Solberga

      
 
 
Ebba och jag har tillbringat helgen i Gryts skärgård. Närmare bestämt Solberga som verkligen gjorde skäl för namnet, strålande sol hela helgen !!!!!
 
 
Vi var inbjudna av Gunilla med Svante och Älva till deras sommarstuga. 5 tjejer / tanter och 6 hundar + en valp för att träna hund, äta god mat, umgås och ha det trevligt.
Samlades kl 11.00 på lördagen och drog igång träningen ganska omgående.  Första passet blev en slinga i skogen med olika "stationer".
Vi delade upp oss och körde hundarna två och två i par. Vi körde ihop med Thorsten och Angelica.
 
Mycket fotgående, vilket var bra träning för oss. Annars inga komplicerade övningar Ebba och jag har mest fokuserat på att fungera i lite större grupp och nya hundar under helgen.
Tyckte nog Ebba var lite väl uppvarvad men löste sina uppgifter även om hon inte markerade något vidare inne i skogen.
 
 
 
 
 
När alla hundar var klara bjöd Gunilla på en jättegod gulaschsoppa och kaffe på maten ( ja för min del blev det självklart thé på maten) innan vi drog igång eftermiddagspasset.
 
Nu var det fält på planeringen. Vi bestämde oss för att köra hundarna tre och tre i en walk up. Vi hamnade tillsammans med Thorsten och Lilla Älva som bara skulle gå med och titta på så de andra två fick jobba desto mer. Det blev markeringar upp mot skogen och ut på gräset över ett diken åt andra hållet. Avslutningsvis linjetag tillbaka mot startpunkten.
Nu hade Ebba coolat ner, lite grann i alla fall, och jag är mycket nöjd med vår insats. Inga problem alls att markera nu även om stadgan kanske var lite si och så. ;D
Här fick vi även extra störning i form av att ett par andra sommargäster ville komma och vara publik men det brydde sig Ebba inte dugg om.
 
 
 
                                                     På "linje" med Lilla Älva i mitten.
 
 
 
                                          Redo för en markering med vår publik i bakgrunden.
 
 
 
                                                            Upptag och vändning i ett............
 
 
 
 
 
När vi var klara blev det promenad innan mörkret kom. Theo behövde ett bad så Annelie och jag valde att gå ner till vattnet och titta på solnedgången över Valdemarsviken, så vackert !!!!!  Jättekul, sa hundarna och tittade inte ett dugg på den vackra solen utan sprang som tokar på klipporna vid vattnet !!!!
 
 
 
 
 
 
                                                     Skönt med ett svalkande bad !!
 
 
Tillbaka vid huset igen började det mörkna. Medan Gunilla fixade med middagen Packade Annelie och jag upp oss i Lill-stugan där vi skulle campera ihop under natten. När hundarna fått kvällsmat och vi kommit iordning fick de gå och lägga sig medan Annelie och jag gick över till Storstugan.
Kvällen tillbringades sedan med en MASSA babbel, vin, snacks i trevligt sällskap. 
 
Kändes riktigt skönt att vi hade vårt egna Kryp-in så hundarna kundr koppla av under natten. Tror vi sov riktigt gott allihop hela natten.
 
 
 
 
 
Nästa dag körde vi igång träningen direkt efter frukosten.  Även idag blev det fält och tre hundar i taget, men nu satte vi upp "vita Pinnar" där det blev markeringar och linjetag med olika variationer.
 
Idag var Ebba lite tröttare och stressade upp sig lite väl mycket på vägen ner till fältet. Gjorde några lätta övningar med markeringar. Bra markeringsjobb !!! .....men lite svårt att komma in då det var tvunget att hoppa över ett dike med väldigt många roliga sorkhål 
 
 
En riktig toppenbhelg har vi haft och vi var ganska trötta när vi vände hemåt !!! Tusen Tack Gunilla för att vi fick komma !!!!!!!!!!!!!!!!
Trots det superfina vädret var tyvärr inte kameran samarbetsvillig !! :(  Av 358 st. bilder blev det inte många som gick att använda tyvärr !!!  Avslutar i alla fall med en del av mina favoriter.
 
 
                                   
                                                  Klara och tydliga instruktioner........
 
 
 
                                                                         Thorsten !!!!!
 
 
 
                                                            Svante.
 
 
 
                                                                            Astrid
 
 
 
 
                   
 
                       
                                                         Svante väntar på ut tecken !!!!
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
    
                                                           Stina !!!
 
 
 
 
 
   

Kommentarer
Postat av: Johanna

Härlig helg och vilket väder!

2012-10-08 @ 09:14:41
URL: http://www.minisdagbok.wordpress.com
Postat av: Annelie Karlsson

Visst blev det en helg som var kanon på alla sätt och vis!

2012-10-08 @ 18:57:59
URL: http://gyllenliv.blogg.se/
Postat av: Siriosmilla

Vilken underbar helg ni har haft! Riktigt härliga bilder också!

2012-10-08 @ 20:52:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0