Lördagsträning

 
 
 
Idag var vi ett ganska stort gäng som samlades för att träna apportering. 6 förare och 10 hundar var vi som mötte upp på parkeringen vi Klinga golfbana. Lite taktiksnack och kissa hundar innan vi satte igång.
Först blev det gemensamma övningar på den stora snöfria parkeringen med fokus på stadga och inkallning. Ebba fick vara med eftersom det var alldeles för hårt underlag för Millies tass.
 
Först enkla inkallningar en och en, även med en störningsmarkering som kastades när man lämnat hunden men innan man kallade in. Gick allt bra kunde man sedan låta hunden hämta den kastade markeringen. Ebba skötte sig alldeles utmärkt och fick oxå hämta dummyn !! :D
Därefter körde Annette och jag samtidigt så att vi lämnade hundarna och korsade sedan varandra och ställde oss på mosatt sida. Därefter kastades två markeringar som hundarna skulle passera emellan när de kallades in snett över parkeringen. jag kallade in Ebba först och sedan kallade Annette in Stina. Sedan fick Ebba hämta den ena markeringen och Stina den andra.
Avslutningsvis körde vi likadant tillbaka men nu kallade Annette in först och sen jag. Inga problem där heller och Ebba fick hämta dummyn.
Supernöjd med Ebba i allt vi gjorde på parkeringen !!!!! Lite ljudande när de andra jobbade så när jag skulle hjälpa till att kasta fick hon hoppa in i bilen (inte för att det blev tystare där......)
 
 
 
                                       Inkallning snett över parkeringen med fokus på Matte !!! :D
 
 
Blev ett ganska långt pass på parkeringen så innan vi drog oss upp i skogen blev det fikapaus. ;D  Efter fikat körde vi ett par tre hundar i taget med de övriga som kastare.
Millie fick komma ut i första gänget eftersom hon fått väntat ett tag i bilen. Det blev enkelmarkeringar, (ett par på linje) och linjetag.  Seglade ut alldeles för långt på första så vi gjorde om. Jobbade mycket med ögonen men med nedslag in bland buskarna var näsan tvungen att slås på.  Första markeringen hos Ewa tjafsade hon lite på då hon släppte dummyn några meter innan mig för att hon hittade en godis (då var minsann näsan på !!!! :/ ) Förutom styret i början är jag mer än nöjd med Millies insats !
 
Med Ebba var tanken att köra dubbelmarkeringar men jag tyckte inte vi fick till det särskilt bra. Tror inte upplägget blev särskilt schysst.  Vi har inte grundat det här med dubbelmarkeringar ordentligt så det blev på tok för svårt. Ebba blev väldigt osäker vad hon skulle göra när jag skickade andra gången utan ett kast emellan. tror dessutom hon var trött i huvudet efter passet nere på parkeringen.
 
Innan vi åkte hem avslutade vi med en dubbelmarkering på öppen yta nere bredvid parkeringen. Korta tydliga kast där dummyna låg synliga och då gick det hur bra som helst !!!!! Kändes bra att avsluta där.
 
 

Kommentarer
Postat av: Annelie

Tänk vad bra det blir när matten får tänka till lite! Tack för en härlig dag och den blev ju bara bättre med tiden, mycket D vitamin fick vi också!

2013-03-17 @ 07:17:26
URL: http://gyllenliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0