Viltspårspremiär





Nu bloggar vi ifatt lite..........


Idag var det det viltspårspremiär !!!!  Efter Rallykursen begav vi oss tillbaka till skogen där vi på morgonen lagt ut 2 spår.
För att spara tid var tanken att köra två hundar per spår.
Då det varit lite stressigt under morgonen klantade jag till mig och glömde spårlinan hemma. Men det löste sig med Ebbas läderkoppel och några ihopsatta retrieverkoppel. (man tager vad man haver....... att strunta i att spåra var liksom inget alternativ) 


Theo blev först ut för att inte störas av de andra. Hans allra första fullängdspår av anlagstyp. Jag sprang bak efter med kameran ;D  Fort gick det, i alla fall till att börja med, men attans vilken näsa han har den kille !!!


Därefter fick det spåret ligga till sig lite för att användas senare av Millie. Istället blev det Ebbas tur som första hund på det andra spåret.  Gissar att spåret var drygt 500 m med vinklar i zig-zag. 
Ebba var kanske något övertaggad (hon hade ju väntat på detta ända sen i morse ;D) men jag tyckte hon tuffade på bra. Upptagsruta där hon hittade starten bra. Lite ringning i vinklarna men ganska lagom tempo hela vägen.



                                              Här är vi igång och på rätt spår !! :D



                                       Gäller att vara noggrann om man ska komma rätt.



                       Bitvis lite snårigt och en del snö på sina ställen i det här spåret.



                                        Ibland var man tvungen att vänta på Matte oxå.... :D


Straxt efter en av vinklarna fick Ebba ett tapp. Det visade sig vara en störning i form av en klöv !! Hmmmm undrar om Ebba kanske trodde att spåret redan var slut !?!?!? 
Men vi startade upp igen på riktiga spåret och Ebba jobbade sig vidare till slutet.






Nu var det dags för Millie att ta sig an Theos gamla spår.  Jisses vad hon var uppe i varv !! Det där med spår som är dagsgamla (det här var ca 5-6 timmar) får henne att sno runt som en vindrutetorkare i skogen. När det sen fanns VÄLDIGT mycket störningsdoft efter Theo, Annelie och Matte som fotograf (som kryssat lite kors och tvärs vid sidan av spåret för att få bra bilder) gjorde inte saken bättre. Sen vet hon ju att det ligger en härlig klöv i slutet och kan mycket väl tänkas sig att gena lite här och där för att så snabbt som möjligt ta sig till slutet. 

Inte så att hon har några som helst bekymmer att veta var "riktiga spåret" går utan mer att hon snirklar som en tok för att spåra ALLA spår samtidigt och även vinda runt för att kanske kunna ta sig lite snabbare till slutet.

Men jag vet ju hur hon fungerar Lilla Illern och klarar både att hålla igen och få skapligt styr på det hela och jag tror vi har lika roligt både hon och jag.



                                          Bra start i upptagsrutan och här är vi igång.



                  Man måste vara noga om man ska hålla reda på en hel hög med spår samtidigt ;D


     
                                        Vindar en del och pendlar över spåret..........



                        Hmmmmmm, kanske kan man gena och komma direkt till klöven ;D



                 
                                   Ibland behövs en micropaus för att stilla sig lite. ;D




                               Men mestadels var allt nosen en hel del nere i backen trots allt. :D




     
                 ......... och till slutet är jag ALLTID säker på att vi kommer !!! :D




Avslutningsvis var det Martins tur att ta sig runt Ebbas spår.  Inga problem för en erfaren kille!!! Oj vilka snygga vinklar han gjorde. Det märktes oxå att han inte alls spårade efter Ebba för han kollade inte ens av klöven hon hittade på halva vägen. 

En riktig kanondag hade vi.  Ganska möra i benen både Annelie och jag då vi kom på att vi traskat 6 spår totalt under dagen.

                                                   

Kommentarer
Postat av: Maria

Hej

Länge sedan jag var på visit hos er...Men nu så :)

Jag njuter av att läsa om eran viltspårspremiär för i år!! Det är grejer det!! Vet precis hur himla kul det är att komma i gång efter ett långt vinteruppehåll!!

Både man själv och hundarna är taggade,så himla skoj!! Ha det fint!!




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0