Ebba i Sörsjön


 


Idag drog Annelie och jag till Sörsjön för "lördagsträning" med hundarna.  Många timmar blir det när vi åker iväg och en massa bra träning !! :D
Så idag får hundarna t.o.m. varsinn blogg så jag själv bättre ska komma ihåg vad vi gjorde och hur det gick.
Som vanligt först en rastpromenad innan vi satte igång.


Började med hundarna en och en i skogen bakom rondeln där vi parkerat.  För Ebbas del ville jag få in en del fotgående, så vi bestämde en startpunkt på stigen där Ebba och jag ställde upp medan Annelie gick in i skogen och ställde sig på plats som kastare.


Först blev det ett kort fotgående (ca 10-15 m) där vi sedan vände upp mot Annelie för en markering som Ebba hämtade.
Sen fortsatte vi fot medan Annelie la ut ett linjetag. När vi gått ytterligare ca 20-25 m ställde vi upp för en ny markering som hämtades in utan problem. Fotgående tillbaka, hämta in linjetaget och fot till utgångspunkten.


                                    
                                                 Mycket fotgående blev det under dagen. :D



 


                          



                          
                                                              Iväg på ett linjetag. :D



                   
                                                                  Tackar !!!



Därefter gjorde vi om hela övningen exakt likadant en gång till.
Avslutningsvis blev det några lite längre markeringar upp på en liten kulle/berg där Theo hämtat markeringar innan. Till sist även en dubbelmarkering innan det var dags för Ebba att vänta i bilen medan det var Millie och Martins tur.


När alla hundar körts igenom behövdes det fika till mattarna och rastning av hundarna. Ganska skönt väder där solen tittade fram emellanåt men vi lyckades välja fikaplats mitt i värsta blåsten !!
Men det gjorde ju att vi inte blev sittandes hela dagen utan kom igång med träningen igen. ;D


Jag ville gärna nöta vidare på Ebbas fotgående så vi tog bilarna och flyttade oss dit vi kunde få till en "jaktstig" ner mot sjön och det blev rejält med "fot"-träning !!!  Övningen blev riktigt, riktigt rolig (som det brukar bli när vi sitter och klurar över en kopp fika)


"Jaktstigen" bestod av först ett fotgående på kanske 50m. Där vek Annelie av upp på en kulle till vänster. När Ebba och jag passerat kullen vände vi om snett bakåt och fick en markering uppe på kullen. Därefter la Annelie ner ett dolt linjetag på samma plats.
Snett bakåt på andra sidan stigen lades det oxå ut ett linjetag medan Ebba tittade på. Varken det dolda eller synliga linjetaget fick hämtas nu. Istället fortsatte vi fotgåendet ner mot sjön nu med Annelie gåendes bakom oss.
Efter en stund vek Annelie av in till vänster igen i skogen för en markering när Ebba och jag passerat och vänt om snett bakåt. Även här lades ett dolt linjetag kvar.


Markeringarna hämtades alltså snett bakåt ut i skogen med oss i position som om vi  var på väg tillbaka mot bilen.
Tanken med det var att när linjetagen senare skulle hämtas på tillbakavägen blev minnesbilden samma som vid markeringarna.


Därefter fortsatte vi fotgåendet sista biten ner till sjön. Ebba fick tre vattenmarkeringar där vi provade lite olika ställen att gå i och upp på. Nu blåste det ganska rejält men det var inte kallt.



 
                                                            Lite plaskigt bland vågorna. ;D



 




 
                                            Lite besvärlig terräng på en del ställen.  :D


 



Efter vattenarbetet blev det fotgående samma väg tillbaka till bilen med stopp för att hämta in de tre linjetagen vi lämnat kvar.  Inga problem alls med minnesbilden !!! :D


 



 




Är verkligen supernöjd med i stort sett allt av Ebbas arbete idag !!!! Extra plus för markeringsförmågan, stadgan, fotgåendet och vattenarbetet.
Minus för det fibbliga greppet och lite slarviga upptag men det jobar vi på.


Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

ujuj va ni tränar o står i o tänk såna resultat det ger. Ser huuur fint ut som helst på bilderna. Duktiga paret!!

2012-05-12 @ 15:54:01
URL: http://zetterljungs.hundstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0