Working Test


     


Idag gick "skogsröjet" av stapeln uppe i Ekmon !! :D Då det ännu inte kommit någon snö, och Annelie och jag hade så himla kul när vi ordnade "höstcupen i Gårdeby, fick det bli en favorit i repris, dvs. ett WT under mycket lättsamma former.


Att planera, klura ut upplägg och fixa rutorna är nästan mer än halva nöjet !! Idag var vi några fler men precis som sist körde vi två grupper som turades om att vara domare/funktionärer och att köra hund.

Lagen var lottade och jag och Ebba hamnade i Lag "Stings Harem" som bestod av Johanna med Sting, Anette med Stina, Ancki med Agnes och så vi.


Vi blev först ut medan Lag "Wiljas Villiga Gossar" som bestod av Linda med Wilja, Danne med Viggo, Angelicka med Thorsten, Gunilla med Svante och Annelie med Martin var funkisar.
Dagen bjöd på ett alldeles strålande soligt höstväder med en hel del plusgrader och kl. 10.00 sparkade vi igång.


Ruta 1 :  Bestod av först ett fotgående, en markering snett till vänster in i skogen, fortsatt fotgående och avslutningsvis en markering snett till höger som landade bakom en rishög.
MYCKET nöjd med Ebba !!! Fotgåendet som inte är vår starka sida gick skapligt. 1:a markeringen inga större problem. (matte fibbla lite vid uppställningen och Ebba var något fibblig i greppet. ) 2:a markeringen ungefär likadant.
Bedömningen var tuff idag och vi fick ihop 11 poäng där jag tror Matte stod för de flesta avdragen.


Ruta 2 :  Bestod av två delar. Först en liten bana med fotgående med tempoväxling. Därefter ställde man upp och fick en enkelmarkering på öppen mark med dummy landades i högt gräs. Flera som hade problem här men Ebba markerade bra och tog den direkt !!!
Jag är även skapligt nöjd med fotgåendet. Vi jobbade till oss 8 poäng där jag tror fotgåendet och Matte stod för de flesta avdragen.


     
                           Angelicka är funktionär och går före i banan med fotgående.



                    Bra grepp på ruta två's markering. (annars var greppet lite si och så idag igen)



Ruta 3 :   Innehöll 2 minnesmarkeringar. Uppställning på en stig. Först en markering som hamnade i högt gräs vid sidan av stigen, vänd helt om, en markering till som hamnade på stigen, helt om, hämta första markeringen, helt om, hämta andra markeringen. Ebba har bra markeringsförmåga och gott minne !!!!! Lite missuppfattningen vid första vändningen och en matte som ger lite extra hjälper här och där gav 13 i poängresultat. (Japp, bedömningen var hård idag men jag tror Ebba skötte sig bättre än Matte genom alla rutorna !!)


 
                                              Här kommer 1:a minnesmarkeringen !!! 
                                                (blev visst bra grepp här oxå ser jag)


 
                                               .......... och här kommer den andra !!



Ruta 4 :   Var ett närsök med 5 tennisbollar gömda under/runt en stor gran. Varje boll var värd 4 poäng och man hade 1 minut på sig.  Ebba plockade in 4 bollar och med lite avdrag för Matte gav det 12 poäng ;D


 
                                                  Här kommer en av bollarna !!



Ruta 5 :    till sist bestod av en markering med dold kastare ut på en granplantering. När hunden var på väg in lades ett dolt linjetag ut på samma plats.
Ebba jobbade kanonbra och vi fick ihop 15 poäng !!!   Summa totalt blev 59 poäng som jag är SUPERNÖJD med !!!!


 
                               Ja, nog var kastaren dold alltid bland alla dessa granar ;D 
                                 Nedanför snitseln landade markeringen. Avstånd 50 m.


 
                                                  Inga problem med markeringen !!
                                     ( ....och greppet bättre än Matte minns tror jag :D )


 
                                                Avslutningsvis det dolda linjetaget.


 
                                            Blev lite cigarrgrepp så här på slutet.


Ebba var lite mer uppe varv idag mot när vi var i Gårdeby sist. Men trots det klarar hon att hålla ihop och göra ett bra jobb ute på rutorna.
Tycker inte hon mattas under dagen utan tvärtom kändes det som vi jobbade upp oss. Jag vet våra brister och vad vi ska jobba vidare med. Känns som vi är på rätt väg och att det går framåt.


Tillsammans i laget jobbade vi till oss 215 poäng allt som allt.  Efter lite fika och rastning var det dags för andra laget att köra och det är precis lika roligt att vara funktionär/domare som att köra hund.
Lag två lyckades få ihop hela 222 poäng och blev därmed dagens vinnande lag. Danne och Viggo gjorde bästa individuella insatsen och blev dagens bästa ekipage med 74 poäng !!


En härlig, rolig och lärorik dag avslutades sen med korvgrillning innan skymmningen kom smygande.

Tusen Tack till Annelie som tagit alla fina bilder !!!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0