Händelö

                 
 
Onsdag och som vanligt dags för träning tillsammans med Annelie och hennes grabbar. :D  Idag hängde även Thina på med Leva, Bella och Krut.
Dock ingen extra kastare så vi fick hjälpas åt så gott det gick och ändå försöka ha flera hundar ute samtidigt.
 
För Ebba och Theos del är det jaktlydnad som gäller inför nästa kurstillfälle. Eftersom varken Annelie eller jag vill hjälpa till att kasta när Ebba och Theo är ute men gärna hjälper till när det är Millie och Martins tur blev upplägget så att i första omgången var Millie, Leva och Theo ute och jag och Thina kastade åt varandra medan Theo och Annelie tränade stadga och passivitet för fullt.
 
Vi började med uppvärmning och gemensam lydnad först sen blev det några enkelmarkeringar och avslutningsvis några linjetag åt två håll där Thina och jag turades om att skicka.
Millie var (som vanligt börjar det verka som) lite väl het på gröten och skuttar iväg lite väl snabbt ibland.  Kanske är Matte inte helt konsekvent hela tiden och det gör mig inte så mycket att hon sprallar iväg, hon tycker ju att det är så himla kul.  Hon är en duktig markör och gör vad hon ska även om det runt ikring blir lite"yvigt" emellanåt. Är man en liten iller så är man ;D
 
 
Därefter var det dags för Ebba, Martin och Bella med samma upplägg som innan och Ebba och jag höll oss till stadga och passivitet utan att hämta en enda dummy.
Visserligen var Ebba tyst när vi kom till bilarna för att byta hundar men för att hon ändå inte skulle varva igång för mycket blev det fika först innan vi körde igång andra passet.  Ebba skötte det mycket bra och låg tyst och stilla och väntade under tiden.
Tyckte hon även klarade arbetet bra även om det pep lite om henne när de andra hämtade apporter. Tror hon försökte hämta någon apport oxå men ångrade sig när matte sa till ;D
 
Avslutningsvis försökte vi oss på att använda stoppsignalen. Skickade henne på ett "tomt linjetag" (där de andra varit) men det blev mest spring när hon inget hittade för stoppsignalen var visst alldeles borttappad idag !!!!!
Innan vi åkte hem varvade vi ner med ytterligare lite fika och lite babbel. Trevligt !!
 
 
                  
                                           Ibland är det mycket spring i benen !!! ;D
                                        (men både hon och jag är lika glada för det !!)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0