Rallylydnad 2


Idag  (månd. 2 maj kanske jag måste skriva eftersom det inte riktigt verkar funka att tidsinställa inlägg. OGILLA) var det dags för andra gången i Millies rallylydnadskurs.
Sen sist har vi tränat en hel del på att jobba mitt emot varandra och millie känns ganska bekväm med det nu.


Idag var det riktigt uselt väder !!! Kallt, blåsigt, regn och hagel om vartannat.  Det blev mössa och vinterkläder på.  Kom dit i god tid så jag och Maria tog en liten rastrunda med hundarna innan det var dags att sätta igång.

Idag hade Monica byggt upp två banor som vi skull ta oss igenom.  Vi delade upp oss tre och tre där en grupp stannade hos Monica och gick en enkel tävlingslik bana där vi fick bekanta oss med några av de enklare skyltarna. Andra gruppen gick till en bana på baksidan med liknande skyltar där de tränade självständigt.

Millie och jag stannade först hos Monica och gick banan som tredje och sista hund.  Först uppställning vid START-skylten och sen var vi igång. 

10 skyltar totalt :  START   -   SVÄNG VÄNSTER   -   STOPP,SITT   -   SPRING   -   LÅNGSAM MARSCH    -   VANLIG MARSCH   -   SVÄNG VÄNSTER   -   SVÄNG 270GRADER HÖGER   -    SLALOM    -     MÅL


Alltså en väldigt enkel bana där Millie utan problem kan allting men det gällde ändå att jobba ordentligt HELA vägen igenom på kontakt och samarbete.  Vi kom in från fel håll i slalomen och startade om den.   Superroligt var det men det krävdes mer jobb än jag trott.


Sen bytte vi till andra banan.  Där var det lite mindre om plats så det blev trångt mellan skyltarna och lite klurigare upplagt.

7 skyltar totalt :    START   -   HELT OM MARSCH   -    STOPP,LIGG,GÅ RUNT HUNDEN   -   SVÄNGHÖGER 
-  SVÄNG 270 GRADER VÄNSTER   -   STOPP,SITT,SPRING   -   MÅL


Här hann vi prova ett par gånger var och det kändes som vi började få lite flyt i det hela.  Därefter bröt vi för fika. Inomhus tack och lov för nu regnade det ganska ordentligt.
Efter fikat ville Monica se oss allihop på "träningsbanan" där hon inte var med innan.  Först uppvärmning eftersom både vi och hundarna blev lite kalla i ruskvädret. Sen körde vi igenom banan en och en medan övriga var publik och hejade och applåderade.
Millie och jag blev sist ut och nu hade vi fått kläm på det hela och det gick kanonbra !!!!  Millie tycker det är superkul och svansen går hela tiden.


Innan vi avslutade för idag blev det genomgång av handtarget som kommer användas en hel del till de lite mer avancerade skyltarna.  Läxa till nästa vecka blev att jobba med det.

Kommentarer
Postat av: Ancki, Agnes, Frida

Ewa och jag provade på Rallylydnad hos Lotta igår. En del saker har man gratis tack vare lydnaden, men ack så svårt det var att jobba med koppel på.

Kul att läsa vad ni gör på kursen. Det blir säkert bara roligare och roligare !!!!

2011-05-06 @ 21:55:23
URL: http://www.goldentjejerna.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0