Hundlördag




Idag var det ingen Rallykurs så innan vi gav oss ut i skogen hann vi en sväng till Söderköpings Bruksa för att kika på lydnadstävlingar.

Flera kända ansikten både på plan och bland funktionärer. Hann se de flesta i klass II och även i I:an.  Kanske inte så många första pris men en hel del kanonfina moment. Grattis till alla som gjorde fina rundor !! 
Kan dock konstatera att jag just nu inte har någon som helst längtan ut på tävlingsbanan !!! Saknar däremot alla härliga träningskompisar !!


När vi hejjat färdigt drog vi vidare på roligare äventyr. Tyvärr blev min kamera kvar hemma i hallen så ALLA fina bilder i dagens blogg är tagna av Annelie. Tusen tack bästa vännen för dem !!!


Hamnade ute på Händelö. Finfin plats att hålla till på. Eftersom hundarna suttit i bilen på bruksa behövde vi röra på oss. Dessutom var fikabehovet akut !!! ;D  Efter rastning, röj och gott fika var det dags att sätta igång med dagens övningar.


  


Vi körde hundarna en och en men idag fick alla vara med ute under tiden. Inte ofta vi gör så men nyttigt det med ibland.
Theo blev först ut och Annelie har en del idéer när det gäller hans träning. (Det är så himla roligt/intressant att klura och fundera över upplägget när alla fyra hundarna är så olika.) Idag fick han prova "burkleken" och attans vad bra det gick !!! :D

Sen var det dags för Ebba. 
För hennes del blev det enkelmarkeringar där Annelie flyttade sig som i en solfjäder.  Så nöjd med hur hon löser sina uppgifter. Bra stadga, jämn fart ut och in, fina avlämningar. Möjligen inte helt nöjd med hennes "fibblande" med apporten på väg in men vi jobbar vidare så kommer säkert även det lösa sig.


 
                                               Tjoho, iväg ut på en markering. :D



 



 
                                                             Här kommer den !!!


Avslutningsvis blev det en närsöksövning för hennes del.  Märker att närsökssignalen inte är helt befäst så den behöver vi träna vidare på.  Sen löser hon ju uppgiften på ett bra sätt ändå men jag skulle nog vilja ha en bättre förståelse för själva signalen så vi har nå'n nytta av den när övningarna blir klurigare.
Tre små minidummy var i alla fall utlagda i en rishög.



       
                                                             Taktiksnack !?!?!?!?!  ;D


       
                                                             Här kommer första.......




                                                   Här kommer andra .........




                                                     Här kommer tredje och sista. :D



När Ebba var klar blev det Millies tur.  Hon är väldigt rolig att träna just nu.  Lite övertaggad men ändå alldeles kontrollerbar.  Dessutom fick vi till en fin stadga i dag vilket inte alltid är helt lätt ;D

Millie fick ungefär samma övningar som Ebba men när Annelie hade kastat en markering lämnade hon kvar en dummy innan hon flyttade sig till nästa ställe. 
De kvarlämnade dummyna tog vi sedan som linjetag i baklänges ordning.  Duktig har hon blivit, Lilla Illern, att lyssna och hämta in just den Matte ber om !!!



          
                                                     Laddar så öronen krullar sig ;D




                                                    Tjoho, iväg på en markering !!








                                                      Här kommer en dummy !!!!



Avslutningsvis blev det samma närsöksövning även för Millies del. Hon kan det här med signalen bättre än Ebba men ofta har hon tanken att man ska gå ut lååångt. Då är det bra att ha öronen med och lyssna på signalen. :D



          



Nu hade Theo och Ebba tränat tillräckligt med passivitet så vi tog en promenad tillbaka till bilarna innan det var Martins tur att jobba lite. 
Även Millie fick hänga med och köra lite till, vilket hon inte tackade nej till.
Först kastade jag markeringar till Martin och Annelie la utt ett par dummy som dolda linjetag.  Nu blev det återigen funderingar och klurande på upplägg och övningar (gillar det)


För Millies del blev det dubbelmarkeringar där hon själv fick välja vilken som skulle hämtas först. Innan den andra sen hämtades skickade jag på ett dolt linjetag som hon inte visste om.
Annelie kastade första markeringen låååångt iväg som blev lite trixit.  Martin tyckte den verkade rolig och hade en fundering på att hämta den. ;D (vilket Annelie hejdade) Det gjorde att Millie nästan blev helt fixerad vi den och knappt kollade på andra kastet.
När jag skickade tog hon givetvis den första (för ve och fasa om Martin skulle ta den) Sen vände vi runt för att ta linjetaget. Trodde nog att hon skulle sticka på andra markeringen eftersom hon inte hade en aning om linjetaget men hon satte full fart rakt dit Matte pekade och in kom dummyn !!!! :D
Avslutningsvis då andra markeringen som jag inte trodde hon hade så bra koll på men visst hade hon det !!!!!!!!
Mattes duktiga tjej !!! Är såååå nöjd med henne !!!




















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0