Apportering


 

Då var vi redan inne i december månad. oj vad tiden far iväg men inte märks det på vädret att julemånaden är här. Gråmurrigt och ganska mysigt men inte särskilt bra fotoväder. Några bilder blev det i alla fall från våra timmar i den stora fårhagen ute vid Händelö idag.


Lite apportering var inplanerat men först en rundvandring runt hagen. Annelie har varit där tidigare men för oss var det premiär. MYCKET trevligt ställe tyckte både jag och tjejerna med gott om plats att hitta på roliga grejer.


 
                                                            Pigg och glad Theo.


 
                                                            Mycket att undersöka...........


 
                                  Grabbarna hittade ett litet vattenhål att krypa ner i (förstås) ;D


Sen var det dags att göra lite nytta. Mjukstartade med ett par enkelmarkeringar för Ebba och Martin. Sen var det Millies tur. Ville ha ett par dubbelmarkeringar till henne. Här hemma har det nämligen hänt ett par gånger att hon verkar haft svårt med 2:an och sprungit till samma plats två gånger. 

Inga problem alls idag !!! Liiiite lätt i rumpan först som jag tror till viss del berodde på att Theo stod med Annelie när hon kastade. (tänk om Lillfjutten skulle hinna norpa dummyn, ve och fasa !!!!!) Blev en dubbel med Annelie synlig och sen samma nedslagsplatser men med Annelie dold.


Därefter tyckte vi att vi gjort oss förtjänt av fika. ;o)  Blev både macka, Lussebullar och pepparkakor, mums !!! Bullarna var super, Annelie !!! Tiden försvinner fort när man har trevligt och vi tänkte hinna med att prova lite vilt innan det blev för mörkt.
Nu gick vi tillbaka till bilarna och tog med hundarna en i taget, vilket blev betydligt bättre för allihop. Först ut blev Millie som visserligen inte skulle apportera fågel.  Istället blev det en ganska klurig övning med dummy som tränade både stadgan och minnet.
Först en vanlig dubbelmarkering på nytt ställe där jag ville se hur hon jobbade när vi var mer ifred. TOPPENJOBB av henne så Annelie föreslog en trippelmarkering. För att krångla till det lite började jag med att även lägga ut ett linjetag bakåt.


 
                                    Full fart och fullt fokus ut på trippelmarkeringen !!!
                                               Foto : Annelie Karlsson


Inga som helst problem med stadgan nu !!!! Satt stilla kvar tills jag skickade. När två av markeringarna kommit in vände vi runt och skickade på linjetaget och därefter tillbaka och hämta in den sista markeringen.
Åhh, vad jag är nöjd med Millie idag !!!!!!!!!!! Har absolut ingenting att klaga på utan allt satt hur bra som helst. Hon kan minsann min Lilla Iller !!!!!! ;D

Även Matin fick komma ut och köra dummy innan det var Ebba och Theos tur att få prova på knipa för första gången.
Ebba först.  Även hon mycket bättre nu när vi jobbade själva. Började med att lägga ut knipan som linjetag ett par gånger. La ner och tog nytt grepp ett par gånger, annars bra. Valde då att kasta som markering och det gick bättre. Ebba är lugnare, mer koncentrerad och får bättre grepp när vi kör vilt istället för dummy.
Annelie försökte fota oss men det började bli på tok för mörkt och sen var det visst nå't med linsen. VÄLDIGT suddiga bilder men jag tyckte de blev riktigt häftiga ändå !!!!!


 
                                              Iväg ut för att hämta knipan !!!


 
                                                  .......och tillbaka in med den !!


 
                                              Knipa var en ganska trevlig fågel sa Ebba. :D


Allra sist var det Theos tur att få komma ut och för första gången bekanta sig med en knipa.  Duktig kille är han med vilt. Det kommer bli jättebra det där !!!!


 
                                               Lilleman bekantar sig med en ny fågel.


 
                                                     Knipor är ganska trevliga !!!! ;D



Kommentarer
Postat av: Annelie

Tack för ett par super trevliga timmar! Tur att vi inte blåste bort i slutet och ännu bättre vi slapp regnet, men vad hade det gjort när vi var så nöjda med super hundarna!

Kram

2011-12-03 @ 21:59:58
URL: http://harpo-labradoren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0