Rallylydnad 5





Idag har vi haft näst sista gången på vår Rallylydnadskurs.  Väldigt vad fort gångerna har gått.  Superroligt och en massa nya saker har jag fått med mig varje gång !!!!!! Så även denna !!


Idag fick Ebba följa med. Tycker det är lite extra nyttigt för henne med alla kontakt, koncentrations och följsamhets övningar vi jobbar mycket med.  Kanonduktig är hon och håller full fokus på Matte i stort sett hela tiden (även när vi tar lite paus ;o) )

Startade upp med uppvärmning och mycket kontakt och följsamhet. Jobbade även vidare med olika grundövningar. Vi kollade även in hoppet innan det var dags för fika. 
Hoppet finns egentligen inte med i Nybörjarklass men Monica ville ändå att alla skulle få prova på och hade även med det i dagens bana.
Inget nytt för Ebbas del så vi fick visa både ett lydnadsklass I och II hopp.  I Rallylydnaden ska dock hoppet tas så att hunden går fot och hoppar samtidigt som matte går bredvid hindret sen sluter man upp igen efter hindret och går fot igen.


En annan ny övning på dagens bana var "Åttans fretelse"  Dvs. två koner som man går runt i en åtta samtidigt som det till höger och vänster ligger något "frestande"  (i det här fallet en skål med korvbitar och en repboll)


Efter lite fika var det så dags för dagens bana som först startade med banvandring utan hundar.  Hela 16 skyltar (inklusive START och MÅL) var med idag !!!

DAGENS BANA :  

START - HELT OM HÖGER - 270 GRADER VÄNSTER - STOPP, SITT, GÅ RUNT HUNDEN - SVÄNG HÖGER - HOPP - SVÄNG HÖGER - 8 FRESTELSE - STOPP, 1STEG, STOPP, 2STEG,, STOPP, 3STEG - 270 GRADER VÄNSTER - HUNDEN SITT FRAMFÖR, INGÅNG HÖGER - SVÄNG HÖGER - SPIRAL VÄNSTER - STOPP, SITT; SPRING - MÅL


Ebba och jag blev sist ut då vi började med minsta hunden först pga av höjden på hoppet.  Tyckte nog att banan gick ganska bra.  Lite förvånad vid "8 frestelse" att bollen lockade mer än godisskålen.  Sen fick matte för sig att vi skulle springa mot hindret men det var ju gå man skulle göra. En del nosande vid "spiralen" oxå men det gällde de flesta hundar så där fanns det kanske lite goda dofter.


Alla hundar var riktigt, riktigt duktiga och när vi var klara undrade Monica om vi ville köra igenom banan en gång till eller om hon skulle gå igenom en ny övning med oss.
Jag ville gärna gå igenom något nytt att träna på hemma medan några tyckte hundarna var lite för trötta för något nytt och hellre tog det nästa gång och istället körde banan igen.


Det hela slutade med att vi BÅDE körde banan och gick igenom den nya övningen och därmed återigen drog rejält över tiden (som vanligt).
Andra gången gick banan MYCKET bättre !!!!! Trots att vi började bli trötta var Ebba bättre koncentrerad och även jag skärpte till mig lite extra och rättade till de fel jag gjorde under första rundan.


Den nya övningen vi fick med oss hem var en form av Klickervariant av Rapport fast tanken var att den, i förlängningen, skulle användas att träna in hoppet.  En rolig övning som Ebba snappade snabbt så den ska vi köra här hemma tillsammans med Maria och Bella som inte kunde vara med idag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0