Långlördag

Lördag och som vanligt dags för apporteringsträning !!!  Idag var vi ett gäng som samlades här i Gårdeby. Strålande väder och bra marker nu när snön är borta och våren kommit.  Skönt att vara på hemmaplan och slippa åkandet. Trots det blev det en lååång dag med mååånga timmar utomhus. Vi höll till i den stora kohagen ner mot sjön.
 
 
 
                                              Strålande väder och blå himmel !!!
 
 
Flera av oss hade två hundar och för att det hela inte skulle ta allt för lång tid bestämde vi att köra två och två, vilket gjorde att vi fick 3 st. lediga för att vara kastare (eller fota om man ville) Jag hade kameran med men fotade bara när de andra körde så idag är det nästan inga kort på mina egna hundar (utom 2 som jag norpade av Annelie på fb) Kul men faktiskt inte helt lätt att fota andras hundar och definitivt inte svarta !!! (ha ha ha tror kameran vant sig att bara få med mina egna på bild) Den enda hund som inte kom med alls på bild idag var Agnes.
 
 
 
                                       Lite uppvärmning och kontakt med störning.
 
 
 
                                         Enda bilden på den Lilla Svarta, Spike på väg in.
 
 
Av mina hundar körde jag Ebba först och då tillsammans med Theo. Enkelmarkeringar först och vi varvade hundarna. 
Tre kastare utställda. En till vänster relativt kort men lite snårig terräng. En rakt fram. Dold kastare och lite längre avstånd. En till höger med långt avstånd och dolt nedslag.
 
Började med den rakt fram som inte ställde till några problem. Sen väntade vi på Theo innan det var dags för den långa till höger. Ebba var helt låst på den rakt fram fortfarande och varken såg eller hörde Yvonne när hon purrade och kastade. Vi stod ju riktade åt rätt håll men ganska snabbt vek Ebba av mot första markeringsplatsen och cirklade runt. Lite svårt att bryta henne och kalla in men sen gjorde vi ett nytt försök och då blev det rätt !!  Nu var Ebba ganska rejält varm så medan Theo körde blev det svalka i en vattenpöl.
 
Därefter var det dags för den kortare till vänster. Inga problem alls. MYCKET nöjd idag, dessutom var det fina inlevereringar !!!! Det behöver inte vara så himla hög fart in (är faktiskt liiite trött på allt tjat om hundar med fart !!) men jag vill ha samma fokus och engagemang in som ut vilket vi hade idag. 
 
 
 
 
 
Avslutningsvis blev det en lätt dubbelmarkering för Ebbas del för att fortsätta med det vi tränat på ett tag nu. Här klantade sig Matte lite eftersom tanken är att jag inte ska störa/bryta Ebba mellan de två skicken utan vänta med belöningen till hela övningen är klar och båda dummysarna inlevererade. Nu blev jag så glad över "farten" in på den första att jag tog fram belöningen redan då (inte fel iof. men det brukar störa Ebba så hon får svårt att gå ut på den andra) Nu gjorde det inget idag för Ebba fixade den andra utan problem. Verkar som träningen gett resultat ändå !! :D
 
 
                        
                                                       Annelie och Theo redo.
 
 
 
                                                                     Theo
 
 
Med tanke på Millies tass och hälta fick hon inte göra alla tre markeringarna idag utan vi började med den rakt fram med dold kastare och sedan den korta till vänster där jag ville ha dolt nedslag. Alla rätt idag på Lilla Illern och jag är så nöjd med henne !!
 
 
 
 
 
Därefter blev det fikapaus, platsbyte och lite nytt upplägg.  Kan inte påstå att Ebba skötte sig särskilt bra när hon mellan varven fick vänta vid bilen. Precis så gapig och skällig som hon kan vara när det inte är hennes tur.  Däremot blir det väldigt lugnt och sansat medan vi fikar för då kan man ju vara ganska säker på att det inte händer något annat spännande. ;D
 
 
 
                          Vissa kan verkligen koppla av när det är paus !!!! Sötaste Martin !!!
 
 
 
                                          Det var fler som tyckte det var helt ok med fikapaus.
 
 
Efter pausen flyttade vi till andra sidan kullen. Även nu körde vi två och två. Ebba först ut av mina igen och nu ville jag köra en "vänd-om" övning.
Först en lite längre markering med en stor en som referenspunkt. Den fick inte hämtas utan helt om och en ny markering, oxå den med en stor en som referens men med kortare avstånd. Den  hämtades direkt. Därefter helt om, hämta den första markeringen och avslutningsvis helt om och ett linjetag på samma ställe som den andra markeringen.
Mycket nöjd med Ebba och även nu fina inlevereringar !!!!
 
 
 
                                                   Älva på väg ut efter en markering.
 
 
 
                                                           Älva på väg in...............
 
 
                 
                                           ............ för avlämning hos en glad Matte Gunilla.
 
 
Även Millie fick komma ut och göra exakt samma övning som Ebba. Även nu blev det alla rätt och jag är mer än nöjd med henne !!! Märkte inget av tassen idag heller !!
 
 
                             
                                                             Ancki och Frida redo.
 
 
  
                                                                Frida på väg ut.
                                              Goldenfärgen smälte in i det gula gräset idag.
 
 
 
                                                         Frida på väg in till Matte.
 
 
Avslutningsvis tog vi en fika till och när alla var nöjda var det dags att ge sig hem efter en riktigt lång och rolig träningsdag.  Innan jag och Yvonne tog bilen hem blev det en liten promenad upp i skogen tillsammans med Gunilla så hundarna fick rasta sig lite och vi letade blåsippor som hade kommit upp för fullt. Härligt nu är det verkligen vår på riktigt !!!!!!!!!!!!!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofie

Duktiga ni är o härligt när träningen går framåt!
Vi har förresten också ett "småsyskon" här som inte älskar att vänta på sin tur...
Kram på Er ♡♡♡

2013-05-01 @ 23:34:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0