Norrköping

      
 
 
Även idag åkte Ronja och jag in till den stora staden för att ta en rundvandring tillsammans med Maria och Bella.
Idag valde vi en liten annan runda för att få se och träna på nya saker.
Vi började att gå ner mot tågstationen och kom precis lagom när tåget från Stockholm kom in på perrongen. Lite läskigt  när tåget dök upp så plötsligt men sen var det inga konstigheter. När sen pendeltåget kom sraxt efter tittade hon inte ens. Då var det intressantare med alla människor där varenda en verkade gå omkring och dra på en kabinväska.
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter fortsatte promenaden genom Karl-Johans park och kaktusplanteringen. Vidare utmed strömmen, över nya gångbron och tillbaka ner i strömparken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Strömparken var ett spännande ställe. Först satte vi oss och vilade vid laxtrappan innan vi sakta strosade igenom hela parken. Jag har inte varit där sedan den blev ombyggd. Verkligen fint och välplanerat. Vilken underbart vacker stad Norrköping är !!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter började vi dra oss tillbaka till Marias lägenhet. Passerade en hotellentré som väckte intresse och vips visade den sig ha självöppnande dörr. Spännande som bara den sa Ronja och verkade ganska stolt över att hon lyckats öppna dörren alldeles själv ;D
 
Sista anhalten blev restaurang Charlies där vi hälsade på den stora trästatyn av Charlie Chaplin. Det var en ganska rejält läskig figur som t.o.m. fick sig en utskällning ! Men tillsammans med Matte var han sen helt ok att hälsa på.
Dagen avslutades sedan med hissåkning och fika och tuggben hemma hos Maria.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0