Tybble

 
 
 
Idag var vi ett gäng som drog till Tybble och Elin för apporteringsträning. Tog bara med mig Ebba och på vägen stannade vi och hämtade upp Annelie och Theo.
Väl framme startade vi upp med fika och trevligt babbel innan arbetet satte igång.
 
 
Vi startade på ett nyslaget fält med en stor ö i mitten. Traskade runt utmed kanten allihop och gjorde "en target" långt ner på fältet. 16 dummy kastades ut runt en vit markeringspinne. Varvade och skickade på linjetag en och en från ganska långt avstånd från övre delen av fältet.
Ebba är inte särskilt van vid så här långa avstånd även om vi tränat på det lite grann. Första skicket gjorde hon som de flesta andra och sprang en "linje" i en båge på vänsterkanten. Inte så konstigt kanske eftersom det var där vi gått fram och tillbaka när vi kastade ut dummysarna innan.
Ebba kom i alla fall rätt men hade VÄLDIGT svårt att bestämma sig för vilken dummy som skulle med in. (jag som tidigare sagt att Ebba ALDRIG byter)
 
Andra skicket bestämde jag mig för att jag ville ha en bättre linje och fick bryta två gånger innan jag blev nöjd då Ebba ville alldeles för snett åt vänster först.
 
Därefter gjorde vi en ny target vid den pinne vi stått och skickat från.  Nu fick hundarna springa utmed den övre delen av fältet. Störning av att springa utmed alla bilar som stod parkerade men kortare avstånd.
Den här gången valde jag att först skicka på halva avståndet och därefter direkt göra andra skicket på fullt avstånd.  Mycket nöjd där men fortfarande svårt att välja vilken dummy som ska in.
 
Avslutningsvis var vi några som ville prova att skicka snett ner till den första targetpinnen. Nu blev det väldigt långt avstånd och även flera svårigheter i terrängen på vägen ut.
Valde först att gå fram en bra bit så vi hamnade vid den svåraste passagen. Den uppgiften löste Ebba. Därefter backade vi och det blev betydligt svårare dessutom började Ebba bli trött. Efter några omskick och ett par språngmarscher av Matte ut och klappa vid pinnen fick vi i alla fall till ett bra avslut.
 
 
 
 
Ett snabbdopp i sjön innan välbehövlig vila och intag av lunch för de tvåbenta.  Efter lunch tog vi bilarna tillbaka till sjön för vatten arbete. Ett par valde att dra sig hemåt men 5 st. stannade. Theo och Ebba fick börja med att vänta i bilen då Thina, Gunilla och Elin ville ha vattenmarkeringar med skott och Annelie och jag skulle sköta båt, kast, kamera och skjutare.
 
Därefter var det Ebba och Theos tur. Lite uppe i varv då vattnet är väldigt lockande. Vi valde att skicka varannan gång, Ebba först.  Ganska långa markeringar (längre än hon gjort någon gång på vatten) Hon brydde sig inte om båten (det är hon ju van vid) Inga problem att ta sig förbi näckrosorna. Näsan på i vattnet och fina avlämningar.
SUPERNÖJD med dagens vattenarbete !!!!!
 
 
Avslutningsvis blev det en fika innan vi vände hemåt. En riktigt härlig dag där allt var på topp, vädret, sällskapet, hundarna och ja alltihop !!!!  Idag höll sig Ebba oxå väldigt tyst. Plus i kanten för det !!!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0