Apportering

 
      
 
 
Ledig torsdag och vad passar inte bättre då än att åka iväg på apporteringsträning med bästa vännerna.
Halv elva hade vi bokat med Annelie och  grabbarna vid Händelö fårhage. Strålande solsken och alldeles snöfritt, åh vilken härlig träning det skulle bli......
 
 
Startade med en kort rastrunda. När vi gick där i godan ro och babblade saktade en bil ner på stora vägen och en ilsken gubbe sticker ut huvudet och vrålar : Koppla hundarna annars ringer jag polisen !!!!!!!!!
 
Men kära nå'n vad vissa kan reta upp sig. Visst var hundarna okopplade men alldeles i vår närhet på ett inhägnat område där vi visste att inget vilt fanns.  Lite paffa kopplade vi upp hundarna och funderade på vad vi skulle göra nu. Drog oss tillbaka mot bilarna och såg att bilen passerade igen, troligtvis för att kolla oss.
Vi ringde faktiskt själva polisen för att kolla om man verkligen inte fick vara i fårhagen och träna apportering med okopplad hund ?!?!?!?! .....och den trevliga polisen meddelade att nej tyvärr var det nog så att mannen hade rätt om vi inte hade tillstånd från markägaren och en stängslad fårhage räknades inte som inhängnat område. Vi fick nog ta och åka till en hundrastgård istället.
 
Jaha här ville vi inte stanna längre men i en hundrastgård ville vi då rakt inte försöka oss på någon apporteringsträning !!!!!
 
Så vi satte oss i solskenet, tog en fika, mumsade semlor och tänkte ut en ny plan. Bestämde oss för att åka till Klinga istället och jag tror det blev mycket bättre, så vi får väl skicka ett litet TACK till den ilskna gubben ;D
 
 
 
 
 
Väl framme i Klinga hittade vi ett i stort sett snöfritt ställe där vi stannade. Bestämde oss för ungefär samma upplägg som Annelie och Ancki haft för några dagar sedan.
Först la man ut ett linjetag till höger medan hunden tittade på. Därefter flyttade man sig en liten bit uppåt och fick en markering till vänster (ca 30 m ut) där ett linjetag lades kvar. Annelie förflyttades sig genom skogen och det blev en markering rakt fram. Även där lades ett linjetag kvar. Avslutningsvis blev det en markering snett till höger med ett kvarlagt linjetag. Sen togs det sist kvarlagda linjetaget först och sen i tur och ordning baklänges.
Allra sist togs det linjetaget som man lagt ut precis i början när hunden satt och tittade på.
 
Vi hade en hund ute i taget och körde varannan hund var. Ebba gick ut som nr 2 och Millie som nr 4
 
 
 
 
 
Ebba skötte sig bra. Inga problem med markeringarna och bra minne men lite svajjig på linjetagen. Skickade om varje gång hon svajjade iväg och inte gick ut rakt. Tror det blev ett omskick på i stort sätt alla linjetagen. (utom det allra sista) Känns som vi inte riktigt grundat det här med linjetag tillräckligt så jag tror vi ska backa i träningen och pilla en del med det för oss själva här hemma.
Fröken blev oxå rätt trött så uthålligheten behöver vi träna upp mera. Men som sagt duktig ändå så jag är nöjd.
 
 
            
 
 
 
 
 
Millie gick riktigt bra idag. Trots att hon var lite ivrig när hon kom ut som sista hund var det inga problem med stadgan.  :D  Kunde kanske haft näsan på lite bättre då hon gärna istället använder ögonen men det har hon alltid gjort. Tror visst hon i hastigheten först tänkte plocka upp en sten och något annat av misstag innan hon fick syn på dummyn. Så hade det inte blivit med näsan på....
 
 
         
                             oops, blev visst lite si och så med greppet, men in ska den !!!! ;D
 
 
 
 
 
 
När alla hundar var klara blev det fika för Mattarna och vila i bilen för hundarna.  Rätt så trötta allihop men vädret var ju så härligt och det var ju så roligt så vi bestämde oss för ytterligare en övning.
 
Nu blev det först ett linjetag utlagt till vänster (samma plats som vi använde tidigare)  Därefter kastades en dubbelmarkering rakt fram där första nedslagsplatsen blev samma som vi haft innan.
 
Nu blev Ebba först ut och Millie nr. 3 (eller sist igen för Martin skulle inte köra sista övningen)  Bra markeringsarbete av Ebba men jag märkte att jag inte har någon riktig rutin hur jag skickar på andra markeringen så där blev det lite otydligt från min sida. Det avslutande linjetaget blev riktigt bra
 
Millie skötte sig riktigt bra även på den här övningen och här märker man att hon har en helt annan rutin än Ebba. Inga som helst tveksamheter med dubbeln. Inte heller linjetaget ställde till några problem trots att jag la ut det innan jag hämtade Millie i bilen.
 
Summasumarum behöver Ebba träna på linjetag och uthållighet samt att Matten behöver träna rutiner vid dubbelmarkeringar med Ebba.
För Millies del kör vi bara vidare som nu, för att det är så himlans roligt !!!
 
 
 
                                    Man får väl en belöning när man varit duktig ?!?!?!?!?
 
 
                                                   Theo, en hejjare på llinjetag............
 
 
           
                              ........ vill oxå gärna ha belöning när man varit duktig !!!!!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Johanna, Majken & Ester

Gud vilket folk det finns.. Svält, barnsoldater, hedersmord, djurtransporter, miljöförstörning - nej, två kvinnor med lösa hundar DET är hemska grejer det som man behöver engagera sig i!!
Skönt att ni fick bra träning ändå :) kram

2013-03-08 @ 19:15:16
URL: http://johannalofgren.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0