Samträning



          
 
Idag åkte vi iväg på GRK:s samträning i Klinga. Inte många som anmält sitt intresse så även Yvonne med labradoren Spike hängde på.
Annelie och grabbarna var förstås med eftersom hon håller i det hela. ;D Sen dök även Angelica med Thorsten upp.
 
 
Efter koll av terrängen och taktiksnack blev det ett upplägg med 3 "stationer" innan fikat och ett kortare pass efter. Vi bestämde att köra 2 och 2 med i stort sett samma upplägg för alla hundarna. Theo och Spike blev först ut medan jag och Angelica var kastare. Sen var det Ebba och Thorstens tur.
 
 
1:a "stationen" bestod av först en ganska kort markering till höger som landade i en blåbärstuva. Där lades sedan ett dolt linjetag ut innan kastaren flyttade sig upp på en kulle till vänster för två lite längre markeringar. Mellan markeringarna backade man några steg och fick en ändring av målbilden
 
 
Lördag och fint väder gjorde att det var många svamp-och bärplockare ute. När vi vände upp mot kullen efter 1:a markeringen fick vi vänta en stund medan en blåbärsplockande kvinna sakta tog sig förbi utan att alls bry sig att hon hamnade mitt i vår övning.
 
Ebba stördes inte alls av avbrottet utan satt lugnt redo och väntade. Första kastet blev lite lågt och nedslagsplatsen lite "bakom" kullen gjorde att Ebba sprang lite för kort men jobbade ut sig bra utan hjälp och hittade snart apporten.
Avslutningsvis hämtades det dolda linjetaget in.
 
 
                          
 
 
Därefter fick Ebba sitta passiv medan Thorsten jobbade. Hon varvade upp sig lite men höll sig tyst.
 
Andra stationen var hörselmarkeringar. Kastaren försvann bakom en kulle där det sedan kastades några enkelmarkeringar. Nyttigt för oss förare att hunden jobbade utom synhåll.
 
 
 
 
Tredje stationen blev en dubbelmarkering. Den första på stigen som inte fick hämtas. Den andra ut i terrängen hämtades och sen vända runt och ta den först kastade.
Här följde jag inte planeringen att använda luringen som hjälp för att hålla ordning runt fötterna. Ebba tjuvade på första kastet men var inte svår att hejda och ta tillbaka.
 
I övrigt skötte hon sig bra genom alla övningarna. Lite fibbligt i munnen men framförallt dålig fart in som jag inte var nöjd med, kanske till viss del beroende på att vi körde ihop med Thorsten som hon inte känner.
 
 
Efter de tre stationerna blev det välbehövlig fika och en del babbel innan vi avslutade med ytterligare en övning på andra sidan vägen.
Först en markering i uppförsbacke med en stock som hinder. Sedan lades ett dolt linjetag kvar i halva backen. (linjetagsdelen valde jag och Ebba bort när det blev vår tur)  Sedan en dubbelmarkering ner i skogen och den här gången använde jag luringen som planerat och fick till bra ordning runt fötterna. :D  Bättre fart in nu oxå när vi körde hundarna en och en.
 
 
Mycket nöjd med det mesta under dagen framför allt Ebbas fina markeringsförmåga !! och jag vet vad vi behöver träna vidare på.
 
 
Även Millie fick komma ut och göra ett litet mininärsök med fyra tennisbollar samt ett litet godissök som Yvonne lade ut.  Sen blev det mer fika och ännu mera babbel innan vi sent om sider vände hemåt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0