Höst

 
 
 
Ja nu är det höst. Flera nätter nu har vi haft frost och mörkret kommer tidigare och tidigare. Men fortfarande går det att hinna fä till lite träning på eftermiddagen trots att Yvonne jobbar till kl 16.00
 
Klockan 17.00 kom Yvonne och hämtade upp oss. Vi åker inte så långt men det är bra att ha bilen med när det är flera hundar. Idag blev det ett nytt ställe med fält här hemma. Toppenbra ställe !!!
 
Idag låg fokus på linjetag och eftersom jag tränar tillsammans med ett gäng som går kurs tillsammans brukar vi hänga på och göra deras "läxor".  FYRKANTEN är en sådan övning och den började vi med idag.Mitt ute på fältet trampar man upp en "ruta" och ställer ut dummy i hörnen. Inga pinnar eller referenser men hunden traskar med fot runt rutan och ställer ut dummyna som ska vara stående synliga så gott det går. Ganska långt avstånd (ca 50m) Sen skickar man på linjetag från första hörnet till dummy 1 och 3 Därefter ställer man sig vid sista hörnet och skickar till dummy 2 och 4.  Mycket, mycket nöjd med både Ebba och Millie. Riktigt bra fart av Ebba in idag oxå som belönades med både ost och bollkastare.
 
Som andra övning blev det mera linjetag nu i ett traktorspår som gick rakt över fältet. Hunden följde med och ställde ut fyra synlig dummy på rad. Längsta avståndet kanske 75-100m ut närmsat dummyn ca 25 m ut. Här skulle vi mest träna Matten på linjetagsskick. Även den här övningen gick mycket bra !! Lite extra tittande när platsen för första dummyn skulle passeras men i övrigt bra fart och raka linjer.
 
Avslutningsvis blev det en liten närsöksövning för Spike och Millie innan det blev alltför mörkt. Tänk vad mycket man hinner på ett par timmar trots att mörkret kommer tidigt numera. Så himla nöjd !!!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0