Mariehofsjön



    


Idag drog Ebba och jag iväg till Mariehofsjön för en date med Gunilla och Svante.  VÄLDIGT länge sen vi sågs och jag tror inte ens Ebba kom ihåg honom.
Apportering stod på programmet.  Båda två har lätt för att stressa upp sig och skälla i samband med apportering så tanken var enkla övningar under lugna, sansade former.


Riktigt, riktigt duktiga hundar båda två !!! Tror varken jag eller Gunilla trodde vi hade rätt hund med oss för de skötte sig kanon. Ingen stress, inget skäll och bra arbete !!!

Först en rastpromenad från bilen ner till sjön där hundarna fick möjlighet att "kolla av" varandra lite. När vi kom fram jagade vi iväg en stackars svampplockare.........nävars så illa var det inte........alldeles frivilligt flyttade han sig och gav oss bästa platsen ;D

Varmt som attan idag så innan vi satte igång fick hundarna ett svalkande bad. Lite taktiksnack och fruktstund sen satte vi igång.
Ebba blev först ut med 3 enkelmarkeringar som löstes utan problem. Därefter samma för Svante som inte heller hade några konstigheter för sig. Därefter en kort paus för att hålla den lugna linjen.

Fortsatte sen med ett sök. Hundarna fick titta på medan Gunilla och jag la ut 9 dummy upp i backen (på ett ganska litet område) Gunilla hämtade in första därefter var det Ebbas tur. Sen körde vi varannan med hundarna. Inga problem att ha dom lösa när den andra hämtade.  Ebba hämtade in fyra Svante tre och avslutningsvis hämtade jag den sista.
Kort paus igen med lite bad i värmen. Därefter några vattenmarkeringar. Nu var Svante först ut och sen Ebba.  Aningens pip från Ebba när kastet gick och lite för lätt i rumpan annars är jag nöjd med henne. (mest över att hon höll sig lugn när Svante körde)

Ny paus. Hundarna började bli trötta nu och Svante tog t.o.m. en lite micropowernap med huvudet i mattes knä. Synd att kameran inte var framme för så har nog ingen sett honom när det är träning på gång.

Innan vi vände hem igen fick Ebba en dubbelmarkering som jag är riktigt nöjd med och Svante två enkelmarkeringar.



                                       Gunilla och Svante, lite trötta men nöjda med dagen


  


En toppendag blev det och Ebba var rejält trött i hjärnkontoret när vi kom till bilen efter nästan tre timmar. Det tar på krafterna att träffa nya kompisar.  ;o) 
Nu kör vi vidare på den här linjen och ses snart igen.


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Nu har vi äntligen läst ikapp lite o va mysigt ni haft på utflykt o så härliga träningar av diverse slag på det. Så skoj att Ebba slappnar av mer på apporteringsträningen nu, tänk ... kanske de håller på att mogna lite de våra... ibland i alla fall.

O Theo han är ju bara FÖR gullig, konstigt ni inte försökte sno honom tycker jag ;)

Kram på Er bästa ni!!

2011-08-27 @ 14:15:25
URL: http://zetterljungs.cybersite.se
Postat av: Johanna & Majken

Låter som ett riktigt bra träningspass - härligt! :) kram

2011-08-29 @ 22:30:04
URL: http://johannalofgren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0