Apportering


 


Oj vilket sommarväder vi fått. Ebba och jag gav oss iväg på apporteringsträning tillsammans med Gunilla och Svante, precis som vi brukar när det är fredag.

Även idag ville vi, pga vädret, hålla till vid en sjö istället för den inplanerade Svärtingeskogen.  Fick bli en tur till Sörsjön. Finns ju hur många bra ställen som helst i området. Idag valde vi att stanna i hästhagen utmed vägen. Planeringen var att lägga lite extra fokus på linjetag och då utan nå'n stig eller liknande. Istället ville vi ha en "gräsmatta" och det var precis vad som fanns i hästhagen.


Gunilla och jag gick först ut och kollade läget ner till sjön och utmed stranden tills vi kom till hästhagen. Där tittade vi ut bra platser både för markeringar och sök. Satte upp två "pinnar" i 90 graders vinkel för linjetagsträning ( den ena på 30 m avstånd, den andra på 50 m) samt lämnade kvar våra grejer för att sen gå och hämta hundarna.

Båda två var lite på tårna av att ha väntat i bilen men vi försökte samla ihop oss ner mot sjön. När de gick ordentligt (i alla fall något sånär när det gällde Ebba) fick de komma loss och rasta sig och bada. Bägge försvann i full fart !!! Inte för att hoppa i vattnet som vi trodde utan för att kolla upp vad vi Mattar haft för oss. När den värsta energin lagt sig blev det fotgående i koppel vägen bort till hagen i stället.


Började med linjetag vid våra "pinnar", först den på 30 m avstånd (fast vi började på 10 m) Först blev det godisskål med blodpudding så det blev direktbelöning för att springa rakt ut, ökade även avståndet.
När vi båda var nöjda med hundarna bytte vi till andra "pinnen". Höll oss på halva avståndet och nu var det dummy som skulle hämtas.
Supersnyggt jobb här av Svante som tydligen tyckte dummy var bättre än blodpudding !!  ;D  Nöjd även med Ebba som gjorde precis vad hon skulle.


Sen blev det paus och fika. MUMS !! Gunilla hade med goda äppelknyten. Tack för det !!!!! Efter fikat var det dags för jobb igen. Nu fick det bli markeringar med terrängbyte. Det fanns nämligen en liten skogsdunge i hagen som vi skickade hundarna igenom.
Det här var svårt tyckte Ebba som "fastnade" i gräskanten och hade svårt att ta sig ut från dungen på andra sidan (det såg ju faktiskt ut som den landade där) Men efter några gånger blev det riktigt bra !!!


Avslutningsvis fick hundarna ett sök där vi skickade från hagen in i skogen (terrängbyte igen).  La ut 6 dummy och 4 tennisbollar på ett inte alltför stort område där hundarna satt och tittade på när vi la ut.
Ebba försökte sen tjuva iväg när vi kom tillbaka så Svante fick börja ;o)  Skickade hundarna växelvis och allt kom in utan problem.  Sista som skulle in var en tennisboll alldeles framme i skogs / gräskanten. Där skickade jag Ebba som ett närsök som jag är SUPERNÖJD med !!!! Lyssnade bra på signalen och hittade den direkt !!


Riktigt, riktigt bra jobb av hundarna idag ! De är så himla duktiga tillsammans. Tysta och lugna och inga problem att vänta okopplade medan den andre jobbar och Gunilla och jag hjälps åt att kasta åt varandra. Trodde väl ingen av oss för ett halvår sen !!!!


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0