Skogen

Idag tog Yvonne och jag med oss Spike och Ebba en sväng till skogen. Nu börjar det bli i stort sett snöfritt även där.
Planeringen var att gå en slinga i skogen med stopp för några apporteringsövningar under vägen. 
 
 
Vid första stoppet körde vi markeringar på linje snett upp på en liten bergkulle. Först en kort markering halvvägs upp för båda två, Ebba först. Därefter en längst upp lite dolt och avslutningsvis en markering på samma ställe som den första.
Inga problem för någon av hundarna och Ebba höll bra fart och fokus in !! :D
 
 
Förutom markeringarna blev det träning på passivitet och "sitt-stanna-kvar" eftersom den hunden som inte körde fick sitta kvar lös vid sidan om medan Matte gick iväg och var kastare. MYCKET nyttig träning som båda klarade utan problem. Ebba var dessutom alldeles tyst !!!  Bara när Yvonne belönade med att kasta iväg en tennisboll blev det för stor störning för Ebba som tänkte springa med och ta den. Så det tränade vi några gånger extra på.
 
 
Därefter gick vi vidare och vid nästa stopp blev det träning på stoppsignal där vi även la på en dirigering åt sidan. (jag valde åt höger till Ebba eftersom hon  kan det bäst och jag inte ville ha någon extra svårighet) 
 
Vi delade upp övningen i flera delar som vi sedan länkade ihop och avslutade med att skicka hunden framåt, blåsa stoppsignal och sen dirigera höger. Ebba gjorde en klockren avslutning som var hur bra som helst !!!!
Även den här gången fick den väntande hunden sitta lös vid sidan av och vänta.
 
 
Efter den övningen var jag nöjd för idag men när vi gick vidare blev det ytterligare ett stopp där Yvonne tränade ett litet närsök. Sen satt vi skogen, babblade och bara njöt av ljuset och härligt väder innan vi tog en omväg hem då Ebba fick visa hur vi brukar backa upp på trädstockar.
 
En härlig eftermiddag där vi kunde kombinera promenad och riktigt bra träning !!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0