Lördagsträning

            


Efter Rallykursen åkte vi vidare till skogen för lite apporteringsträning.  Innan vi satte igång började vi med fika och taktiksnack (läs babbel ;D) medan Millie, som suttit i bilen hela kursen, fick komma ut och röra på sig.


Därefter blev Theo först ut med mycket kontaktträning innan Millie fick börja jobba.

Har vid flera tillfällen velat få till terrängbytesträning utan att det passat. Inte heller idag passade terrängen riktigt för sådan träning. Det enda som gick att få till var markeringar över vägen. Så fick det bli !!! Med störning av att springa mellan våra bilar och över fikaplatsen där alla våra grejer plus dummysar låg utspridda.

(Rebecca fick vara trafikvakt åt ena hållet medan jag själv hade full uppsikt åt andra hållet men några bilar kom det aldrig körandes i dag ute i skogen)


Först blev det en vanlig enkelmarkering som funkade kanonbra !!!! Millie nästan flög fram, lite ivrig som hon var ;D
Flyttade mig ett par steg åt sidan så nedslagsplatsen blev dold för Millie. Inga problem det heller !!!
Därefter avslutade vi med en dubbelmarkering med dolda nedslag.  Bra stadga. Kanonfin markering. Flygande fart ut, full fart in och fina avlämningar. Kan inte vara annat än supernöjd med "Lilla Illern" !!!!!  :D



         
                                Det går snabbast att flyga när man hämtar dummy !!! ;D



                      
                                                            Mattes bästa apportör !!!!



Då var det Ebbas tur att få komma ut. Det vi behöver träna mest på är framför allt transporter vilket vi ofta missar att få till på våra träningar. Hemma kör vi jaktfot både nu och då på våra promenader men det är ju oftast liiiite mer "uppskruvat" när vi är på träning med Annelie. ;D


Rebecca var med idag så det fanns tillgång till två kastare (lyxigt).  Medan Ebba och jag gick en kort rastrunda gick Annelie och Rebecca ut i skogen och ställde sig på plats.
När Ebba och jag kom tillbaka samlade vi ihop oss och började med fotgående på en stig där vi hade Annelie och Rebecca till höger om oss.
Vi gick en sisådär 50 meter tills vi precis kommit förbi Annelie. Vi stannade och en markering kastades (utan att hämtas) Vi vände om och gick tillbaka. Jämsides med Rebecca fick vi ett nytt kast (som inte hämtades). Helt om igen och mer fotgående. Vid Annelie blev det ett nytt kast som nu fick hämtas (eftersom Ebba skött sig superbra hela vägen) . Fot igen och ytterligare en markering, nu vid Rebecca (som oxå fick hämtas)

Är verkligen SUPERNÖJD !!!!!  Trodde aldrig det skulle funka så bra. Inte en enda gång behövde jag säga till eller "tjata"  Klarade att vara helt tyst hela tiden (duktig Matte !!! ;D)  Riktigt lyckade träningspass med båda Tjejerna idag  !!!!!


Martin hade ont i tassen så han fick stå över idag. Blev bara en kort rastpromenad i skogen innan vi åkte hem. 
TACK för kanonbra träning !!! och TACK för kasthjälpen Rebecca !!!



                                  
                                              Fullt fokus när markeringen kommer !!!



 
                           Fler som tycker det går snabbast att flyga när man hämtar dummy !! ;D



                                      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0