Träningslördag

 
 
 
 
Blev visst apportering hela dagen idag. ;D  Först startade vi upp här hemma i Gårdeby tillsammans med Yvonne med Spike och Gunilla som hade med sig Älva.
 
För min del var tanken mest att aktivera Millie eftersom Ebba och jag skulle iväg på ridhusträning på eftermiddagen. Samt förstås få njuta av solen och trevligt sällskap.
 
Vi tog bilen bort till Myrgården för att slippa bära så himla mycket och även spara lte tid. Koppelpromenad och rastning ner till skogen där vi började med att lägga ut ett sök. Ganska smalt och djupt med 12 apporter utlagda. Hundarna satt vid sidan om men såg och hörde att vi var där inne och grejade.
 
Tanken var att söket skulle ligga tills vi var på hemväg igen men Lilla Älva som bara är unghund fick hämta in några stycken direkt.  Jättefint sökmönster har hon den där Lilla Tjejen !!
 
Därefter fortsatte vi ner till björkbacken som är snöfri. Jag ville träna vidare på dubbelmarkeringar med Ebba efter i torsdags. Sagt och gjort Ebba fick börja. Yvonne var kastare och ställde sig högst upp i backen men innnan hon kastade la jag ut ett linjetag till höger nere på vägen som Ebba skulle få ta sist.
 
Yvonne kastade först en markering till (mitt)vänster och sen en till (mitt) höger. Ebba fick välja själv vilken som skulle hämtas först och valde den sist kastade. Inga problem !! Sen ut på den andra, rätt riktining men dolt nedslag och svårt att bedömma avståndet uppe på kullen. Efter en hel del letande bestämde vi att göra om och köra en ny dubbel. Nu gick det bättre och båda kom in utan problem.
Även om det blev lite tokigt vid första försöket är jag nöjd att hon ändå hade full koll på riktningen på båda markeringarna. och jag fick träna på dubbelskick.
 
 
 
     
 
 
 
 
 
 Avslutningsvis hämtades det utlagda linjetaget in. Plättlätt eftersom det var synligt men Matte behöver träna på att skicka tyyyyyyst :P  Trav in men Ebba gör ofta det och jag lägger ingen större vikt vid det.
 
Därefter körde Spike samma övning innan det var Millies tur. Även hon fick samma övning men nu glömde jag lägga ut linjetaget innan.
 
Inga problem med dubbeln uppe i backen. Hon valde den sist kastade först men hade full koll på båda. Sen gick vi lite åt sidan så Yvonne kunde lägga ut linjetaget (nu ut till vänster på vägen) utan att Millie såg.
Millie var VÄLDIGT fokuserad uppe i backen och hade inte en susning om att det låg ett linjetag på vägen. Inte lätt att få henne att fokusera åt ett annat håll men så fick hon syn på Yvonne som ställt sig lite vid sidan av borta vid linjetaget. Skickar och Millie springer direkt till Yvonne !!!!!  Hoppsan, det var ju inte riktigt meningen. Yvonne är snabb och plockar upp dummyn, sen gör vi om och nu blir det givetvis rätt när Millie har full koll på läget. ;D
 
 
                
                                                         Spike har hämtat linjetaget.
 
 
 
                                    Dubbelmarkering så öron fladdrar på en Liten iller ;D
 
 
 
                                        .......... och så linjetaget som blev bra till slut.
 
 
                     
                                           Även Lilla Älva fick hämta ett par dummysar.
 
Efter avslutat arbete satte vi oss i backen och fikade. Härligt solsken men attans vilka isiga vindar det blåste. Gott och trevligt var det i alla fall även om vissa tyckte det var lite snålt med utdelningen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På hemvägen var det sen dags för det utlagda söket.  Varvade att skicka Ebba, Spike och Millie. Ebba blev först ut dels för att hon skulle slippa sitta och vänta för länge och därmed varva upp sig men oxå för att hon är himla duktig på att komma direkt in med första, bästa hon hittar utan fundering på att byta även om det ligger MÅNGA dummy ute.
 
Miliie är oxå duktig på söket. Hon fick avsluta och även ta in de två sista. Vet inte riktigt vad hon styrde till med på slutet för hon flyt iväg väldigt långt utanför området och jag undrar om hon inte hade lite annat i näsan ett tag där. Men även det löste sig och den sista som låg allra längst ut i mitten kom in.
Väldigt nöjda med dagen släppte vi av Millie hemma för att dra vidare på mer äventyr............
 
Tack Gunilla för att du höll i kameran under apporteringen !!!!!!
 

Kommentarer
Postat av: Gunilla

Lovar att ni ska få smaka nästa gång!!!

2013-03-11 @ 22:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0