Apportering och stadsbesök






Idag har vi hunnit med en hel del.  Först blev det som vanligt en långpromenad direkt när jag kom hem från jobbet på morgonen.  Passar på nu när det ljust och soligt tidigt.  När höstmörkret kommer blir morgonrundorna allt kortare.  ;o) 
När vi vaknade framåt lunch blev det en rasttur innan Ebba och jag tog dummysar med oss för lite träning.  Gäller ju att ligga i när man varit korkad nog att anmäla till prov !!!  ;D


Gick ut i kohagen (skönt man har bra träningsställen utanför knuten) Tränade på fotgående både med och utan koppel. Gick bra !!  Ganska lätt när man är själv i lugn och ro men jag vet att Ebba tycker det är svårare när hon går upp i varv och det är apportering på G.

Planeringen idag var att använda närsöksignalen (uj uj uj hur lite har vi inte tränat på den !!!!! Hjälp !!!) och träna stadga samt fotgående.

Började med att lägga ut fyra små dummy i det höga gräset i mitten av grusvägen. (Avstånd ca 15 m) Ebba satt längre bort och kollade. Transport fram till rätt avstånd. Skickade på linjetag och blåste närsöksignal vid dummyna.  Skickade tre gånger och hämtade den sista själv.  Gick hur bra som helst men jag vet inte hur mycket Ebba egentligen lyssnade på signalen eller visste vad hon skulle göra ändå  ?!?!?

Därefter flyttade vi oss lite (men höll fortfarande till på traktorvägen.  La ut 4 små minidummy som jag gömde i det höga gräset medan Ebba tittade på. Sen flyttade vi oss och Ebba fick ett par markeringar ut på fältet. Bra !!
Gick tillbaka till närsöket. (nu ca 10 m) Skickade med linjetagstecken och blåste närsöksignal. Inga problem nu heller men fortfarande är jag inte alls säker att Ebba lyssnar till signalen och vet vad den betyder. Rätt blev det i alla fall så förhoppningsvis sitter den där så småningom.

Gjorde även ett närsök (på 3 m) vid sidan av vägen innan vi avslutade för idag och körde fotgående hem.  Mycket nöjd med dagens träning !! Men som sagt, det är inte så svårt när man är själv i lugn och ro. Nu får vi lägga på lite mer störning får vi se.


När vi kom hem var det dags att övningsköra med sonen och sen skjutsa honom till stan. Hundarna fick följa med och vi passade på att ta en stadspromenad.  Väldigt länge sen sist !!!!

Eftersom de lovat regn och åskväder under slutet av veckan fick det även bli lite trädgårdsarbete.  Klippte gräset och rensade lite ogräs så nu kan regnet komma ;o)
Trötta och nöjda med dagen avslutade vi med en kopp te i soffan framför TV:n.



Kommentarer
Postat av: Zetterljungsflocken

ojoj va ni hunnit med mycket på sista tiden, vi måste missat läsa lite här tror jag bestämt men nu är vi ikapp :)

Fortsatt trevlig sommar på Er. Kramar från flock till flock <3

2011-07-21 @ 09:40:32
URL: http://zetterljungs.cybersite.se
Postat av: Annelie

Full rulle ser jag.

Oj då, har du lagt i högväxeln, det kommer gå toppen, vi sviker er, men hejar nog ialla fall.

Kram

2011-07-22 @ 21:37:06
URL: http://harpo-labradoren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0