Ridhusträning

Nu är vi redan framme på näst sista gången i NORF's ridhus. Idag var det Yvonne som höll i trådarna.
 
Som vanligt samlas vi utanför en stund innan för fika och genomgång. Johannas födelsedag och hon hade med sig små, underbart söta och jättegoda cupcakes med rosa glasyr !!!
 
Väl inne i ridhuset startade vi upp med kontakt, fotgående och lite "sitt-stanna-kvar"  Därefter ställde vi upp utmed långsidan och gjorde inkallningar en och en över ridhuset. Först utan störning och sedan med störning i form av en kastad dummy.
 
Därefter blev det en variant på en övning från tidigare gånger där man skickar på en markering förbi ledet. Här körde vi både utanför ledet men man kunde även välja att skicka hunden på insidan av ledet så man fick en smal korridor mellan väggen och ledet.
Nöjd med Ebba i alla övningarna. Hon håller sig relativt lugn och i stort sett helt tyst.
 
 
Avslutningsvis blev det en fotgående-övning med stor störning i form av utställda muggar där det fanns ett Frolic-halsband i varje. När man tyckte hunden gick fint fot skickade man hunden till en mugg som belöning. Kan väl säga att Ebba hade ett rätt så uselt fotgående under hela dagens tillfälle. Inte så att hon lämnar mig men väldigt ofokuserat och ser mest ut som hon strosar runt på en luktpromenad eller så.........
 
Nyttiga, roliga övningar och väldigt trevligt, som vanligt, är det i alla fall och en alldeles förträffligt bra miljöträning !!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0