Jaaaa Lördag !!

 
 
 
 
Alltid lika roligt med lördag och att ge sig iväg på lördagsträning. :D  Idag hade även Camilla med Kina hört av sig och ville hänga på. Jättekul !!!! ....och nyttigt för hundarna med lite nya störningar.
 
Vet egentligen inte riktigt var vi höll till för det är Annelie som hittar i de där krokarna och visade vägen. Men vi har varit där tidigare så jag kände igen mig när vi kom fram.
Både skog och vatten om vi ville. Vi bestämde oss för att bara hålla till i skogen. Kände att hundarna inte nödvändigtvis behöver hoppa i vattnet så fort det finns en sjö i närheten.
 
 
 
 
 
 
Väl framme började vi med att reka lite och gå igenom upplägget. Sen körde vi som vanligt en hund i taget.
Även idag var Rebecca med så vi passade på att utnyttja att vi var gott om folk. :D
 
Det blev markeringar med tre kastare i solfjädersform.
1:an rakt fram, 2:an till vänster och 3:an till höger. Därefter nya markeringar i samma ordning som inte fick hämtas  ( för att träna stadgan och att lyssna på matte) De tre markeringarna hämtades sedan som minnesmarkeringar / linjetag i den ordning de kastats.
 
 
Ebba fick köra som nummer 2 och Millie sist som nummer 5.  Mycket nöjd med båda. Trots värmen verkar de ha piggnat till och gjorde riktigt bra jobb båda två. :D
 
 
 
 
                                                                   Bästa Ebban !!!!!
 
 
                                                         Millie var pigg i benen idag.
 
 
 
Riktigt, riktigt varmt, kvavt och klibbigt väder gjorde att vi fick omvärdera det där med badandet. För att inte riskera överhettning var det helt enkelt tvunget att låta alla (i alla fall de fyrbenta) svalka sig nere i sjön. Så efter att vi tvåbenta fått i oss välbehövlig fika och Annelies goda bullar gick vi ner till sjön.
 
Theo, Millie och Ebba, som skulle få ett pass till i skogen, fick doppa sig först och bara simma runt och ha det skönt.
Martin och Kina som däremot redan var klara i skogen, fick istället några markeringar i vattnet. Tror de var väldigt nöjda med det !! :D
 
 
Andra passet i skogen blev på en skogsväg och med samma övning som Theo fick i lördags. Theo blev först ut, Millie 2:a och Ebba sist.
 
 
                                    Trots avsvalkning nere i sjön gick det åt en hel del dricka.
 
 
 
 
Först utlägg av en dummy tillsammans med hunden ca 40-50 m ut. Därefter ställde sig kastaren ca 5-10 m innan och slängde markeringar alldeles intill / framför sig. Tre stycken där hund och förare backade och ökade avståndet mellan varje kast. Avslutningsvis skickade man på linjetag till den först utlagda dummyn.
Millie fick först stopp vid kastaren men löste uppgiften. På tillbakavägen la Annelie ut ytterligare en dummy på samma plats och då blev det rätt direkt. :D
 
 
Ebba jobbade på kanonbra och när det var dags för linjetaget blev det helt rätt !! Inga problem alls att ta sig förbi kastaren och platsen för markeringarna !!!! Även till henne ville jag att Annelie la ut ett linjetag till när hon var på väg till mig.  Här får Ebba lite problem att springa hela vägen ut. Hon blir lätt lite osäker när hon inte sett att det finns något därute...och den som fanns hade hon ju redan hämtat.
Egentligen skulle vi väl inte kört en till när den första blev så bra men jag tänker istället att det blev jättenyttig träning att gå ut fler gånger och lita på att det ligger nå't där när Matte säger det.  Ska träna vidare på det här att gå ut fler gånger och även fortsätta att befästa linjetag och linjetagstecken. 
Är i alla fall mycket, mycket nöjd med båda Tjejerna. Tror vi var väldigt nöjda allihop för alla hundarna löste sina uppgifter kanonbra.
 
 
 
 
                              
 
 
All fotografering turas vi om med. De som inte kör hund sköter fotograferandet så dagens fina bilder har Annelie och Camilla hjälpts åt att ta. Tusen tack för det !!
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia

Vad härligt ni verkar haft! Duktigahundar och mattar!

2012-07-14 @ 20:24:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0