Apportering






Idag blev det apporteringsträning här hemma i Gårdeby. :D  Bilen krånglar och jag har fått tillsägelse att bara använda den till jobbet fram till torsdag nästa vecka när den har fått tid till bildoktorn.

Annelie och grabbarna dök upp så vi fick lite träningssällskap. :D Hittade en "ny" skog så vi slapp jägare. Dessutom kul och nyttigt med nya platser.


Gick runt och bekanta oss med stället och tog en fika innan vi satte igång träningen.  Theo som inte skulle köra apportering idag fick istället annan träning när jag skulle försöka hjälpa till med en uppställd bild. ;D Hoppas det blev nå't som gick att använda för lätt är det inte (och inte bättre ute i skogen).


Sen fick Ebba börja själva träningen, först två enkelmarkeringar till samma plats så vi fick en känd punkt. Därefter ett dolt linjetag till samma plats som funkade kanonbra (Ebba har haft lite svårt för det tidigare) Provade ytterligare ett dolt linjetag på samma plats utan problem.



 
                                            Theo tränade annat än apportering idag. :D


Till Ebba ville jag även ha några längre markeringar. Vi bytte plats och först funderade jag på dubbelmarkering men valde istället några enkelmarkeringar som gick jättebra så det var nog rätt val.

När vi var klara tog vi en promenad till bilen så Millie och Martin fick träna medan de andra väntade där.



 
                                                 Värmde upp med en pinne ;D


Millie och Martin fick lite andra övningar. Annelie och jag ställde oss på varsitt håll och kastade markeringar åt varandra växelvis. Bröt av med några utlagda linjetag emellanåt oxå. Nöjd med Millie (möjligtvis var hon aaaningens lätt i rumpan idag). Annelie klurade även till det genom att ge henne en hörselmarkering.  Svårt sa Millie som visserligen har näsan på till viss del men gärna använder ögonen mer. Dessutom hade den landat lite taskigt där det var vatten. 
Millie kämpade på men till slut fick Martin (som sett den från sitt håll) hämta in den. Även han hade svårt att känna den trots att han hade bättre koll.
Millie fick några till i det området då gick det bra men det här med hörselmarkeringar ska vi träna mer på.


Testade även Annelies "flärpdummy" på en lite längre markering. Helt klart mycket mer lättmarkerad.
På slutet hade jag kastat flera dummy på samma ställe till Martin när den sista låg kvar gick Millie och jag bort till Annelie så Millie skulle få ta den som ett linjetag.  Vet inte om hon ville ha det rätta minnesbilden, i alla fall sprang hon först dit vi stått och sen därifrån ut där hon sett dummy kastas.  Inte riktigt så det var tänkt men lite intressant att se hur hon löste det. Kanske var det lättare att komma från "rätt håll" så som hennes minnesbild såg ut.


När vi var klara avslutade vi med en fika vid bilen innan vi åkte hemåt. Tror allihop var nöjda med dagen och uppgifterna.


    Nu har vi ätit smörgåstårta och kladdkaka med vispgrädde väntar då sonen har födelsedag idag !!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0