ihop de två mrkeringsställena. Först fick hunden se när Cinna la ut ett linjetag på gruset. Därefter kom en markering 90 grader åt vänster vid det höga gräset som tidigare som inte fick hämtas utan först vände man upp och tog linjetaget och avslutade sen med markeringen. En viss svårighet låg i att hunden var på den "öppna" sidan mot markeringen. Det här har vi tränat en del på så det blev ingen svårighet för Ebba. (fick faktiskt lite beröm för att jag var tydlig och lugn i min handling där, blev jag lite stolt över för jag jobbade verkligen på det)
 
Här blev det lite paus för hundarna som fick gå in i bilarna. (Ebba slumrade till en stund vilket var tur annars hade hon nog inte orkat till slutet) Mattarna tog en snabbfika.
 
Efter fikat blev det ett par markeringar med terrängbyte och skott.  Här stod Cinna uppe på banvallen och kastade dummyn ner på nästa vall. Hundarna skulle alltså springa över gräsmattan, förbi den tidigare markeringsplatsen i det höga gräset, upp på grusvallen, ner på andra sidan och ut på nästa vall där det blev ett dolt nedslag av dummyn. Första skicket gick vi fram halva gräsmattan för att sen backa till utgångspunkten på andra skicket.
 
Ebba sist ut igen och hon reagerade på skotten så att hon ville kolla vad som hände (och hade nog gärna sprungit och hämtat) men brydde sig inte mer när det inte var hennes tur.
När det var hennes tur krånglade startpistolen så vi fick köra utan skott, vilket inte gjorde något alls. Inga problem att ta sig förbi tidigare markeringsplatsen, och ner på andra sidan men sen fick hon lite bekymmer att hitta den och kom upp på grusvallen och letade sen ner igen och flöt ut en del så Cinna hjälpte till lite.
Vi gjorde om. Ebba var nu rätt trött och tog sig en funderare på om hon skulle ta sig ner i dammen (som låg alldeles intill) för ett bad. Det fick man ju inte så vi började om igen. Nu gick det bättre och vi avslutade med en markering på fullt avstånd oxå innan vi avslutade för idag.
 
Uj uj uj vad trötta vi var både Ebba och jag efter en intensiv eftermiddag men jag är verkligen supernöjd med både min och Ebbas insats. Oftast brukar inte Ebba klara att hålla ihop när stressnivån blir så här hög men idag gick det kanonbra och hon lugnade sig vartefter tiden gick. Nu fick vi mycket att fundera på och är peppade som bara den !!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna, Majken & Ester

Det låter som en bra träning/kursdag! :) Härligt! Blir lite sugen ;) kram

2012-09-23 @ 10:03:59
URL: http://johannalofgren.wordpress.com
Postat av: Ann-Sofie

Låter som Ebba Bäbba håller på att bli stor, vilken härlig kursdag ni fick. Kram

2012-09-24 @ 20:21:04
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0