Drömgruvan

 
 
 
Idag hade vi planerat träning här hemma i Gårdeby men det visade sig vara älgjakt på gång. :( Så det blev att tänka om lite hastigt och lustigt. Bestämde oss för att åka till Drömgruvan. Bra träningsmark och länge sen vi var där.
Vi blev 4 stycken och 8 hundar (men två var förpassade till bilen större delen av tiden pga löp) Som vanligt startade vi upp med en kort promenad och därefter lite gemensam "lydnad" med lite kontaktövningar, inkallningar och stadgeträning. Nu blev det kanske inte så gemensamt men alla körde samtidgt så hundarna fick störning av varandra. Vi kastade även några dummysar kors och tvärs mellan oss som bara Mattarna fick hämta. Det klarade Ebba bra trots att det var jag som kastade och hon fick sitta en bit ifrån och vänta.
 
Sen blev det liiiite för mycket när Annelie gjorde en inkallning med Theo. Ebba hade ju väntat hur länge som helst på att få hälsa på Annelie så hon kom på direkten, helt säker på att hon hette Theo just då !!!! ;D
 
 
Därefter fick alla hundar vänta i bilen medan vi snackade ihop oss om upplägget.  Inga direkta svåra övningar utan mer fokus på stadga, vara okopplad och jobba tillsammans med andra hundar. Bra tillfälle när vi var flera, med en kastare kunde vi köra tre stycken samtidigt.
 
 
 
 
 
Först ut blev Millie, Spike och Theo. Vi började med att lägga ut tre dummy som senare skulle användas till linjetag innan vi började ute på kalhygget med varsinn enkelmarkering med dolt nedslag bakom en stock. Alla hundarna cirklade runt lite innan dummyn hittades. Vet inte om det var dåligt med vittring nere i svackan och med frost ute. Alla löste i alla fall uppgiften bra !!!
Därefter la Thina kvar tre dummy och gick sedan upp på en kulle där de fick ytterligare varsinn enkelmarkering innan vi skickade till de kvarlagda dummyna vid första markeringen. 
 
                    
 
 
Tyckte Millie skötte sig bra. Någon gång fick Thina plocka upp dummyn när Millie hade lite bråttom och inte riktigt kunde vänta på kommando från matte. ;)
Lite svårt med linjetaget oxå då hon fastnade lite på nedslagsplatsen för den andra markeringen men det löste sig bra till slut. :D
 
 
Därefter transporterade vi oss till de utlagda linjetagen. Kanske lite för lätta men jag backade och valde att ha lite längre avstånd.
 
Avslutningsvis transporterade vi oss till den lilla grusvägen för några lite längre enkelmarkeringar med fokus på stadga och passivitet.  Är så himla nöjd med Millie även om hon har lite bråttom ibland. ;)
 
 
                
 
 
Sen var det Ebba och Martins tur att få komma ut. De fick exakt samma övningar som de andra och jag tycker Ebba skötte både stadgan, passiviteten och fotgående helt godkänt.
Nu var det hög tid för lite vila för hundarna och fikapaus för Mattarna !!! ;D
 
 
 
                                                                 Ut på linjetag.........
 
 
 
 
 
Som vanligt blev det även ett pass efter fikat. Återigen var det Millie, Spike och Theo som blev först ut. Den här gången började vi på den lilla grusvägen med en "vända-om-övning". 1 enkelmarkering, helt om, 1 enkelmarkering, helt om, hämta första markeringen, helt om, hämta andra markeringen. Bra stadga och duktiga hundar gav inga problem !!!!
 
Andra "passet" avslutades med ett par hörselmarkeringar bakom kullen. Här blev det lite störning av en massa bilar som passerade, en jakthund som var ute på drev på avstånd och jägare som kom och frågade efter hunden, men jag tror mest det var Mattarna som stördes för hundarna verkade inte bry sig.
 
 
                 
 
 
Ebba fick köra andra passet tillsammans med Leva. Det blev stadgeträning där Annelie kastade dummysar åt alla håll. Ett par fick man hämta och några hämtade Annelie själv.
Pga av ett missförstånd drog Ebba iväg på en av Levas apporter och snodde den framför näsan på henne, men vi gjorde om så det blev rätt.
Vi skippade "vända om-övningen" men Ebba fick göra hörselmarkeringen som funkade bra.
 
 
 
 
 
                                Lite rolig bild.......Ebba hämtar en markering så barren flyger !!!! ;D
 
En riktigt härlig dag i strålande sol med duktiga hundar då man har den där sköna känslan av att allt gått bra !!!!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annelie Karlsson

Härlig träning på alal sätt och vis. Och ett extra plus att du hann före med bloggen, för då kan jag bara länka till dig,och upplägget är perfekt beskrivet! KRAM

2012-10-28 @ 09:16:54
URL: http://gyllenliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0